Superprof France Reviews

51.370
TrustScore 4 uit 5

3,9

Via Superprof vond ik snel een fijne ukeleledocente. Ik had bij het invullen van mijn creditcardgegevens niet door dat ik een doorlopend abonnement van €39 per maand afsloot. Mijn eigen fout: i... Toon meer

Ik wil in Nederland gaan wonen en werken. Om een voldoende te halen voor het Staatsexamen NT2 Spreken ll wilde ik mijn spreekvaardigheid oefenen met een ervaren docent. Naast weten hoe en wat te... Toon meer

Als gitaarleraar is het een fijne laagdrempelige manier on studenten te werven. Enige aanmerking is dat ik zelf niemand kan benaderen na een doorverwijzing. Slechts 1 bericht dat soms mijn infor... Toon meer

Wat een goede organisatie is Superprof. Nadat wij een top tutor hadden gevonden bleek dat onze woonplaats verkeerd in onze gegevens stonden zodat de tutor ons afwees omdat dit te ver van haar eigen w... Toon meer

1. Onderwijsinstelling

La plus grande communauté de professeurs passionnés dans plus de 1200 matières ! Que ce soit en soutien scolaire, maths, français, guitare, sport, Superprof vous aidera à trouver la perle rare et découvrir, ou partager votre passion !

Goed

TrustScore 4 uit 5

51K reviews

Vraagt klanten om een review

Heeft 96% van zijn negatieve reviews beantwoord

Alle reviews

(51.370)

6.508 reviews in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

Scam

Betaling als een leraar je verzoek accepteert… De enige geschikte leraar wees ons verzoek af, toch moesten we betalen. Komen ze met een lijst ongeschikte leraren die wel bereid zijn. 0 contact mee gehad, toch moesten we betalen.Dit is echt een scam!

19 mei 2026

Beste Colin,

Bedankt voor uw feedback.

We betreuren het dat de ervaring niet aan je verwachtingen voldeed.

Helaas heeft jouw oorspronkelijke docent je lesaanvraag niet kunnen accepteren, wat heeft geleid tot de activering van de Pass eleve zodra de andere leraar jou wel wilde helpen.

Zou je een mailtje willen sturen naar klantenservice@superprof.com, dan kijk ik graasg met je mee en help je graag verder.

Thomas

Dit is een oplichers website

Dit platform werkt met systematische misleiding. Tijdens het aanmaken van een account wordt er zonder duidelijke toestemming een abonnement geactiveerd. Je krijgt geen enkele transparante melding, maar er wordt wél €39 van je rekening afgeschreven. Dit gebeurt stilletjes en volledig buiten jouw bewuste keuze om.

Daarna blijkt dat het geld dat jij betaalt voor een les niet eens bij de leraar terechtkomt. Jij betaalt dus voor een dienst, maar de persoon die de dienst levert ontvangt niets. Het gevolg: jij moet de leraar alsnog apart betalen, terwijl het platform jouw geld al heeft geïncasseerd.

Dit is geen fout, geen misverstand en geen incident — dit voelt als een verdienmodel dat draait op verborgen kosten, onduidelijke abonnementen en het financieel benadelen van nieuwe gebruikers.

Mijn advies is simpel: blijf ver weg van dit platform. De kans dat je wordt misleid, dubbel betaalt en zonder duidelijke uitleg blijft zitten is groot. Transparantie ontbreekt volledig en de manier van werken is allesbehalve betrouwbaar.

18 mei 2026

Hallo Omtax,

Het spijt me dat het niet duidelijk genoeg voor je was hoe wij werken.

Staat u mij toe om in meer detail uit te leggen hoe wij werken, wat we zo transparant mogelijk willen houden en wat aan u is uitgelegd toen u zich inschreef.

Om contact op te nemen met de docenten, moet je de studentenpas van €39 betalen. Met deze pas kun je contact opnemen met alle docenten op het platform voor een periode van minimaal 30 dagen, en deze pas wordt alleen geactiveerd op één voorwaarde: acceptatie van een verzoek door een docent. Zodra het verzoek is geaccepteerd, heb je toegang tot al onze diensten en kun je je eerste les krijgen, die meestal gratis is.

Deze informatie was beschikbaar toen je een betaalpagina passeerde waarop we aangeven dat de Studentenpas een maandabonnement is, hernieuwbaar en zonder verplichting: met andere woorden, het kan op elk moment worden opgezegd.

Deze informatie is ook beschikbaar op onze homepage.

Zodra je je hebt geregistreerd, ontvang je een e-mail met de voorwaarden van je abonnement, de vele diensten waartoe je toegang hebt en om je te waarschuwen voor de verlenging van het abonnement (dat je op elk moment onvoorwaardelijk kunt opzeggen via je account).

Ik nodig je uit om ons te schrijven op klantenservice@superprof.com, we helpen je graag en staan je graag te woord.

