Een zo goed als nieuwe luchtbevochtiger, Qlima h824, gekregen en deze deed het de eerste paar dagen geweldig. Totdat er n rood lampje ging branden. Ik heb netjes formulier ingevuld voor reparat... Toon meer

Ik vind ook dat hij erg ruikt naar petroleum terwijl ik de wlima kristal gebruik: ook maakt hij meer lawaai als gedach Ik heb het type laserkachel SRE 3531 TC-3 Wel gemakkelijk in gebruik nemen alle... Toon meer

Zojuist onze Qlima SRE8040 C petroleumkachel ontvangen. Makkelijk in gebruik te nemen en geeft meteen een heerlijke warmte af. Prima kachel dus en ben zeer tevreden. Reukloze brandstof Qlima Kristal g... Toon meer

1. Airconditioningsystemen leverancier
  2. Brandstofleverancier
  3. Verwarmingsapparatuur leverancier

Kwaliteit van lucht in huis zorgt voor welzijn van jou en je gezin. Expert in klimaatbeheersing en comfort in huis. Ruim 20 miljoen producten verkocht

3,5

Gemiddeld

Heeft 75% van zijn negatieve reviews beantwoord

Oil indicator met volle tank

In september heb ik een Qlima kachel SRE 4035TC gekocht, sinds een paar dagen brand hij een minuut of 20 en dan hoor ik een piep en geeft hij de oil indicator aan terwijl deze vol is. Hij gaat dan terug naar de laagste stand en houd hem daarin waardoor de temperatuur niet omhoog gaat. Ik zou graag weten wat er mis is, ik kan de storing nergens vinden in de handleiding en ook niet op internet.

14 december 2022

Beste Kim,

Wat vervelend om te horen dat jouw kachel sinds een paar dagen niet meer na behoren werkt. Normaliter gaat de oil indicator branden als het brandstofniveau laag is, de kachel gaat dan inderdaad op een lage stand branden. Ik begrijp uit jouw review dat de oil indicator gaat branden terwijl de kachel nog gewoon vol is. Dat hoort inderdaad niet. Op basis van de informatie in jouw review is het lastig om hier de oorzaak en oplossing voor te vinden. Mag ik je vragen contact op te nemen met onze klantenservice? Zij kunnen het probleem beter achterhalen en op zoek gaan naar een oplossing. Je kunt ze bereiken op qlima.nl/contact. Dankjewel.

Compliment

De klantenservice van Qlima wil ik graag een groot compliment geven. Ze nemen uitgebreid alle tijd voor elke vraag en geven antwoorden die in de praktijk de oplossing brengen.

6 december 2022

Beste Olivier,

Bedankt voor je compliment, dat waarderen we enorm. Fijn om te horen dat we je zo goed hebben kunnen helpen!

Team Qlima

Een qlima laserkachel gekocht vorig…

Een qlima laserkachel gekocht vorig jaar. Deed het prima tot nu toe temperatuur 24 room temperatuur 13 hoe krijg ik die room temperatuur omhoog hij slaat af bij 17 graden

7 december 2022

beste Ron,

Jammer om te horen dat kachel dit jaar niet perfect werkt. Krijg je een foutcode wanneer de kachel afslaat? Die zou moeten beginnen met een E, bijvoorbeeld E10. Mag ik je vragen wat die foutcode is? Op basis daarvan kunnen we de oorzaak achterhalen. Dankjewel.

Team Qlima

Afstandsbediening van de sfeerhaard na…

Afstandsbediening van de sfeerhaard na een jaar stuk.
Sfeerhaard efe2018.
Slecht geholpen na tel contact. Service 0,0.
Nooit meer iets kopen bij dat bedrijf. Qlima.

Helaas nog niets vernomen van qlima. ( Datum 20/12)
Nog steeds geen contact gehad met Qlima.( datum 22/12)
Klacht nog niet verholpen ( 17/01)

8 december 2022

Beste Ineke,

Inmiddels heeft onze klantenservice contact met je opgenomen en is er gezorgd voor een passende oplossing. Ik hoop dat je hierdoor weer tevreden bent met je Qlima sfeerhaard.

