Na een aanvankelijk positieve start ben ik enorm teleurgesteld in Sunneroo en AlphaEES. We hebben een thuisbatterij laten installeren op 24-09-2025 door Sunneroo, die na slechts zes maanden, op 5 mei... Toon meer
Wij hadden kortgeleden een probleem met de zonnepanelen-installatie. Na melding heeft Sunneroo contact met mij opgenomen om het probleem te bespreken. Vervolgens hebben ze een monteur langs gestuurd o... Toon meer
Zeer net geholpen. Afspraken netjes nagekomen en er is goed aandacht gegeven aan mijn specifieke situatie. Hierdoor zijn we op een voor mij meest ideale situatie gekomen die voor Sunneroo ook nog g... Toon meer
Op 2dec. j.l. de nieuwe Hyundai zonnepanelen gemonteerd gekregen, na een goed verkoopgesprek met Glenn, s’ morgens de omvormers geplaatst door de elektro monteur, super service! s’middags kwam de mo... Toon meer
Sunneroo Group BV helpt particuliere en zakelijke klanten met slimme en toekomstbestendige energieoplossingen. Vanuit het hoofdkantoor in Roermond realiseert de organisatie duurzame energiesystemen in Nederland, België, Duitsland en Bonaire. Inmiddels zijn er meer dan 10.000 systemen geplaatst. Sunneroo is gespecialiseerd in zonnepanelen, thuisbatterijen, laadpalen, airconditioning en slimme energiesturing. De focus ligt niet alleen op verduurzaming, maar ook op optimaal energiegebruik, energiebesparing en slim inspelen op dynamische energietarieven en de energiemarkt van vandaag. Klanten kunnen rekenen op persoonlijk advies, duidelijke communicatie en ondersteuning door een ervaren team van specialisten. Sunneroo combineert technische kennis met praktische oplossingen die aansluiten op de wensen van zowel particuliere als zakelijke klanten. Kwaliteit, betrouwbaarheid en service staan centraal binnen de organisatie. Sunneroo werkt met eigen teams en vaste installatiepartners om een hoge standaard in uitvoering en klanttevredenheid te waarborgen. Sunneroo Group BV Roermond | 's-Hertogenbosch Nederland KvK: 71934731
de Mortel 89, 5211 XZ, 's-Hertogenbosch, Nederland
Heeft 100% van zijn negatieve reviews beantwoord
De installatie van de zonnepanelen zelf: niets mis mee. Een raar staartje was echter dat begin september de connectie van de dongel met mijn netwerk spontaan weg was. Zelf de desbetreffende handleiding doorgeakkert maar dongel bleef offline waardoor de Shine app geen gegevens doorkeeg. App opnieuw geïnstalleerd, eigen router gereset. Kortom, alle stappen die je zelf kan doorlopen. Vervolgens contact opgenomen met klantenservice, waarbij ik aangaf al deze stappen al doorlopen te hebben en gaarne een monteur zou bestellen. Antwoord: hier is de handleiding (!), op de monteur vraag werd niet ingegaan. Pas nadat ik liet merken dat ik geïrriteerd was door het gebrek aan medewerking en ook steeds moest vragen naar de status kwam er een monteur offerte uit. Niet mals maar OK, afspraak gemaakt. Eind goed zou je denken behalve dan dat de monteur die dag geen tijd meer bleek te hebben - na uren wachten en zelf bellen... En daarna nog een keer. De derde keer was de monteur wel op tijd en is het euvel opgelost. Kan ik het de volgende keer zelf oplossen? Misschien, aardige vent die monteur maar ik verstond geen bal van wat hij zei. Wat me op het laatste 'lampje om mee rekening te houden' brengt: de zonnepanelen monteurs en de reparatie monteur spraken geen nederlands en mondjesmaat engels. Mijn Pools, Oekraiens en Ests is eerlijk gezegd belabberd.

Antwoord van Sunneroo
Niet afgeraffeld, tijd genomen, netjes gewerkt, beleefd, goede uitleg.
