Op 2dec. j.l. de nieuwe Hyundai zonnepanelen gemonteerd gekregen, na een goed verkoopgesprek met Glenn, s’ morgens de omvormers geplaatst door de elektro monteur, super service! s’middags kwam de mo... Toon meer
Sunneroo Group BV helpt particuliere en zakelijke klanten met slimme en toekomstbestendige energieoplossingen. Vanuit het hoofdkantoor in Roermond realiseert de organisatie duurzame energiesystemen in Nederland, België, Duitsland en Bonaire. Inmiddels zijn er meer dan 10.000 systemen geplaatst. Sunneroo is gespecialiseerd in zonnepanelen, thuisbatterijen, laadpalen, airconditioning en slimme energiesturing. De focus ligt niet alleen op verduurzaming, maar ook op optimaal energiegebruik, energiebesparing en slim inspelen op dynamische energietarieven en de energiemarkt van vandaag. Klanten kunnen rekenen op persoonlijk advies, duidelijke communicatie en ondersteuning door een ervaren team van specialisten. Sunneroo combineert technische kennis met praktische oplossingen die aansluiten op de wensen van zowel particuliere als zakelijke klanten. Kwaliteit, betrouwbaarheid en service staan centraal binnen de organisatie. Sunneroo werkt met eigen teams en vaste installatiepartners om een hoge standaard in uitvoering en klanttevredenheid te waarborgen. Sunneroo Group BV Roermond | 's-Hertogenbosch Nederland KvK: 71934731
de Mortel 89, 5211 XZ, 's-Hertogenbosch, Nederland
Heeft 100% van zijn negatieve reviews beantwoord
Na een aanvankelijk positieve start ben ik enorm teleurgesteld in Sunneroo en AlphaEES. We hebben een thuisbatterij laten installeren op 24-09-2025 door Sunneroo, die na slechts zes maanden, op 5 mei 2026, helemaal niet meer werkte. Ondanks herhaaldelijk contact met Sunneroo om het probleem te melden, is er geen adequaat vervolg van hun kant geweest. Vervolgens heeft Sunneroo het probleem gemeld bij AlphaESS. AlphaESS heeft het probleem door geschoven naar Team Zonnepanelen op 23 juni 2026. Zij gaan ook weer analyseren wat er mis is. Dit gebrek aan respons, gebrek aan passende oplossingen voor een niet-functioneel product is onacceptabel. Tot op heden 2 juli 2026 zit ik met een accu die niet werkt en er is nog geen uitzicht op verbetering,

Antwoord van Sunneroo
Wij hadden kortgeleden een probleem met de zonnepanelen-installatie. Na melding heeft Sunneroo contact met mij opgenomen om het probleem te bespreken. Vervolgens hebben ze een monteur langs gestuurd om de omvormer door te meten. Er bleek een softwarestoring welke dezelfde dag nog is verholpen. Heel fijn dat het probleem zo snel verholpen is. Sunneroo bedankt!
Zeer net geholpen. Afspraken netjes nagekomen en er is goed aandacht gegeven aan mijn specifieke situatie. Hierdoor zijn we op een voor mij meest ideale situatie gekomen die voor Sunneroo ook nog goed uitvoerbaar was.
Ondanks wat vertraging door ziekte is alles heel vlot verlopen. Dit werd steeds netjes en zo ver het kon tijdig gecommuniceerd.
Overal, nette service, voor nu een goed product. De tijd gaat leren hoe duurzaam het is!
Ik heb een fijn gesprek gehad over wat voor ons verstandig zou zijn. Ik heb me laten overtuigen en door gepakt. Nergens geen spijt van nu het klaar is. Alle afspraken zijn nagekomen. Goede installatie, fijne monteur en prettig contact met Sunneroo. Alles is netjes opgeruimd en uitgelegd hoe het werkt.
Ik ben zeer tevreden over Sunneroo.
Deze week is onze thuisbatterij (AlphaESS) geplaatst. De monteurs waren keurig op het afgesproken tijdstip aanwezig en hebben de montage vlot en netjes uitgevoerd. Ook de installatie van en uitleg over de bijbehorende app was duidelijk. Kortom, heel tevreden over Sunneroo en haar medewerkers.
Wij hebben via Sunneroo een thuisbatterij laten installeren, inclusief aanpassingen aan de meterkast. Installatie in oktober, maar sinds februari functioneert het systeem niet meer.
Vanaf dat moment is de service volledig tekortgeschoten. Meerdere keren contact opgenomen, toezeggingen gekregen dat er iemand zou langskomen, maar afspraken worden niet nagekomen en er wordt niet teruggebeld.
Er is uiteindelijk een monteur geweest, maar het probleem is niet opgelost. Sinds de werkzaamheden aan de meterkast is de situatie zelfs verergerd: een groep is uitgevallen, waardoor delen van de woning zonder stroom zitten.
Daarnaast komt de uitvoering van de meterkast en bekabeling niet overeen met wat is afgesproken en gefactureerd. Dit is vastgesteld, maar niet hersteld.
Wat vooral zorgwekkend is:
een installatie die binnen enkele maanden niet meer werkt
een verslechterde elektrische situatie na ingrijpen
uitblijvende communicatie en geen concrete oplossing
Voor een installatie van deze omvang mag je verwachten dat deze veilig en deugdelijk wordt opgeleverd en dat problemen adequaat worden opgelost. Dat is hier niet gebeurd.
Via Sunneroo zijn wij uiteindelijk bij NextEnergy als energieleverancier terechtgekomen. Hoewel NextEnergy niet verantwoordelijk is voor de uitvoering van de installatie, is het wel relevant om te weten dat deze partijen binnen deze constructie met elkaar verbonden zijn.
Wij zijn inmiddels genoodzaakt verdere stappen te ondernemen.
Conclusie: slechte nazorg, gebrekkige communicatie en een installatie die niet voldoet aan wat is afgesproken.
Naar aanleiding van uw reactie heb ik inmiddels per e-mail contact opgenomen via het door u genoemde adres. Met vermelding van alle relevante gegevens en documentatie.
Daarnaast heb ik eerder al meerdere e-mails gestuurd naar uw klantenservice, waarop geen reactie is ontvangen.
Ik ga ervan uit dat u dit, zoals aangegeven, met de hoogste prioriteit oppakt en zie uw inhoudelijke reactie en concrete oplossing graag spoedig tegemoet.