De site lijkt geweldig

De site lijkt geweldig! Goed contact gehad met 2 docenten, de les toch geannuleerd en wat gebeurd er al 2maal €39 afgeschreven wat ik nergens in mijn account terug kan vinden of stop kan zetten! Al gemaild maar ik lees dat er geen reactie komt, geen telefoonnummer van te vinden! Heel jammer want nu stopt dit niet en moet ik een nieuwe bank rekening openen zakelijk zodat dit stopt! Spijt van jammer genoeg

16 mei 2026

Hallo Monica,

Deze informatie is ook beschikbaar op onze homepage.

Je kan heel eenvoudig jouw Student Pass opzeggen via jouw dashboard; https://www.super-prof.nl/dashboard.html/student-pass

Super prof helpt mij als professional regelmatig aan wiskunde bijles leerlingen. Ik hoef geen reclame te maken, alles wordt snel geregeld.

13 mei 2026

Iedere dag een herinnerinsmail.. Geen Ideal

Ik heb er uiteindelijk geen gebruik van gemaakt. Ik heb alles afgezegd maar ik krijg nog steeds weer mailtjes elke dag opnieuw. Heel vervelend. De reden dat ik geen gebruik heb gemaakt is het vooraf moet betalen voor een vaag abonnement. En dat kan ook niet met iDEAL. Als je in Nederland zaken doet moet je toch met iDEAL kunnen betalen

6 mei 2026

Hallo Kim Proce,

Bedankt voor jouw bericht en spijtig dat je dat zo ervaren hebt. Momenteel is het enkel mogelijk om de Student Pass per creditcard of PayPal aan te vragen en zal dit zo snel mogelijk worden uitgebreid met iDeal en andere opties :).

Als je een mailtje stuurt naar klantenservice@superprof.com dan kan ik de notificaties voor je uitzetten :).

Misleidende informatie en geen inhoudelijke reactie van Superprof

Via Superprof heb ik een docent Spaans gezocht voor fysieke lessen in Amsterdam. Op basis van het profiel mocht ik ervan uitgaan dat de docent in Amsterdam gevestigd was en daar ook les gaf.

Na acceptatie van mijn aanvraag (wat direct een betaald abonnement activeert), bleek dat deze docent in Mexico woont en uitsluitend online les aanbiedt.

De overeenkomst is daarmee tot stand gekomen op basis van onjuiste informatie op het platform. Dit raakt aan de regels rondom misleidende handelspraktijken binnen het consumentenrecht.

Ik heb:

geen lessen gevolgd
geen gebruik gemaakt van de dienst
toch meerdere maanden abonnementskosten betaald

Ik heb hierover contact opgenomen met Superprof, maar zij gaan niet inhoudelijk in op de vraag welke verantwoordelijkheid zij dragen voor de juistheid van profielen op hun platform. In plaats daarvan verwijzen zij uitsluitend naar hun abonnementsvoorwaarden en automatische verlenging.

Naar mijn mening voldoet dit niet aan de zorgplicht die je als platform hebt richting consumenten.

Let op:
je betaalt zodra een docent je aanvraag accepteert en activeert daarmee een abonnement, ook als de informatie waarop je keuze gebaseerd is onjuist blijkt.

Zeer teleurstellende ervaring.

Update:

Superprof heeft op deze review gereageerd met een standaardantwoord (zelfs met de verkeerde naam), waarin opnieuw alleen wordt verwezen naar hun abonnementsmodel.

Er wordt nog steeds niet ingegaan op de kern van mijn klacht: een docent die zich aanbiedt voor fysieke lessen in Amsterdam, terwijl hij in werkelijkheid in Mexico woont en alleen online les geeft.

Daarnaast heb ik inmiddels contact gehad met de klantenservice. Zij hebben €78 terugbetaald, maar weigeren de volledige kosten te vergoeden, ondanks dat deze zijn ontstaan door onjuiste informatie op het platform.

Dit bevestigt voor mij dat er geen verantwoordelijkheid wordt genomen voor de juistheid van de profielen.

Wees hier dus extra alert op.

1 december 2025

Hallo Jan Willem,

Klantenservice niet klantvriendelijk

Het was niet duidelijk dat het om een abonnement ging. Nu wil ik opzeggen, maar als ik inlog zie ik niets staan bij betaalgegevens. Terwijl er wel al 2 keer abonnementskosten zijn ingehouden. Bij het helpcentrum krijg je eem chatbot die me niet kan helpen. Nu al 2 keer gemaild maar krijg geen reactie. Alleen een automatische ontvangstbevestiging dat mijn vraag met voorrang behandeld zal worden. Geen mogelijkheid tot telefonisch contact. Betalingen lopen door en ik kan niet opzeggen...

18 april 2026

Hallo Maike,

Geen zorgen. Opzeggen is heel eenvoudig door in te loggen op jouw account -> Student Pass -> Opzeggen/opschorten.

