Zeer snelle, behulpzame en vriendelijke klantenservice. Ondanks dat mijn probleem na meerdere pogingen niet opgelost was, bleven ze meedenken en met nieuwe oplossingen komen, zodat alles uiteindelijk... Toon meer

Ik had al veel gegoogled omdat mijn SPSS niet opstartte en door de klantenservice kwam ik op een pagina die precies mijn probleem omschreef en daardoor werkte hij gelukkig weer! Tijdens kon ik makkeli... Toon meer

Snelle reactie en heeft goede adviezen, wel had ik meer reactie op de inhoud van mijn bericht willen zien. Hierdoor had ik niet altijd het gevoel dat ik op hetzelfde pad zat met de service of dat hij/... Toon meer

Al meer dan 16 jaar maak ik gebruik van Surfspot software. Afgezien van de gunstige prijzen , is met name de bereikbaarheid en hulp super. Zo kan het gebeuren dat Adobe soms problemen geeft door vera... Toon meer

1. Softwarewinkel

SURFspot is de not-for-profit ICT-webwinkel met speciale onderwijskorting op software. Exclusief voor studenten en medewerkers in het hoger onderwijs.

4,3

Uitstekend

Heeft 100% van zijn negatieve reviews beantwoord

Door misleiding dubbel betalen

Kocht een versie software op deze site maar er werd mij de verkeerde versie geadviseerd waardoor ik dubbel moest betalen. Klantenservice was erg onvriendelijk. Dit is pure misleiding van klanten, echt een onethische boel hier.

27 maart 2024

Antwoord van SURFspot

Beste Tommy, bedankt voor je review. We betreuren het om te horen dat je je misleid voelt. Echter kunnen wij ons hier niet in vinden. Je hebt contact met ons opgenomen nadat je per ongeluk de verkeerde versie van een serienummer voor SPSS hebt besteld. Er is geen sprake van een verkeerd advies door onze klantenservice. We kunnen ons voorstellen dat het vervelend is dat software niet geruild of geretourneerd kan worden, maar we hebben netjes aan je uitgelegd waarom dit niet mogelijk is. Hopelijk heb je hier alsnog begrip voor.

Verbeterpunten in Klantenservice en Afhandelingsproces bij Surfspot

Als trouwe klant waardeer ik Surfspot voor hun toewijding aan het toegankelijk maken van educatieve software en hardware. Het is dan ook met teleurstelling dat ik mijn recente ervaringen deel, die aanzienlijk onder de maat waren, voornamelijk rondom de bestelprocedure van een Macbook laptop via hun leverancier DUSTIN.

Ondanks de belofte van een levertijd van 2 tot 4 dagen en een voorraadindicatie van ‘in 48 uur verzonden’ bij DUSTIN, ondervond mijn bestelling aanzienlijke vertragingen en communicatiegebreken. Deze situatie is symptomatisch voor een groter probleem van onvoldoende communicatie en opvolging bij bestelproblemen.

Hoewel ik de snelle reactietijd binnen kantooruren via de Surfspot Supportchat waardeer, is het gebrek aan duidelijkheid en proactieve opvolging bij leveringsproblemen een punt van zorg. Klanten, zoals ik heb begrepen uit diverse reviews, worden vaak in het ongewisse gelaten, gedwongen om zelf op zoek te gaan naar oplossingen. Deze perceptie onderstreept het belang van verbeterde communicatie en klantenondersteuning.

De kern van het probleem lijkt een gebrek aan verantwoordelijkheid en erkenning van de ernst van de situatie bij Surfspot te zijn. Dit resulteert in frustratie en machteloosheid aan de kant van de klant, een situatie die niet past bij de waarden van een organisatie die de educatieve gemeenschap wil dienen.

Verbetervoorstel:

Ik adviseer Surfspot dringend om hun proces en samenwerking met DUSTIN te herzien. Een duidelijk en transparant communicatiekanaal voor klanten om zorgen en problemen te uiten, met adequate en tijdige reacties, is essentieel. Het nemen van volledige verantwoordelijkheid voor de klantreis, van bestelling tot levering, moet prioriteit krijgen.

Conclusie:

Mijn waardering voor de missie van Surfspot blijft, maar zonder concrete verbeteringen in klantenservice en verantwoordelijkheidsgevoel, zullen klanten genoodzaakt zijn om naar betrouwbaardere alternatieven te zoeken. Ik blijf hoopvol dat Surfspot deze feedback ter harte neemt en stappen onderneemt om de ervaring voor alle klanten te verbeteren, waardoor het vertrouwen in hun dienstverlening hersteld wordt.