Zeer slechte ervaringen mee. Nadat we extra zonnepanelen willen plaatsen komen we erachter dat Sunneroo de zonnepanelen allemaal verkeerd heeft geplaats. Voor Sunneroo is het een te compliceerde zaak en willen ze hier verder niets aan doen omdat ze maar 2 jaar servicegarantie geven! Dus mensen let hierop! Ze zijn totaal niet bereidt om ook maar iets extra's voor de klant te doen als ze hun werkzaamheden verkeerd hebben uitgevoerd. Men schuilt zich onder het mom van te compliceert en wij werken niet meer met deze leverancier. SCHANDALIG nog niet 1 ster waardig!

Antwoord van Sunneroo
29 aug 2023 zijn ze mijn zonnepanelen komen plaatsen. Ik was verrast in welk tempo deze klus professioneel geklaard werd. Prima en snelle ondersteuning m.b.t. de app welke bij de Solaredge installatie hoort. De app "mysolaredge" zelf, heeft zijn beperkingen, maar is perfect te combineren in combinatie met de Homewizard energy app. De "Solaredge monitoring" app., geeft alle info welke nodig is om inzicht te krijgen over het gedrag van de installatie.
Correcte installatie en prijskwaliteit verhouding uitstekend!
De monteurs belden me 's ochtends om aan te geven dat ze tussen 14.00 en 15.00 bij mij zouden zijn. Vervolgens werd ik 30 minuten voor aankomst nogmaals gebeld dat ze onderweg waren. Het team heeft op een transparante wijze vooraf aangegeven wat ze allemaal gingen doen. Ze hebben de installatie daarna uitgelegd en ook alles netjes achtergelaten.
Door aanbevelingen van 2 collega’s en naaste familie heb ik ook contact gezocht met Sunneroo. Op 25 juni een duidelijk en uitgebreid intakegesprek gehad. Bijna 4 weken verder ontvang ik een telefoontje dat er een plek op 22 juli is vrij komen te liggen, dat laat ik mij geen twee keer vertellen.
Volgens afspraak stond Sunneroo keurig op tijd voor de deur en hebben ze de panelen professioneel geplaatst. De installateur heeft de panelen mooi recht gelegd en uitgelijnd met de dakramen. Het oog wil namelijk ook wat.
De bekabeling en ophanging van het omvormsysteem en meterkast zijn netjes en strak gelegd, duidelijk een vakman aan het werk geweest.
Nu kan ik in juli en augustus nog lekker veel zonuren vangen. Sunneroo hartelijk dank voor de zeer snelle en professionele service!
Vanaf offerte gesprek tot aftersales; SUPER
De informatievoorziening vooraf was goed verzorgd zodat je wist waar je aan toe was, de installatie is heel goed en vlot verlopen en de uitleg en het support, dus de nazorg ook. Prima, netjes en snel afgehandeld.
Waardeloze planning met veel valse beloftes en geen enkele tegemoetkoming.
De afspraak om de zonnepanelen te plaatsen is 4x opgeschoven vanwege allerlei zaken. Hier hebben we veel rompslomp door gehad met het regelen van vrije dagen en het verzetten van afspraken omtrent werk. Daarnaast hebben we een maand later onze zonnepanelen ontvangen.
Na herhaaldelijk onze klachten te communiceren werd hier geen gehoor aan gegeven en hoorden we tot anderhalve week daarna nog niets.
Er zijn veel valse beloftes gedaan en iedere keer werd “het beste team” gestuurd.
Daarnaast waren de mensen die kwamen nergens van op de hoogte. Zo kwam de elektricien zonder te weten dat de zonnepanelen niet werden gelegd, werd ik gebeld door werknemers dat ze eraan kwamen zonder dat er een afspraak was gemaakt en kwamen werknemers met alle materialen terwijl alles erop lag behalve de zonnepanelen.
Daarnaast hebben ze ons telefonisch aangegeven dat ze gingen schuiven met andere mensen die “toch al lang aan het wachten waren en zich toch niet druk maken om wanneer ze ze krijgen”. Zo ga je in mijn optiek niet netjes om met klanten.
Al deze klachten werden gecompenseerd met een dinerbon. Al onze ongemakken en de hoge kosten die hiermee gemoeid zijn staan totaal niet in lijn met deze tegemoetkoming.