Als je een mailtje kan sturen naar klantenservice@suprprof.com dan help ik je graag hierbij :).

Will Smith die les geeft??

Will Smith die les geeft??? Lekker betrouwbaar….

14 april 2026

Hallo Wat,

Bedankt voor je bericht.

Erg vreemd, ik heb dit echter niet teruggevonden. Zou je wellicht de link van het profiel willen doorsturen naar klantenservice@superprof.com, dan pakken we dat graag op :)!

Dit hele bedrijf voelt als een grote…

Dit hele bedrijf voelt als een grote scam. Lid geworden, zonder melding dat het een maandelijks abonnement is. Gelukkig in de reviews hier gelezen en direct opgezegd.

Meerdere mensen een bericht gestuurd op dit platform, ook “super” docenten. Geen enkele reacties meer. 1 stuurde berichten, steeds korter en minder info, en daarna nooit meet. Een aantal anderen reageerde helemaal niet en 1 afwijzing zonder reden.

Dit hele platform lijkt niet te kloppen en begin ernstig te twijfelen aan de “echtheid”.

7 april 2026

Hallo Mel,

Thomas

Abonnoment niet duidelijk genoeg opzeg baar

Was veel te onduidelijk dat er een abonnement was van 39 euro per maand om überhaupt contact te hebben met het platform, wat ook erg lastig opzegbaar was en niet duidelijk terug te traceren was, de bijlessen op het platform, zijn iets dat te danken is aan de professoren NIET het platform.

Overgens was dit voorraal iets, dat te maken had met indeling van de website/ platform, ik was bewust van hun voorwaardes, maar had voorral dit Review geschreven uit een Homeostatisch nut, maar ik vind alsnog dat de indeling en waar je precies je abbonoment kan stop zetten niet makkelijk te vinden op het platform, bij meeste goede platforms zou dit eerder zijn: profiel --> abonoment -> opzeggen.

maar op de site van Super prof was het verstop in meerde uitklapbare menu'tjes wat ik erg vervelend vond

2 april 2026

Hallo Luc,

OPLICHTERS

OPLICHTERS! Ouders wees gewaarschuwd. Zodra u contact opneemt met een docent, dan bent u 39 EUR kwijt. In ons geval bleek de eerste docent helemaal niet op lokatie les te geven. Ze gaf lessen bij haar vader. Onze dochter voelde zich niet comfortabel daarmee. Bij de tweede docent die adverteerde met ‘op locatie’ en ‘20 euro per uur’ bleek ook zij bij bibliotheken les te geven (wat op zichzelf niet een probleem was) maar ze vroeg wel even 40 EUR per 80 min?! Nadat wij contact zochten met superprof kregen wij het abonnementsgeld niet terugbetaald. Wij gaan met de creditcardmaatschappij contact opnemen. Wij zullen ook de school van onze dochter informeren over deze oplichters en de ouderraad. Dit is compleet onacceptabel.

26 maart 2026

Hallo Karim,

Onverwachtse abonnementskosten!!!

ze vermelden nergens dat als je contact hebt met een iemand dat er dan ineens 40 euro abonnement kosten worden afgeschreven. Ik heb daarbij gelijk mijn abonnement opgezegd. Schandalig dat dit nergens vermeld staat!! dus naast het geld wat je moet betalen voor lessen of iets dergelijks komt er nog een abonnement bij!! Ik heb direct mijn geld terug geëist

27 maart 2026

Hallo Beau,

Prima platform!

Als gitaarleraar is het een fijne laagdrempelige manier on studenten te werven.

Enige aanmerking is dat ik zelf niemand kan benaderen na een doorverwijzing. Slechts 1 bericht dat soms mijn informatie wijzigt en leerling daarna geen follow-up kan doen.

Al met al prima als platform!

28 maart 2026

Oplichters met slimme trucjes

Je denkt gewoon dat je je betaalgegevens invult om contact te kunnen opnemen met een docent. Nergens wordt duidelijk gezegd dat je daarmee automatisch een abonnement afsluit van €39 per maand. Echt nergens. Geen duidelijke melding, geen waarschuwing.

Vervolgens krijg je een melding dat je “geaccepteerd” bent door een docent. Dat blijkt dus gewoon onzin. Je hebt nog steeds geen contact en moet zelf verder zoeken. Dat hele stuk klopt dus gewoon niet.

En dan komt het mooiste: er wordt elke maand geld afgeschreven, maar je ontvangt geen facturen of meldingen. Dus je hebt niet eens door dat je betaalt, totdat je het zelf ontdekt.

Dit is geen slordigheid, dit is gewoon misleiding. Ik ben hier zelf ingetrapt en zit nu vast aan kosten waar ik nooit bewust voor gekozen heb.

Mijn advies: blijf hier ver vandaan.

25 maart 2026

Hallo Bn,

Verbeterd!

Sinds de app uit is werkt het een stuk beter! Een handige manier om leerlingen en docente te verbinden

23 maart 2026