Qlima SRE3230TC-2, een ongeleid projectiel

Vandaag een Qlima SRE3230TC-2 gekocht. Het eerste wat opvalt is de herrie van de ventilator ook als de ingestelde temperatuur bereikt is, blijft deze maar doorgaan. Ik kan nergens vinden of dit ook zo hoort. Bij het bereiken van de ingestelde temperatuur zou je verwachten dat de kachel het rustiger aan gaat doen, hij blijft maar in vol vermogen doorstoken.
Kortom het lijkt wel of er niets te regelen valt qua temperatuur.

4 december 2022

Beste Jaap,

Bedankt voor je aankoop. Je kan inderdaad de ventilator horen als de kachel aan het werken is, deze blaast de warmte lucht de kamer in waardoor het extra snel warm wordt. Dit zou geen herrie moeten zijn, maar is wel hoorbaar met een dB van 28-35 wanneer de kachel aan het het werken is.

Bij de SRE-3230TC-2 is de temperatuur tot de graad nauwkeurig in te stellen. Als dit bij jou niet het geval is kan het zijn dat er iets mis is met de kachel. Op basis van jouw review is het lastig voor mij te bepalen wat dat zou kunnen zijn, mag ik je vragen om contact op te nemen met onze klantenservice? Zij staan je graag te woord en kunnen op zoek gaan naar de oorzaak en oplossing van het probleem. Je kunt ze bereiken op qlima.nl/contact.

Qlima SRE 4035 TC

Beste Qlima. Ik heb nu 3 maanden een 4035TC en was daar diep gelukkig mee tot afgelopen week. Ik krijg nu elke keer na een minuutje draaien storingscode E 13 in beeld en de kachel slaat uit. Maanden vlekkeloos gedraaid en nu heb ik er niets meer aan. Wat kan ik doen dit euvel te verhelpen?

11 november 2022

Beste,

Wat fijn om te horen dat je zo lang tevreden bent geweest met een kachel van Qlima, en wat jammer om te horen dat hij sinds kort niet meer naar behoren werkt.

Onze kachels hebben een veiligheidssysteem dat ervoor zorgt dat hij afslaat wanneer er te veel Co2 opbouwt in de ruimte. Bijvoorbeeld wanneer er niet genoeg geventileerd wordt. Op dat moment slaat de kachel af en vertoont hij foutcode E13.

Kan het zijn dat de kachels afslaat nadat hij in een kleinere ruimte is gezet? De 4035TC heeft een verwarmcapaciteit van 22m² tot 56m², het kan zijn dat hij afslaat in een ruimte kleiner dan 22m² door de opbouw van Co2.

Of is de ruimte waarin hij gebruikt wordt niet goed geventileerd? Bijvoorbeeld in de vorm van een klein raampje dat open staat. Mag ik je vragen om de ruimte goed te ventileren, de kachel uit en weer aan te zetten. Dit zou het moeten oplossen.

Eventueel kun je bevestigen of uitsluiten dat dit het probleem is door de kachel even buiten te zetten en aan te zetten. Slaat hij niet af, dan is ventilatie het probleem. Slaat hij buiten wél af, dan kan het zijn dat er iets anders aan de hand is. Mag ik je in dat geval vragen contact op te nemen met onze klantenservice? Deze kun je bereiken via Qlima.nl/contact. Zij zullen je vanaf daar verder helpen.

Team Qlima

Qlima kachel SRE 3230TC2 kachel geeft…

Qlima kachel SRE 3230TC2 kachel geeft aan dat de brandstof op is terwijl de tank vol is en gaat na ongeveer 20 minuten uit. Dit is waardeloos. De tijd dat hij brand wordt doeet hij het goed

29 november 2022

Beste Hanneke,

Vervelend om te horen dat de kachel niet volledig naar behoren lijkt te werken. Mag ik je vragen om hierover contact op te nemen met onze klantenservice? Zij staan je graag te woord en kunnen samen met jou op zoek gaan naar een passende oplossing. Je kunt ze bereiken op Qlima.nl/contact.