28 februari 2024

Antwoord van SURFspot

Beste Maurits, bedankt dat je de tijd hebt genomen deze uitgebreide review te schrijven. Allereerst bedankt voor je complimenten. Daarnaast waarderen we je opbouwende feedback en advies. We zijn op de hoogte van de problemen die je noemt en zijn het met je eens dat er zaken verbeterd moeten worden. We pakken dit intern op. We hopen je in de toekomst terug te zien als tevreden klant en je beter van dienst te kunnen zijn.

Koop hier geen laptop (hardware)

Koop hier geen laptop (hardware) . Hieronder de verschillende redenen:

Mijn laptop had ik besteld en meteen online afgerekend. Vervolgens wordt elke keer de levertijd verschoven en zegt Surfspot: 'dit doet Dustin, kunnen wij niks aan doen' Deze tijd had ik niet want ik moest een nieuwe voor school. Tevens moet je ELKE DAG contact opnemen om te vragen: 'wat is nu de levertijd?' omdat je echt 0 mailtjes krijgt van surfspot met updates, echt waardeloos.

Vervolgens heb ik de laptop geannuleerd en ja hoor is de laptop alsnog verstuurd... Ik heb het pakketje niet aangenomen en als kers op de taart doet DHL er ook lang over om het pakketje retour te sturen naar DUSTIN. Dus duurt het super lang voordat ik mijn geld heb van 2500.-

Conclusie, ik heb oprecht al uren aan tijd hierin gestoken en nog steeds mijn geld niet terug.

Bespaar jezelf deze moeite en haal bij Amac je laptop, als er dan iets mee is kan je ook snel terecht. Als deze klantenservice al zo slecht is en waardeloos, laat staan als je ze nodig hebt omdat je laptop kapot is hoe dat dan gaat. En met dit gezeik met de tijd die ik hieraan kwijt bent is echt zonde, waardeloze lui. Met Dustin contact opnemen heeft ook geen zin want zij kunnen niet in hun systeem kijken blabla.

Het is echt heel fijn hoor om studenten korting te geven, maar surfspot werkt met een systeem wat totaal niet loopt. Je kan ze ook niet fatsoenlijk bellen en ze reageren toch niet op je mail. Pas op je site die '4 verwachte werkdagen' aan want dit is echt misleidend.

13 februari 2024

Antwoord van SURFspot

Bedankt voor je review. We vinden het ontzettend vervelend dat jouw bestelling niet binnen de verwachte termijn is geleverd en dat we je daar niet proactief over hebben kunnen informeren. Onze excuses daarvoor.

We hebben op jouw verzoek een annuleringsverzoek ingediend bij de leverancier. Helaas bleek de bestelling toen al klaar te staan voor verzending en kon deze niet meer geannuleerd worden. We snappen dat dit niet ideaal is, omdat je hierdoor langer moet wachten op de terugstorting. Zoals per mail aangegeven is jouw bestelling gisteren geannuleerd en kun je het aankoopbedrag binnen enkele werkdagen terugverwachten.

Het klopt dat wij geen telefonische klantenservice bieden. We hebben echter wel op al jouw vragen via de mail/chat gereageerd.

We vinden het heel spijtig dat we je niet de gewenste service hebben kunnen bieden. Mochten we je in de toekomst toch nog ergens mee kunnen helpen, dan weet je ons te vinden.

Snelle hulp

Snelle hulp bij het verlengen van een licentie.

29 januari 2024

Antwoord van SURFspot

Bedankt voor je review, Wilma!

Lever tijd incorrect

Bestelling geplaatst voor een iPhone. Verwachte bezorging zou binnen 4 dagen zijn.
Na niks vernomen te hebben contact opgenomen met surfspot. Zij gaven aan dat de bezorg datum 4 weken later is zonder enige reden of of excuus.
Als je iets besteld ga dan niet uit van de gegeven bezorg datum. Het komt wanneer het komt.

18 januari 2024

Antwoord van SURFspot

Goedemiddag, bedankt voor je review. We kunnen ons voorstellen dat je niet tevreden bent over onze service. De levertijd van jouw bestelling is inderdaad gewijzigd en het bestelde product is momenteel niet op voorraad. Onze oprechte excuses voor het ongemak. Mocht je niet langer willen wachten, dan kun je een annuleringsverzoek indienen.

Koop hier geen laptop!

