Na een aanvankelijk positieve start ben ik enorm teleurgesteld in Sunneroo en AlphaEES. We hebben een thuisbatterij laten installeren op 24-09-2025 door Sunneroo, die na slechts zes maanden, op 5 mei... Toon meer
Wij hadden kortgeleden een probleem met de zonnepanelen-installatie. Na melding heeft Sunneroo contact met mij opgenomen om het probleem te bespreken. Vervolgens hebben ze een monteur langs gestuurd o... Toon meer
Zeer net geholpen. Afspraken netjes nagekomen en er is goed aandacht gegeven aan mijn specifieke situatie. Hierdoor zijn we op een voor mij meest ideale situatie gekomen die voor Sunneroo ook nog g... Toon meer
Sunneroo Group BV helpt particuliere en zakelijke klanten met slimme en toekomstbestendige energieoplossingen. Vanuit het hoofdkantoor in Roermond realiseert de organisatie duurzame energiesystemen in Nederland, België, Duitsland en Bonaire. Inmiddels zijn er meer dan 10.000 systemen geplaatst. Sunneroo is gespecialiseerd in zonnepanelen, thuisbatterijen, laadpalen, airconditioning en slimme energiesturing. De focus ligt niet alleen op verduurzaming, maar ook op optimaal energiegebruik, energiebesparing en slim inspelen op dynamische energietarieven en de energiemarkt van vandaag. Klanten kunnen rekenen op persoonlijk advies, duidelijke communicatie en ondersteuning door een ervaren team van specialisten. Sunneroo combineert technische kennis met praktische oplossingen die aansluiten op de wensen van zowel particuliere als zakelijke klanten. Kwaliteit, betrouwbaarheid en service staan centraal binnen de organisatie. Sunneroo werkt met eigen teams en vaste installatiepartners om een hoge standaard in uitvoering en klanttevredenheid te waarborgen. Sunneroo Group BV Roermond | 's-Hertogenbosch Nederland KvK: 71934731
de Mortel 89, 5211 XZ, 's-Hertogenbosch, Nederland
Heeft 100% van zijn negatieve reviews beantwoord
Netjes en professioneel gemaakt.
Goed gevoel bij eerste bezoek van offerte. Duidelijkheid en eerlijkheid.
Persoonlijk contact was mogelijk over bepaalde zaken of vragen.
Ze hebben afgelopen maandag de zonnepanelen gelegd.
Uiteraard perfect tevreden over de manier van werken en alles netjes opgeruimd.
De monteurs en ook de manier van beglijding hier in, helemaal top.
Ga zo door.

Antwoord van Sunneroo
Dit was een heel fijne ervaring, fijne werknemers en zonnepanelen lagen in een mum van tijd op het dak en alles netjes afgewerkt.
Goede en snelle service.
Ook achteraf goede hulp met bijv. btw teruggaaf.
Alles is volgens afspraak gegaan.
we zijn zeer tevreden over de aanpak en de plaatsing.
Snelle en nette installatie. Alles mooi afgewerkt.
Perfecte advies door adviseur Stefan & een professionele installatie opgeleverd door Kevin, Patrick & Wim! Alles bij elkaar zeer zeer tevreden!
De monteurs van Sunneroo hebben bij het leggen van de zonnepanelen en aansluiting op het stroomnetwerk zeer goed werk geleverd. Zonnepanelen zowel op het schuine dak alsook op plat dak gelegd. Ik zou Sunneroo zeker aanbevelen
goede service en goede nazorg voor zover dat nodig zou zijn. Snel geleverd en geïnstalleerd

Antwoord van Sunneroo
Prima levering van zonnepanelen echter de ideeen van de vertegenwoordiger waren praktisch niet uitvoerbaar door de technische man waardoor hij weer nieuwe mogelijkheden moest gaan zoeken,door zijn vakmanschap heeft hij ( Wim ) een nog betere oplossing gevonden,ook jammer dat de technische man keurig 's morgens voor de deur stond en dat de dakwerkers eerst nog naar een storing moesten, terwijl wij later hoorde dat die storing ook tot in de middag had kunnen wachten.

Antwoord van Sunneroo
Keurig werk, vriendelijkheid, meedenkend, geen vuiligheid achterlatend

Antwoord van Sunneroo
Netjes afgewerkt. Installatie doet het goed. Medewerkers vriendelijk en dachten goed mee om het beste resultaat te krijgen.

