Superprof France Reviews

51.370
TrustScore 4 uit 5

3,9

Via Superprof vond ik snel een fijne ukeleledocente. Ik had bij het invullen van mijn creditcardgegevens niet door dat ik een doorlopend abonnement van €39 per maand afsloot. Mijn eigen fout: i... Toon meer

Ik wil in Nederland gaan wonen en werken. Om een voldoende te halen voor het Staatsexamen NT2 Spreken ll wilde ik mijn spreekvaardigheid oefenen met een ervaren docent. Naast weten hoe en wat te... Toon meer

Als gitaarleraar is het een fijne laagdrempelige manier on studenten te werven. Enige aanmerking is dat ik zelf niemand kan benaderen na een doorverwijzing. Slechts 1 bericht dat soms mijn infor... Toon meer

Wat een goede organisatie is Superprof. Nadat wij een top tutor hadden gevonden bleek dat onze woonplaats verkeerd in onze gegevens stonden zodat de tutor ons afwees omdat dit te ver van haar eigen w... Toon meer

1. Onderwijsinstelling

La plus grande communauté de professeurs passionnés dans plus de 1200 matières ! Que ce soit en soutien scolaire, maths, français, guitare, sport, Superprof vous aidera à trouver la perle rare et découvrir, ou partager votre passion !

Goed

TrustScore 4 uit 5

51K reviews

Vraagt klanten om een review

Heeft 96% van zijn negatieve reviews beantwoord

Alle reviews

(51.370)

6.508 reviews in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

De klantenservice vind ik heel goed. In Nederland en in Spanje wonen en werken geeft verwarring.

De klantenservice vind ik heel goed. Wanneer ik een vraag heb en een berichtje stuur, krijg ik tot nu toe steeds snel antwoord en hebbben zij het vaak al voor mij geregeld.
Wat soms verwarrend blijft is dat ik een groot deel van het jaar in Nederland woon en ook een aantal maanden in Spanje. In Nederland en Spanje geef ik Nederlands en in Spanje zoek ik een docent Spaans. Dit geeft soms verwarring.

19 januari 2026

OPLICHTERS

OPLICHTERS

Ze brengen met misleiding je €39 in rekening. Bij heet aanmelden staat dat er alleen €39 wordt gerekend als je les aanvraag wordt geaccepteerd. Echter is mijn lesaanvraag niet geaccepteerd en heeft Super Prof me toch €39 in rekening gebracht.

Thomas van de klantendienst doet oost-indisch doof en stuurt je met een kluitje het riet in en ze geven je geld niet terug. Ver van wegblijven deze oplichters.

UPDATE: ZOALS JE IN HET 'ANTWOORD' VAN ZE KAN ZIEN ZIJN HET EEN STELLETJE OPLICHTERS EN BLIJVEN ZE MET ONZIG ANTWOORDEN KOMEN EN WEIGEREREN ZE TERUG TE BETALEN. VER VAN WEGBLIJVEN DEZE DIEVEN!

9 januari 2026

Hallo Tim,

Het spijt me dat het niet duidelijk genoeg voor je was hoe wij werken.

Staat u mij toe om in meer detail uit te leggen hoe wij werken, wat we zo transparant mogelijk willen houden en wat aan u is uitgelegd toen u zich inschreef.

Om contact op te nemen met de docenten, moet je de studentenpas van €39 betalen. Met deze pas kun je contact opnemen met alle docenten op het platform voor een periode van minimaal 30 dagen, en deze pas wordt alleen geactiveerd op één voorwaarde: acceptatie van een verzoek door een docent. Zodra het verzoek is geaccepteerd, heb je toegang tot al onze diensten en kun je je eerste les krijgen, die meestal gratis is.

Deze informatie was beschikbaar toen je een betaalpagina passeerde waarop we aangeven dat de Studentenpas een maandabonnement is, hernieuwbaar en zonder verplichting: met andere woorden, het kan op elk moment worden opgezegd.

Deze informatie is ook beschikbaar op onze homepage.

Zodra je je hebt geregistreerd, ontvang je een e-mail met de voorwaarden van je abonnement, de vele diensten waartoe je toegang hebt en om je te waarschuwen voor de verlenging van het abonnement (dat je op elk moment onvoorwaardelijk kunt opzeggen via je account).

Klantiendienst

Goed concept, slechte uitvoering

De website heeft een grote keuze aan docenten, echter staat nergens vermeld dat je een abonnement afsluit op het moment dat je contact legt met een docent á €39 per maand. Ik vind het redelijk dat je als gebruiker een éénmalig bemiddelingsfee betaald, maar zet dat duidelijk op je website.
Het "opschorten" van je abonnement is ook een onduidelijke term voor opzeggen. Als dat inderdaad ook het geval is, aangezien ik hier nog geen antwoord op het gekregen van de helpdesk.
Kortom: een goed concept, maar een slechte, onduidelijke uitvoering.