Antwoord van Sunneroo
De zonnepaneleninstallatie is technisch netjes geplaatst. Daarna hield de service voor mij op.
Voor een kleine uitbreiding aan een bestaande Sunneroo-installatie, een Huawei smart meter in de meterkast, kregen wij eerst te horen dat Sunneroo dit niet deed. Daarna was de planning ineens vol tot juni. Vervolgens kon het opeens wel, maar alleen via een offerte van €2.270.
Voor zo’n kleine retrofit voelt dat niet als service, maar als een afschrikofferte. Technische plaatsing destijds prima, maar nazorg en aftersales ronduit slecht.
Installatie: goed.
Service daarna: afschuiven en uitprijzen.

Antwoord van Sunneroo
Sunneroo had een aantal jaren geleden een systeem geplaatst met 12 panelen, waarna ik een oost-west opstelling met 6 panelen heb bijgeplaatst. Vanwege het beeindigen van de salderingsregeling maar bovenal het beboeten bij teruglevering zocht ik hiervoor een oplossing. Een Batterij/accu met een EMS in combinatie met Frankenergie werd de oplossing. Sunneroo klaarde de klus binnen een werkdag en de totale installatie ziet er uit als een plaatje. De oplossing met Apha Ess batterijsysteem van 18,6 kwh en backup-box ziet er werkelijk perfect uit. Aan te bevelen.
uitvallen zonnepaneel na 6 jaar snel en goed opgelost

Antwoord van Sunneroo
Een transparant en duidelijk adviesgesprek. Afspraken worden stipt nagekomen. Een uiterst deskundige en secure installatie door Boris. Een knap stukje werk. Een dikke pluim!

Antwoord van Sunneroo
Alles verliep zoals afgesproken; meerdere mails onvangen over de gepland installatie, netjes tijdig gebeld op de dag zelf door de monteurs om door te geven hoe laat ze precies aanwezig zouden zijn.
Installatie (6 panelen en omvormer) geen snel en vlekkeloos. Vriendelijke monteurs die prima aangeven wat en wanneer alles ging gebeuren.
Nergens iets op aan te merken, aanrader!

Antwoord van Sunneroo
Wij zijn voor de tweede keer met Sunneroo in zee gegaan. Deze keer zonnepaneel bijgeplaatst en thuisbatterij geïnstalleerd. In grote lijnen zijn wij tevreden met het eindresultaat. Plezierig en deskundig installatieteam en vooral ook een goede voorbereiding/advisering. De afronding kan op meerdere punten duidelijk beter. Het overleg daarover met het bedrijf verliep overigens heel positief.
De offerte op afstand was duidelijk en begrijpelijk. Na de offerte kwam bezoek aan huis van een medewerker. De offerte werd definitief na controle vastgelegd. De planning van de installatie werd onmiddellijk definitief vastgelegd.
De installatie werd keurig op tijd uitgevoerd volgens de offerte. De app was eenvoudig te installeren.
Ik ben tevreden.