Antwoord van Sunneroo
Sunneroo heeft ons prima advies gegeven. Op ons verzoek meerdere verschillende offertes ontvangen, zodat we konden kiezen wat het beste bij ons past. De installatie van de zonnepanelen is uitstekend verlopen, met dank aan Kevin, Nigel en Wim die echt prima werk hebben uitgevoerd.

Antwoord van Sunneroo
Wat als een mooie start lijk te zijn is uitgedraaid op een desillusie in after sale service en communicatie.
- Geen oplever-contact gehad (geen voicemail ingesproken op de door de klantenservice gecommuniceerde datum , gecontroleerd in mijn mailbox!)... wij zijn niet verplicht een voicemail achter te laten meneer. Misschien handig om dat wel te doen. U bent niet bereikbaar .. de klant is het schuld
- geen verklaring of ondertekening van een werkbon van de electricien (een oplever-document wel, maar een specifieke electricien verwijzing hierin niet). Conclusie dat sunneroo garant staat voor de meterkast aanpassing blijkt ongegrond. De (zakelijke) klant moet hier pre en post zelf zorg voor dragen. Misschien handig dit te communiceren als punt van aandacht als je een zorginstelling (zakelijke omgeving) bent binnengelopen.
- het was een zakelijke aankoop. Blijkbaar heeft papier tot miscommunicatie geleid, maar ja... bij offerte.nl schrijft u toch over particuliere aankoop... klant doet het fout! (Ondanks dat offerte.nl VOOR de contractuele overeenkomst sunneroo komt) Dan staat het alsnog op de order verkeerd. Klopt, maar blijkbaar was het binnenstappen van een zorginstelling onvoldoende aanleiding om aan te nemen dat het geen particuliere aanschaf betreft. Kortom.. de klant moet gewoon beter opletten. Hij is het schuld (Dat hoofdelijk aansprakelijk zijn en naam van de tekengerechtigde wel dezelfde zijn, maar niet dezelfde naam dragen als het object was geen aanleiding te twijfelen aan het vinkje particulier i.p.v. zakelijk
-ter sprake gebrachte vragen aan de vertegenwoordiger werden afgedaan alsof het ‘dagelijkse kost was’ terwijl in werkelijkheid zij de klant anders hadden kunnen (ik vind ‘moeten’) informeren. Maar dat mag je van een grote organisatie niet verwachten. Want wij kunnen niet toezien op de kennis en expertise van AL onze medewerkers. Tuurlijk zijn niet alle medewerkers van gelijke kennis en kunde, maar protocollen over specifieke vragen kunnen wel gehanteerd worden. (Denk hierbij aan toetsen electra netwerk door derden voor installatie en berekening van dakdraagkracht etc etc) .. de klant is het (onterecht) schuld niet te weten dat al deze papieren bij zakelijke aankoop noodzakelijk zijn. (In mijn ogen onderdeel van de informatieplicht) ...gelukkig werd er wel laatdunkend gedaan over het feit dat wij een kleine organisatie zijn in tegenstelling tot sunneroo.
- meermaals app niet kunnen uitlezen. (Opbrengst 0) gedurende hele dag. inmiddels 3 dagen in de eerste 1,5 maand... het ligt aan een glitch of verbinding van uw netwerk. Klant is het schuld! (Ik begin een patroon te herkennen). Het kan hooguit 5 minuten niet inzichtelijk zijn ivm batches van 5 minuten... dat ik het heb over 3 dagen en niet 3x5 minuten wordt tussen de regels door afgedaan als ‘klopt niet’ met het gevoel ‘je kletst onzin’... ligt het toch WEER aan de klant!
(Na deze review moet ik alleen nog even de documentatie erbij zoeken wanneer deze events waren inclusief een 3-tal screenshots.)
-het gevoel bekruipt mij dat particulier snel cashen is en zakelijke klanten onvolledig geïnformeerd worden. Dat zal ik wel verkeerd hebben, maar het contact met een van de medewerkers is alles behalve geruststellend/bevredigend.
Ik heb nog NOOIT een review aangemaakt, maar sunneroo heeft mij met hun manier van communiceren, waarbij alles de schuld van de klant is en zij zich nergens in herkennen, hiertoe uitgedaagd.
Let’s agree to disagree...betaal de factuur, want in tegenstelling tot klantcontact weten ze je voor de herinnering HEEL SNEL wel te vinden. Laaiend heb ik het telefonisch contact verbroken. De betaling zet ik door, want deze stond al klaar en is geen probleem, ondanks dat er geen complete oplevering heeft plaatsgevonden.
Verdiep je goed in de materie (volledig zal je niet geïnformeerd worden), lees de voorwaarden/kleine lettertjes extreem goed (daar waar het kan refereren zij hieraan en geven ze de klant de schuld), voor alle zakelijke klanten: zorg dat documentatie compleet is en kijk wat je nodig hebt, want ze zullen je er niet op attenderen en voor je het weet is het incompleet.
Sunneroo legt panelen en sluit een omvormer aan. Verder moet je er niet teveel van verwachten.
Meest stuitende mededeling tijdens een telefonisch contact ‘u moet niet meteen voor alles een ticket aanmaken’. Zij vonden het alles behalve normaal dat een nieuwe klant die geen contact krijgt een ticket aanmaakt om gehoord te worden.
Last but not least. Laat het niet op een service-bezoek aankomen, want dat kost €150,- voorrijkosten. De medewerker wist mij en passant even te melden...’zelfs dat kan er niet uit’ (alsof dat terzake doende is)
Ik heb bewust geen namen in de review geplaatst. Fatsoen noemen ze dat.

