Superprof France Reviews

51.370
TrustScore 4 uit 5

3,9

Via Superprof vond ik snel een fijne ukeleledocente. Ik had bij het invullen van mijn creditcardgegevens niet door dat ik een doorlopend abonnement van €39 per maand afsloot. Mijn eigen fout: i... Toon meer

Ik wil in Nederland gaan wonen en werken. Om een voldoende te halen voor het Staatsexamen NT2 Spreken ll wilde ik mijn spreekvaardigheid oefenen met een ervaren docent. Naast weten hoe en wat te... Toon meer

Als gitaarleraar is het een fijne laagdrempelige manier on studenten te werven. Enige aanmerking is dat ik zelf niemand kan benaderen na een doorverwijzing. Slechts 1 bericht dat soms mijn infor... Toon meer

Wat een goede organisatie is Superprof. Nadat wij een top tutor hadden gevonden bleek dat onze woonplaats verkeerd in onze gegevens stonden zodat de tutor ons afwees omdat dit te ver van haar eigen w... Toon meer

1. Onderwijsinstelling

La plus grande communauté de professeurs passionnés dans plus de 1200 matières ! Que ce soit en soutien scolaire, maths, français, guitare, sport, Superprof vous aidera à trouver la perle rare et découvrir, ou partager votre passion !

Goed

TrustScore 4 uit 5

51K reviews

Vraagt klanten om een review

Heeft 96% van zijn negatieve reviews beantwoord

Alle reviews

(51.370)

6.508 reviews in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

Pure oplichting!!! geen antwoord, geen service, wel geld afschrijven!

SuperProf is ronduit misleidend. Ze beloven dat het bedrag voor de Student Pass alleen wordt afgeschreven als de leraar je aanvraag accepteert. Mijn aanvraag werd geweigerd en de “matches” die ik kreeg, sloegen nergens op. Sommige docenten waren niet eens beschikbaar of gaven les op middelbare schoolniveau, terwijl ik duidelijk aangaf dat ik op universitair niveau zit.
Toch is er twee (!) keer €39 van mijn rekening gehaald. Als je op Trustpilot kijkt, zie je tientallen soortgelijke klachten. Dit lijkt een structurele truc om geld binnen te halen. Dit is niets anders dan bewuste misleiding!
Ik heb direct geklaagd en terugbetaling geëist, maar SuperProf heeft gewoon nooit gereageerd. Geen excuses, geen oplossing, niets.

Dit platform is pure oplichting. Blijf er ver vandaan!!!

14 augustus 2025

Beste Fiona,

Bedankt voor uw bericht. Ik begrijp dat u teleurgesteld bent in uw ervaring met Superprof en ik wil dit graag samen met u bekijken.

Ons systeem voorziet inderdaad dat de Student Pass pas wordt geactiveerd wanneer een docent uw aanvraag accepteert. Kunt u ons bevestigen via welk kanaal uw eerste aanvraag is geweigerd? Dit zou ons helpen om na te gaan waarom er toch een afschrijving heeft plaatsgevonden.

Wat betreft de tweede afschrijving: elke Student Pass is een maandabonnement dat automatisch wordt verlengd, tenzij het voor de vervaldatum wordt stopgezet. Vijf dagen voor elke verlenging sturen wij altijd een herinneringsmail met een directe link om het abonnement te beëindigen.

Uiteraard willen wij u niet met een onopgelost probleem achterlaten. Indien u geen lessen hebt kunnen volgen via het platform, kunnen wij samen bekijken wat het beste voor u is: een terugbetaling of hulp bij het vinden van een docent die wel perfect bij uw zoekcriteria aansluit.

U kunt ons rechtstreeks bereiken op servicequalite@superprof.com
zodat wij uw dossier sneller kunnen behandelen.

Goede docent gevonden maar misleiding tav abonnement

Goede docent gevonden, maar ze geven niet duidelijk aan dat het een abonnement is ipv eenmalige afschrijving. Misleidend

11 juni 2025

Hallo Janna,

Het spijt me dat het niet duidelijk genoeg voor je was hoe wij werken.

Staat u mij toe om in meer detail uit te leggen hoe wij werken, wat we zo transparant mogelijk willen houden en wat aan u is uitgelegd toen u zich inschreef.

Om contact op te nemen met de docenten, moet je de studentenpas van €39 betalen. Met deze pas kun je contact opnemen met alle docenten op het platform voor een periode van minimaal 30 dagen, en deze pas wordt alleen geactiveerd op één voorwaarde: acceptatie van een verzoek door een docent. Zodra het verzoek is geaccepteerd, heb je toegang tot al onze diensten en kun je je eerste les krijgen, die meestal gratis is.

Deze informatie was beschikbaar toen je een betaalpagina passeerde waarop we aangeven dat de Studentenpas een maandabonnement is, hernieuwbaar en zonder verplichting: met andere woorden, het kan op elk moment worden opgezegd.

Deze informatie is ook beschikbaar op onze homepage.

Zodra je je hebt geregistreerd, ontvang je een e-mail met de voorwaarden van je abonnement, de vele diensten waartoe je toegang hebt en om je te waarschuwen voor de verlenging van het abonnement (dat je op elk moment onvoorwaardelijk kunt opzeggen via je account).

Ik nodig je uit om ons te schrijven op thomas.k@superprof.com, we helpen je graag :)!