Qlima R8128S

Qlima R8128S gekocht via bol.com voor in onze living. Had speciaal gekozen voor dit model omdat dit op batterijen werkt en niet op elektriciteit. Hij verwarmt idd wel prima maar valt regelmatig uit, soms na een half uur, soms na 2 uur. Onze terrasdeur staat zo'n 10 cm open om te verluchten. Langs de ene kant verwarming van de kachel maar langs de andere kant komt er koude lucht binnen, niet echt efficiënt. Het stinkt ook verschrikkelijk, tot in de gemeenschappelijke delen. Als ik de lift uitkom op mijn verdiep, ruikt heel de gang naar petroleum. Had gelezen dat er enkel reuk is bij op en afzetten maar dat is niet zo, het stinkt constant. Bij het uitzetten moeten we de terrasdeur echt helemaal openzetten om de geur wat te doen verdwijnen wat als resultaat geeft dat alle warmte ook meteen weg is. Had ik het op voorhand geweten, had ik het niet gekocht

29 november 2022

Beste Pascale,

Vervelend om te horen dat de kachel niet naar behoren werkt. Het klopt inderdaad dat er alleen kort een geur te ruiken hoort te zijn bij opstarten en afsluiten. Als dit niet het geval is kan dit meerdere oorzaken hebben. Mag ik je vragen contact op te nemen met onze klantenservice? Zij kunnen dan voor jou op zoek naar het probleem en een oplossing. Je kunt ze bereiken via qlima.nl/contact.

Team Qlima

Beste koop ooit dat ik heb gedaan

Beste koop ooit dat ik heb gedaan . Heerlijke warmte en heel zuinig met brandstof.
Absoluut geen geur. Aanrader.

27 november 2022

Beste Ruud,

Fijn om te horen dat je de Qlima kachel met zo veel plezier gebruikt. Geniet van de warmte!

Qlima kachel aangekocht SRE 3230TC2

Qlima kachel aangekocht SRE 3230TC2, hij brand altijd 20 minuten en dan hoor ik piep en geeft hij aan de oil indicator aan terwijl deze vol is...ik zou graag weten wat ik ..nu moet doen..zeer vervelend..want hij gaat dat terug naar de laagste stand n houd hem daarin..

28 november 2022

Beste Lemmens,

Vervelend om te horen dat het de kachel niet perfect voor je werkt. Ik kan op basis van deze informatie helaas niet direct een oplossing bieden. Mag je ik vragen om contact op te nemen met onze klantenservice? Deze kunnen het probleem met je doorspreken en je helpen aan een oplossing. Je kunt ze bereiken op qlima.nl/contact.

Team Qlima

We hebben nu de QLima SRE 3220 TC-2 een…

We hebben nu de QLima SRE 3220 TC-2 een maand of 3 in huis. In September/Oktober was dit perfect. Klein, stil en gaf genoeg warmte af om het huis te verwarmen met een blauwe vlam.

De laatste weken volledig onbruikbaar, zodra de luchtvochtigheid toeneemt is de vlam rood, ruik je het best wel sterk en neemt de hoeveelheid CO2 snel toe en gaat mn alarm af. Met het raam open hou je wel de luchtkwaliteit onder controle maar met een buiten temperatuur van 5c is het effect van verwarming dan compleet weg.

Overal: Bruikbaar in de periodes als het niet regent maar als het koud en nat is heb je er niets aan.

22 november 2022

Beste Erwin,

Vervelend om te horen dat jouw kachel het niet op ieder moment even goed doet. Mag ik je vragen om contact op te nemen met onze klantenservice en daar het probleem voor te leggen? Dan kunnen die voor jou op zoek naar een passende oplossing. Je kunt ze bereiken op qlima.nl/contact.