Surfspot werkt met een zeer onbetrouwbare leverancier genaamd Dustin (zie reviews). Eind november heb ik een laptop besteld, die niet op voorraad bleek te zijn. Na 3 weken was er nog steeds geen duidelijkheid en uiteindelijk is de laptop pas eind december geleverd. Omdat ik intussen zo weinig vertrouwen had in de afhandeling heb ik de laptop geweigerd bij de deur. Vandaag heb ik pas het geld terug gekregen op mijn rekening. Surfspot schuift alles onder 'overmacht' en legt de schuld bij de leverancier neer, terwijl surfspot degene is bij wie je koopt. Bovendien zijn ze alleen via een chatbot en dus niet telefonisch bereikbaar. Echt een zeer slechte service en afhandeling die mij veel onzekerheid heeft bezorgd! Ik koop hier nooit iets weer.

2 januari 2024

Antwoord van SURFspot

Bedankt voor je review, Rutger. We begrijpen dat je niet tevreden bent over de gang van zaken. Nogmaals onze oprechte excuses.

levertijd telkens opgeschoven

Dramatisch. Laptop besteld, van welke de levertijd telkens wordt opgeschoven, terwijl er doodleuk op de site 4 dagen levertijd staat. We zijn nu meer dan 2 weken verder en nog steeds niks. De klantenservice kan ook niet helpen aangezien zij het probleem bij Dustin, de leverancier, leggen.

29 december 2023

Antwoord van SURFspot

Bedankt voor je review, Daniël. Onze welgemeende excuses voor de vertraging van jouw bestelling en de gang van zaken. We begrijpen dat je hier niet tevreden over bent. Zoals we via de mail hebben aangegeven is jouw pakket inmiddels aangemeld bij DHL. Naar verwachting ontvang je deze morgen of donderdag.

Extreem lange levertijd en slechte communicatie

Een maand geleden kocht ik mijn laptop;
Na een week van niks horen zelf maar contact opgenomen. Eerst beweerden ze dat de bestelling niet correct was ontvangen, en vervolgens schoven ze alle verantwoordelijkheid door naar hun leverancier. De service is ronduit schandalig, en door hun onkunde heb ik aanzienlijke studievertraging opgelopen.

Ze proberen hun gebrekkige prestaties te verdoezelen door screenshots van een andere laptop met een levertijd van 28 dagen te tonen, terwijl de bestelde laptop nog steeds een levertijd van 4 dagen heeft volgens de website. Wanneer ik om enige vorm van compensatie vraag, doen ze alsof dit volledig buiten beschouwing valt en wijzen ze alle problemen toe aan overmacht.

De leidinggevenden tonen een gebrek aan adequaat management en communicatie met hun klanten, wat des te frustrerender is gezien de aanzienlijke som van bijna 2 duizend euro die ik heb betaald.

Na een maand achter mijn laptop aan te moeten zitten (in plaats van hem na 4 dagen te ontvangen) heb ik hem dan nu eindelijk binnen.

24 november 2023

Antwoord van SURFspot

Bedankt voor je review, Birte. We snappen dat je niet tevreden bent.
Onze oprechte excuses voor de vertraging van jouw bestelling en dat we je daar niet beter over hebben kunnen informeren.

Snelle en goede service

Gebruik surfspot altijd om een office licentie te halen voor student. De laatste keer leek mijn licentie ineens niet meer te werken na 4 weken. Binnen 5 minuten was het opgelost nadat ik contact had opgenomen met de klantenservice. Snelle en goede service!

24 november 2023

Dieven van je portemonnee

Enorm slechte communicatie. Ik kocht SPSS maar dit bleek niet werkzaam met het besturingssysteem van mijn laptop, dit geven ze expres niet aan, ze verwijzen alleen naar systeemvereisten, waar mijn laptop wel aan voldoet. Vervolgens weigeren ze geld terug te geven omdat 'je de voorwaarden hebt geaccepteerd' en geen retour recht hebt. Wat een service. Vermeld gewoon bij de productinformatie met welke besturingssystemen het wel en niet werkt. Nu genieten ze gewoon van de winst en maken ze misbruik van studenten.

22 november 2023

Antwoord van SURFspot

Bedankt voor je review. Vervelend om te horen dat je niet tevreden bent over onze service. Het klopt dat SPSS vaak niet werkt op de nieuwste versie(s) van macOS, dit is afhankelijk van IBM. Dit staat in rode letters aangegeven op de productpagina. Zodra een nieuwe versie van macOS compatibel is met SPSS, zal dit vermeld worden op de website van IBM. Om deze reden raden wij op de productpagina aan dit van tevoren goed te checken en verwijzen we naar de website van IBM. Zoals aangegeven in ons gesprek kun je er eventueel voor kiezen jouw Mac te downgraden naar een oudere versie van macOS die wel wordt ondersteund. Mocht je nog beschikken over een andere laptop, dan kunnen we je ook kosteloos een download voor Windows geven.