Antwoord van Sunneroo
Het is voor de tweede keer dat ik met Sunneroo in zee ben gegaan. De eerste keer was vlekkeloos. Deze keer was wat ingewikkelder. Maar dat is geen probleem voor het team van Sunneroo. De zonnepanelen lager er zo op. De batterij was een nieuw systeem dat ze voor de eerste keer geplaatst hebben. Ondanks dat er wat problemen waren om het geïnstalleerd te krijgen werd er niet opgegeven en tot het gaatje gegaan om het systeem zo snel mogelijk goed werkende te krijgen. En dat is gelukt. In de tussentijd werd er veel en duidelijk gecommuniceerd. Wat ik erg prettig vond aangezien het een behoorlijke investering was voor mij.
Het jonge maar vakkundige team van installateurs was leuk om in en rond het huis te hebben. Gezellige en nette jongens. De eigenaar van Sunneroo heeft zich veelvuldig gemengd in het vinden van de oplossingen om het systeem werkende te krijgen. Dit alles geeft vertrouwen in dit bedrijf. Mocht ik nog verder uit willen breiden dan ga ik vol vertrouwen weer met deze mannen aan de slag.
Duidelijke afspraken, snelle reactie via mail, goede prijs kwaliteit verhouding
Vorig jaar door Sunneroo Roermond panelen op ons dak laten leggen. Bij het eerste info gesprek komt snel een oplossing gericht op het hoogst mogelijk rendement maar na mijn betoog dat piekopbrengsten in het middaguur geen meerwaarde levert, maar een oost en zuid opstelling over een langere periode gedurende de dag mijn eigen verbruik kan opvangen, dachten ze meteen met ons mee.
Zodoende zijn er 10 panelen op het zuiden en 4 op het oosten geplaatst en hebben we al vroeg in de ochtend voldoende opbrengst.
De levering was binnen 3 weken en de installatie verliep vlot en netjes.
Om ook profijt te hebben in de avond, pas geleden wederom door Sunneroo een thuisaccu van 5 kWh laten plaatsen, om zo de opbrengsten van de middagzon na zonsondergang voor het koken, vaatwasser etc. te kunnen benutten.
Wederom binnen 3 weken geleverd en naar volle tevredenheid geïnstalleerd door 2 vriendelijke en netjes werkende monteurs.
En ik moet zeggen, ondanks het wisselvallig weer van nu halen we tussen 70 á 85 % van ons energieverbruik uit eigen opwekking. incl. het feit dat de batterij niet elke dag volledig wordt geladen door te weinig zon.
Verdien ik hiermee de thuisbatterij in redelijk termijn terug, nee, maar ik ben wel minder afhankelijk van de grillen van de energieleveranciers.
In eerste instantie gaf de installatie een waarschuwing (iets technisch met verschil in softwareversies omvormer en batterij) maar met een mail naar de leverancier hadden ze snel de software op afstand geüpdatet en het probleem opgelost.
Chapeau! voor de snelle en vriendelijke service.
Sunneroo is een betrouwbare partner.
Er is bij ons een batterij geïnstalleerd van Huawei.
We zijn vanaf het begin goed meegenomen in het traject en op de dag van de installatie heb ik gemerkt dat die gedaan werd door professionele mensen van het bedrijf.
Ze gaan pas weg als het werkt!
Ook ben ik een week na de installatie nog een keer benaderd met de vraag of alles naar wens werkt en of ik nog vragen had.
Kun je nog meer verwachten?

Antwoord van Sunneroo
Vanaf de offerte tot aan de plaatsing ging alles goed al vond 1 monteur het niet nodig om een ladder te gebruiken met als gevolg enkele schoenvegen aan de binnenkant van de voordeur die ik niet helemaal weggewerkt heb gekregen. Na de installatie liet de monteur op zijn telefoon zien hoe alles werkte en zou ik nadat ik de app installeren zou met de inloggegevens dit ook kunnen volgen. Na vele pogingen en mailcontact waarin ik zelfs gevraagd heb iemand langs te sturen kan ik nog steeds niks zien op de app. Is inmiddels de nodige maanden geleden. Jammer dat als het geld binnen is de service te wensen over laat. Ik zal dit bedrijf dan ook niet aanbevelen.