Ventilatie

De SRE3230TC-2 gekocht maar slaat erg vaak uit terwijl er goed word geventileerd kan toch niet de bedoeling zijn dat je alle ramen en deuren open zet

Beste Lucia,

Jammer om te horen dat jouw kachel vaak uitslaat. De ruimte waarin de kachel staat moet inderdaad geventileerd worden om opbouw van co2 te voorkomen. Maar je hoeft inderdaad niet alle ramen of deuren open te hebben, vaak volstaan een klein raampje al.
Heb je het idee dat de kachel onterecht afslaat, dan kan het zijn dat er een defect is. Mag ik je vragen in dat geval contact op te nemen met onze klantenservice? Zij helpen je hier graag mee verder. Je kunt ze bereiken via qlima.nl/contact.

Team Qlima

Ik heb de qlima R 8128s c-2 gekocht…

Ik heb de qlima R 8128s c-2 gekocht afgelopen zomer maar gebruik hem nu pas.
De knop die ik moet draaien pakt vaak niet en net toen hij al een half uur uit stond begon hij een ratelend geluid te maken.
Wat klopt er niet?

Beste Tirzah,

Jammer om te horen dat jouw Qlima kachel niet direct perfect werkt. Ik kan op basis van de informatie die jij hebt gegeven in je review helaas niet bepalen wat de oorzaak of oplossing kan zijn van jouw probleem. Mag ik je vragen om contact op te nemen met onze klantenservice? Zij zullen je helpen met een passende oplossing. Je kunt ze bereiken via Qlima.nl/contact.

Floris

9046 tc qlima blijft lawaai van een…

9046 tc qlima blijft lawaai van een föhn maken alook is hij op temperatuur. Mensen schrijven dat hij geruisloos verwarmt? 🤔 Is er iets mis? Heeft iemand ervaring hoe hij moet klinken? 🤔
Ik merk ook dat hij in de spaarstand uit gaat als je hem 3 a 4 graden lager zet. Dat is vervelend. In de winkel zeiden ze dat hij dan aanblijft en alleen minder warmte afgeeft. Met opstarten geeft hij namelijk opnieuw de geur af.

Beste Jeanette,

Wanneer de kachel werkt blaast hij de warmte lucht de ruimte in, hierdoor maakt hij het snel warm, maar het kan wel zijn dat je dit hoort. Bij de SRE9046TC kan dit tot 39dB zijn. Is het geluid luider dan dat? Dan kan het zijn dat er iets aan schort, je kan dan contact opnemen met onze klantenservice, dan kijken zijn naar de eventuele oorzaak en oplossing. Je kunt deze bereiken op Qlima.nl/contact.

Team Qlima

Op zich heel blij met Qlima 8040,ruimte…

Op zich heel blij met Qlima 8040,ruimte is snel op temp.
Maar nu na een maand te hebben gebruikt begint hij tussendoor soms te brommen ratelen..geen idee wat er dan aan de hand is?

17 november 2022

Beste Monique,

Fijn om te horen dat de 8040 jouw ruimte snel op temperatuur brengt! Jammer om te horen dat de kachel een geluid produceert, mag ik je vragen om hierover contact op te nemen met onze klantenservice? Deze kunnen een aantal stappen met je doorlopen om te proberen de oorzaak van het probleem te ontdekken. Je kunt ze bereiken via qlima.nl/contact.

Qlima split airco teleurstelling

Een Qlima split airco gekocht, type SC 6135.
Nu blijkt dat ik de inverter (buitenunit) niet op de geplande plaats kan zetten, is het slangenpakket van 4 mtr. te kort.
Dus Qlima bellen. 'Nou, dan hebt u een probleem; daar zijn geen langere slangen voor. Dan zou u een ander type moeten bestellen. Dan kiest u een losse binnen - en buitenunit en vervolgens kiest u uit verschillende lengtes slangen.