Ik zou deze partij dus zeker niet adviseren. Alles oogt namelijk enorm amateuristisch. Het enige wat goed is geregeld zijn de gasten die ze inhuren om alles te plaatsen.

Antwoord van Sunneroo
Heldere offerte, keurige montage en houden zich aan de afspraken. Electriciën Oleg zeer meedenkend en doet zijn best om tot de best mogelijke oplossing te komen vwb montage omvormer en weg werken bekabeling.
De heren, Boris, Philip en Dinand hard gewerkt, beleefde omgangsvormen. Kan niet anders zeggen dan dat ik uiterst tevreden ben over Sunneroo en de communicatie tussen klant en firma.
Top service! Het was bij ons niet eenvoudig om van de omvormer naar de meterkast te gaan. De beide monteurs hebben veel moeite gedaan voor het mooiste resultaat. Ze vragen ook zelf om een stofzuiger om gemaakte gruis op te ruimen, top!
Sunneroo heeft bij mij alles naar wens gemonteerd super gedaan en een mooi afwerking van de kabels!
Medewerkers zeer vriendelijk en hebben oog voor detail dit heeft ervoor gezorgd dat de afwerking tip top uitziet.
Vandaag onze panelen laten installeren en dat is top gebeurd. Alle monteurs waren vriendelijk, enthousiast en zeer behulpzaam. Ook het voorafgaande gesprek en offerte waren eerlijk en duidelijk. Alles is precies zo opgeleverd zoals afgesproken en het ziet er geweldig uit. Absolute aanrader!
Super fijne installatie. Fantastisch team heeft bij ons de installatie gedaan. Wij zijn heel tevreden. Raad Sunneroo zeker aan andere mensen aan.
Alles naar wens en afspraak verlopen zoals advies, offerte, uitvoering (professioneel en vriendelijk), rekening (btw geregeld) en gebruikersapp
Goede communicatie, professionele installatie en vriendelijk personeel
Prima ervaring met Sunneroo. Diverse aanbieders uitgenodigd maar bij Sunneroo meteen een goed gevoel. Denken eerlijk en oprecht mee. Duidelijk over de mogelijkheden en kosten. Alles helder en volgens afspraak. Vaklieden met veiligheid hoog in het vaandel hebben de klus geklaard. Vriendelijk, duidelijk en netjes gewerkt.
Sunneroo kan ik van harte aanbevelen.
Alles zoals besproken. Ging snel en ook dezelfde dag nog de opbrengst van de panelen kunnen zien. Alles was goed voorbereid. Zeer tevreden
Bij verkoop groeien de bomen tot aan de hemel op gouden bergen. Echter als er na 2 jaar een probleem met 1 van mijn panelen ontstaat is er bij Sunneroo niemand thuis. Men komt nog niet eens ter plaatse kijken en verstopt zich achter de producent/leverancier want die moet de fabrieksgarantie leveren en Sunneroo is alleen de tussenpersoon krijg ik te horen. Na een hoop gedoe en voor mijn gevoel om ervan af te zijn, geeft men aan uit coulance een paneel met andere maatvoering wat ze nog hebben liggen ervoor in de plaats te willen leggen, wat natuurlijk geen gezicht is!! Van de stichting Zonnegarant krijg ik het bericht dat mijn installatie door Sunneroo niet volledig bij hun is doorgevoerd waardoor ik niet aanmerking kom voor ondersteuning vanuit Zonnegarant!! Dus het wekt de schijn dat Sunneroo zich naar mijn mening op slinkse wijze hieronder vandaan werkt. Binnen de stichting duurzaam Roerdalen wordt door de mensen die huisbezoeken afleggen in de wandelgangen al gesproken over de firma SUNNEROMMEL door de diverse ervaringen die men heeft, vertelde me 1 van de leden. Advies dat ik als leermoment mee kreeg van een jurist, laat je door deze partij niet verleiden om in te stemmen met fabrieksgarantie, maar draag er zorg voor dat de partij waarvan je koopt de garantie verlenende partij is en zorg ervoor dat dit specifiek is vastgelegd in je koopovereenkomst!!