Thomas

Automatische afschrijvingen van de rekening van een minderjarige

Van de rekening van onze minderjarige dochter werd de afgelopen maanden telkens 29€ afgeschreven door Superprof. Onder een abonnementsformule, zo blijkt nu. Waar aan minderjarigen het verboden is om abonnementen te verkopen. Dit zonder onze toestemming, zonder SEPA formulier, contract of automatische betalingsopdracht. Gewoon debetverrichtingen. Volgens onze bank zijn dit frauduleuze acties en dienen we klacht in te dienen bij de politie en haar bankrekening te blokkeren. Ik heb Superprof gemaild (aangezien er geen andere contact mogelijkheid is) . Na het lezen van de reviews op deze pagina Thomas gemaild. Het antwoord liet op zich wachten maar uiteindelijk toch netjes geregeld. Het zou fijn zijn mocht er toch meer duidelijkheid gegeven worden over dit abonnement op de website aangezien we niet de enige waren in dezelfde situatie.

7 augustus 2025

Hallo Ruth,

Het spijt me echt dat je geen tijd had om je lidmaatschap op tijd op te zeggen.

Juist om dit soort ongemak te voorkomen, informeren we je vanaf het begin (wanneer je je inschrijft) dat er binnen 30 dagen een bedrag in rekening zal worden gebracht en dat dit bedrag overeenkomt met de verlenging van je lidmaatschap.

Daarnaast sturen we een paar dagen na registratie een e-mail waarin we deze deadline vermelden, en een tweede e-mail, dit keer een herinnering, 5 dagen voordat de contributie moet worden afgeschreven.

We doen ons uiterste best om ervoor te zorgen dat deze informatie gemakkelijk toegankelijk is en dat elke gebruiker op de hoogte blijft van de uiterste termijnen voor automatische incasso.

Tot slot moet je weten dat dit abonnement vrijblijvend is en dat je het op elk moment kunt opzeggen, zonder voorwaarden.

Ik ben me ervan bewust dat u deze informatie niet hebt kunnen lezen en ik verontschuldig me hiervoor. Aarzel niet om contact met ons op te nemen zodat we u kunnen helpen. Stuur gerust een bericht naar thomas.k@superprof.com, dan help ik je graag verder :).

Prima!

Ik geef les via superprof en het werkt top! Het berichtensysteem werkt prima en de rest regel ik meestal gewoon met de leerlingen zelf buiten superprof om.

29 juli 2025

Oplichterij

Oplichterij. Op hun website staat dat een eerste les gratis is. Wat natuurlijk handig is als je op zoek bent naar de juiste leerkracht. Ik kocht de student pass aan voor 39 euro en contacteerde de leerkrachten. Maar niemand biedt een eerste gratis les aan. Dit is misleidende communicatie en helemaal geen manier om hun ‘student pass’ te verkopen. Blijf er weg. Via Google kan je ook naar leerkrachten zoeken en dit kost je geen 39 euro per maand.

21 juli 2025

Hallo,

Het spijt ons te lezen dat uw ervaring op ons platform niet aan uw verwachtingen voldeed.

We willen graag verduidelijken dat elke leraar op Superprof volledig vrij is om te bepalen of hij/zij een eerste les gratis aanbiedt of niet. Dit wordt duidelijk vermeld op hun profiel. Wanneer een docent aangeeft dat de eerste les gratis is, dan is hij/zij verplicht zich daaraan te houden — en indien dat niet het geval is, nodigen wij u uit om ons te contacteren zodat we kunnen ingrijpen.

Wat betreft de Student Pass: dit abonnement geeft u onbeperkt toegang tot alle beschikbare docenten op het platform, en de voorwaarden ervan worden duidelijk uitgelegd op het moment van aankoop.

Onze klantenservice blijft tot uw beschikking via servicequalite@superprof.com, mocht u uw situatie verder willen toelichten of een docent ongepast gedrag vertoond hebben. We helpen u graag verder.

Het Superprof-team

Slecht

De foto klopt niet met de naam en ik vraag me af waarom ik jullie 39,00 moet betalen. Voor welke diensten?

17 juli 2025

Hallo Anne,

Thomas

Door Superprof weer aan gemotiveerde…

Door Superprof weer aan gemotiveerde cursisten voor Spaans gekomen. Veilig idee, dat je niet meteen je persoonlijke gegevens moet geven, maar eerst via de berichtenbox van de site kunt overleggen.

9 juli 2025

Het platform is duidelijk en ik heb…

Het platform is duidelijk en ik heb meteen een docent voor zangles gevonden, erg fijn!

Ik heb abonnement wel meteen opgezegd na het vinden van de docent, anders wordt het wel erg prijzig. Vandaar 4 sterren ipv 5.

2 juli 2025

Voordelen en nadelen

Het bedrijf kan goede voorstellen geven voor leraren en helpen met zoeken naar nieuwe leraren voor bepaalde vakken, maar het maakt het ingewikkeld dat je elke maand een vast bedrag moet betalen.

2 juli 2025

Fraudeurs!

Fraudeurs!! Zonder duidelijke instructie is 4x 39 euro afgeschreven. Geen toestemming gegeven voor incasso, geen duidelijke beschrijving dat betaald moet worden voor de diensten, geen enkele melding dat er afgeschreven wordt. NiET DOEN!

8 juli 2025

Hallo Anne,