9 januari 2026

Onbekwaamheid en geen klantenservice

Na het neerleggen van een klacht, omdat er een les voortdurend geannuleerd werd en ik dus geen gebruik kon maken van mijn abonnement, werd ik niet verdergeholpen. Ik kreeg enkel een cynische mail waarin stond dat mijn pass nog actief was en dat ik maar iemand anders moest contacteren.

22 december 2025

Hallo,

Uw bericht heeft onze volledige aandacht en we vinden het oprecht jammer dat u door herhaalde annuleringen van lessen geen gebruik heeft kunnen maken van uw abonnement.

Wanneer een docent niet in staat is de geplande lessen te geven, proberen we leerlingen juist te ondersteunen zodat ze hun leertraject zo goed mogelijk kunnen voortzetten, onder andere door hen te helpen contact op te nemen met andere beschikbare docenten op het platform.

Dat gezegd hebbende, we nemen uw ervaring met onze service serieus. Ons doel blijft om bij elke stap duidelijke, respectvolle en nuttige ondersteuning te bieden.

We nodigen u uit om ons te schrijven op servicequalite@superprof.com, zodat we uw situatie in meer detail kunnen bekijken en u een passende oplossing kunnen bieden.

Fijne dag,

MISLEIDING!!!!

MISLEIDING!!!!
Contact gelegd voor het volgen van een zang proefles. Lerares geselecteerd. Proefles zou gratis zijn. Zonder dat je het weet of ergens accoord voor geeft, krijg je zgn abonnementskosten voor je kiezen. Ook al heb je nog geen enkele proefles gehad. Zodra je melding maakt doen ze net of hun neus bloedt... Gaan nergens op in. Alles inmiddels opgezegd, wat trouwens ook niet eenvoudig ging.... OPLICHTING

7 januari 2026

Hallo Perry,

Deze informatie is ook beschikbaar op onze homepage.

Ik nodig je uit om ons te schrijven, we helpen je graag en staan je graag te woord. Je kan mij direct een mail sturen op thomas.k@superprof.com.

Sluik Maandabonnement?

Was mij totaal onduidelijk dat ik met de aankoop van één les een maandabonnement afsloot (van 39 euro geloof ik).

24 december 2025

Hallo Pieter Sevenster,

Eerlijke review

Eerlijke review. Iedereen die een bepaalde opleiding heeft, geeft bijlessen maar of ze ook echt kunnen uitleggen is ook maar de vraag. Sommige tutors vragen hoge bedragen en worden allemaal zwart betaald en kunnen totaal niet uitleggen. Ik vond de meeste niet geschikt maar weinig echte professionals die goed de stof konden overbrengen naar mijn puber toe.
Helaas vind ik dat bij de meeste de bedragen niet overeenkomen met de kwaliteit van de bijlessen.
De meeste doen het alleen voor het geld en niet om je kind echt te helpen. Dat je er geld voor vraagt snap ik maar als dan de kwaliteit ondermaats is of er wordt telkens eerder gestopt dan stop ik er liever mee.
Dat is makkelijk verdienen.
Vooral als je een x aantal online hebt voor bijlessen. Online voor pubers helpt al helemaal niet dat is al helemaal een ramp. Dat werkte sws niet. Face to face is sws beter maar helaas kwalitief gezien ook aan de mindere kant. Plus ze willen bij super prof telkens geld van je rekening halen ookal heb je je student pass afgezegd. Ik moest daardoor paypal contacteren en die hebben alle betalingen stopgezet. Heel gedoe. Ik zou het niet aanraden.

8 december 2025

Hallo Bizzy Bee,

Vlotte communicatie

De communicatie ging vlot en was duidelijk.
Wat mij stoorde is dat de eerste les weliswaar gratis is maar het inschrijfgeld 35 euro bedraagt. Dit is de gemiddelde prijs die er gevraagd wordt voor een les van een uur. Voor inschrijfgeld een fors bedrag mijn inziens.

17 december 2025

Geen financieel risico voor de leerling

Je kunt een betaal-methode afspreken met je leraar zoals een betaalverzoek / tikkie na de les. Je hoeft dus niet aan Super-prof te betalen voor de lessen. Je betaalt Super-prof maar 1 keer in het begin om in contact te kunnen komen met de leraren. Daarna kun je het opzeggen.
Ik vind dit heel goed werken en totaal geen financiële risico's voor de leerling.