Antwoord van Sunneroo
Na een aantal afspraken met bedrijven en verschillende offertes gekozen voor Sunneroo. Steve heeft ons met duidelijk plezier wegwijs gemaakt in de wereld van de zonnepanelen. Ze waren vlot bereikbaar en gaven duidelijk antwoord op gestelde vragen. Goed aanbod, mooie producten! Afgelopen woensdag hebben Kevin, Patrick en Erhan de klus bij ons geklaard. Zeer klantvriendelijke, hardwerkende mannen die precies weten wat ze doen! Panelen liggen er strak op en er is keurig gewerkt! Dank je wel Sunneroo!! Laat de zon maar shinen 🌞🌞🌞🌞

Antwoord van Sunneroo
Op 12 januari door Sunneroo 11 zonnepanelen geïnstalleerd. Goede kennis en uitleg bij het verkoopgesprek, vakkundige en prettige mensen bij montage van panelen en meterkast. Keurig gewerkt.

Antwoord van Sunneroo
Zeer tevreden over deze lokale installateur.

Antwoord van Sunneroo
Op 2dec. j.l. de nieuwe Hyundai zonnepanelen gemonteerd gekregen, na een goed verkoopgesprek met Glenn, s’ morgens de omvormers geplaatst door de elektro monteur, super service! s’middags kwam de montageploeg met Dominiek en compagnon!! Super ploeg, goed op elkaar ingewerkt team , super snel allemaal en netjes afgewerkt, top! Goede after sale!
Ben heel tevreden en zeker een aanrader !!
H.S. Roermond

Antwoord van Sunneroo
Helaas geen goede ervaring met dit bedrijf.
Interesse in zonnepanelen aangegeven en afspraak voor dakschouw gemaakt. Vervolgens komt er iemand (Sam) een halve week voor de afspraak plots aan de bel. Niet bijzonder vriendelijk en ook nog in volle overtuiging dat de afspraak zo gepland was. (goed, kan gebeuren). Vervolgens erg makkelijk met een smoes volgende klant gemeld dat hij later komt. Erg snelle aanbieding gemaakt op tablet. Tot hiertoe redelijk. Vervolgens hoor ik helemaal niets meer van het bedrijf en krijg ik geen aanbieding via de e-mail binnen. Na zelf dan maar een e-mail gestuurd te hebben, wederom geen enkel bericht terug. Inmiddels zoek ik verder naar een bedrijf welke meer vertrouwen uitstraald. Helaas.
Update 12-12-2020:
Inmiddels contact gehad met een andere collega (Fabian), die keurig zijn verontschuldigingen namens het bedrijf heeft aangeboden en mij alsnog de aanbieding toegestuurd heeft.
Dus een valse start, maar alsnog goed gemaakt. Dank daarvoor!
1 ster i.v.m. de valse start, 4 sterren voor het achteraf oplossen.

Antwoord van Sunneroo
Op advies van onze achterburen contact opgenomen met Fabian, een afspraak gemaakt en er was meteen een klik: enthousiasme jongeman die weet waar hij over praat. Alles duidelijk uitgelegd, hij heeft ons een eerlijke offerte en eerlijk advies gegeven.
De monteurs hebben afgelopen dinsdag de zonnepanelen bij ons gelegd, deskundig , vakkundig, gewoon perfect! Wij zullen en kunnen Sunneroo zeker aanbevelen!
Familie van Eck Boxmeer