Dus dán zijn ze wél te koop! (uiteraard een stuk duurder)

Alles opgeteld: een dikke NUL voor PGV Holding, leverancier van Qlima.
Ik ga nu kijken of andere bedrijven wel een langer slangen pakket kunnen/willen leveren.

16 november 2022

Beste Huib,

Het klopt inderdaad dat SC6135 serie split airconditioner leidingen heeft van 4 meter. En die kunnen inderdaad niet verlengd of verkort worden. Dit heeft er mee te maken dat het apparaat is voorgevuld met koudemiddel, wat een DIY installatie eenvoudiger maakt.

Al onze SC modellen worden standaard geleverd met 4 meter voorgevulde leiding, wat ook in de documentatie staat. Indien men hiermee niet uitkomt, zou u kunnen kiezen voor een S model van Qlima. Deze wordt alleen geleverd met een binnen- en buitenunit (zonder leidingen). Hierna kan u zelf contact opnemen met een STEK-monteur om de leidingen te verzorgen op een lengte naar keuze en om deze af te vullen met koelgas.

Een S model is goedkoper in aanschaf, maar komt onder aan de streep duurder uit, omdat een STEK-monteur ingeschakeld moet worden om de leidingen te verzorgen, af te vullen en te koppelen.

Wij vinden het vervelend voor u dat u het SC model nu niet kan plaatsen bij u thuis, maar dit is niet iets waar wij iets aan kunnen doen helaas. Ook de klantenservice kan in dit geval, behalve adviseren, niks veranderen aan de situatie van uw woning.

We hopen dat u toch nog tot een goede oplossing kan komen voor het verkoelen en verwarmen van uw woning.

Team Qlima

We hebben de Qlima laserkachel SRE9046C…

We hebben de Qlima laserkachel SRE9046C bij de Praxis gekocht en hij verwarmt eventjes alleen na 2 minuten geeft hij E17 aan omdat er niet genoeg zuurstof in de lucht is.Heb wel gelezen dat daar meer mensen last van hebben…

12 augustus 2022

Beste Miepje,

Vervelend om te horen dat de kachel zo snel afslaat. Gelukkig slaat E17 niet op een defect, maar op een eenvoudig op te lossen probleem!

Wanneer het apparaat code E17 aangeeft betekent dat door de verhoogde CO2-conccentratie is de werking van de kachel uitgeschakeld. (Het systeem voor de luchtkwaliteitscontrole heeft gefunctioneerd).

Het is namelijk belangrijk dat de ruimte die je verwarmt goed te ventileren, om de opstapeling van CO2 in de ruimte te voorkomen. Als je de ruimte dus goed ventileert, het apparaat even uit en weer aanzet en zorgt dat de ruimte geventileerd blijft - dan blijft het apparaat gewoon verwarmen.

Geniet van de warmte!

Team Qlima

De Qlima SRE 8040TC laserkachel…

De Qlima SRE 8040TC laserkachel aangeschaft om de woonkamer te verwarmen. Na de handleiding én Youtube filmpjes bekeken te hebben is de ingebruikname makkelijk. Na enkele minuten! was de kamer van 16 tot 19 graden verwarmd. Vullen met de bijgeleverde handpomp moet men wel buiten doen ivm brandstof morsen. Nadeel is de dure brandstof Qlima extra of Kristal. Al met al tevreden over dit type kachel

11 november 2022

qlima kachel wilde niet ontsteken

Na aantal keren gebruik wil qlima kachel niet ontsteken. Via klantenservice van het bedrijf qlima een uiterst deskundige medewerker gesproken die stap voor stap het proces per telefoon heeft begeleidt. Bij afronding zijn naam heeft genoemd , mocht proces niet afdoende zijn dan belt U maar terug naar mij. Maar ik verwacht en hoop U niet meer aan de telefoon te krijgen. Waar vind je nog zulk deskundig en geduldig personeel Chapeau

9 november 2022