17 december 2025

Schandalig bedrijf

Schandalig bedrijf. Al tig keer mijn abonnement en account opgezegd. Nu al 19 x betaald en gewoon niet op te zeggen. Gaat via automatisch incasso op mijn American Express. Nu als laatste redmiddel superprof geblokkeerd als Merchant. Maar echt schandalig

15 december 2025

Hallo Serge van der Hooft,

Het spijt me echt dat je geen tijd had om je lidmaatschap op tijd op te zeggen.

Juist om dit soort ongemak te voorkomen, informeren we je vanaf het begin (wanneer je je inschrijft) dat er binnen 30 dagen een bedrag in rekening zal worden gebracht en dat dit bedrag overeenkomt met de verlenging van je lidmaatschap.

Daarnaast sturen we een paar dagen na registratie een e-mail waarin we deze deadline vermelden, en een tweede e-mail, dit keer een herinnering, 5 dagen voordat de contributie moet worden afgeschreven.

We doen ons uiterste best om ervoor te zorgen dat deze informatie gemakkelijk toegankelijk is en dat elke gebruiker op de hoogte blijft van de uiterste termijnen voor automatische incasso.

Tot slot moet je weten dat dit abonnement vrijblijvend is en dat je het op elk moment kunt opzeggen, zonder voorwaarden.

Ik ben me ervan bewust dat u deze informatie niet hebt kunnen lezen en ik verontschuldig me hiervoor. Aarzel niet om contact met ons op te nemen zodat we u kunnen helpen. Stuur gerust een bericht naar thomas.k@superprof.com, dan help ik je graag verder :).

Absurd

Maandelijks €39 betalen alleen maar om een aanvraag voor een les in te mogen plannen en contact te houden via dit platform is écht absurd! Zoek een andere manier om je contributie in de prijzen van lessen te verrekenen. Dit zorgt er alleen maar voor dat ik lessen van aangesloten docenten elders ga zoeken.

14 december 2025

Hallo Kevin Mertens,

Bedankt voor je bericht.

Om direct met leraren in contact te komen en lessen aan te vragen heb je de Student Pass nodig.

De Student Pass is de dienst van SuperProf zelf en is nodig om direct contact op te kunnen nemen met alle leraren op het platform. De Student Pass kost 39 euro is 30 dagen geldig.

Met de Student Pass heb je volledig toegang tot het platform en kan met alle leraren contact opnemen. Je kan uiteraard de Student Pass stopzetten zodra je een goede leraar gevonden hebt en lessen volgen met alle docenten die jouw aanvragen geaccepteerd hebben.

Mocht ik ergens mee kunnen helpen mag je uiteraard een mail sturen naar thomas.k@superprof.com :).

Thomas

Wij hebben een zeer goede ervaring…

Wij hebben een zeer goede ervaring omdat er veel keuze was m.b.t. beschikbare docenten en via Super-prof hebben wij juf Sandy leren kennen. Wij zijn heel erg tevreden over haar manier van aanpak rondom de bijles aan onze zoon. Hij heeft altijd zin in de online bijles die op een speels en opbouwende manier gegeven wordt.

12 december 2025

Hallo Eric,

Bedankt voor jouw review. Het is helaas momenteel iets drukker dan normaal, waardoor er helaas iets later gereageerd wordt dan normaal.

Zou je wellicht een email kunnen sturen naar thomas.k@superprof.com, dan kan ik je zo goed mogelijk helpen :)!

Superprof NIET aan te raden

NIET aan te raden. Superprof is een platform dat voor zoekende partij een abonnement aanbiedt dat moet worden afgesloten voordat er contact met een docent kan worden gemaakt. Het probleem is alleen dat het onduidelijk is dat je een abonnement afsluit. Het lijkt in eerste instantie te gaan om een bedrag van €39,- wat geïnd wordt op het moment dat er een afspraak wordt gemaakt tussen docent en leerling. Dus niet dat je als leerling een abonnement op het platform afsluit alsof het een dienst is als Spotify, of Youtube.Het tweede punt wat steekt is dat het een abonnement is dat stilzwijgend wordt verlengd indien afgesloten. Nu voelt het heel dom, omdat ik een jurist ben, en heel wat abonnementen in mijn leven heb afgesloten, maar deze had ik niet als zodanig opgevat als abonnement. Ik kwalificeer dit platform eerder in de hoek van Airbnb, of Uber, betaling als het platform daadwerkelijk gebruikt wordt, geen stilzwijgend abonnementsverlenging. En dus ja, ik voel me opgelicht, in ieder geval misleid.

3 december 2025

Hallo Mi-sue Akkerman,