Lees wat reviewers zeggen

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Jag har använt Svenska Domäner för både domänregistrering och webbhotell, och är väldigt nöjd. Gränssnittet är tydligt och lätt att förstå, även för den som inte är så teknisk. När jag hade frågor fi... Toon meer

Beoordeeld met 4 van de 5 sterren

Jag fick svårigheter i samband med betalningen då jag har bytt kort. Jag anser att det borde vara mer straight forward och funktionsdugligt att byta kort i plattformen men det var nästan omöjligt, ni... Toon meer

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Jag är nöjd med Svenska Domäner sedan jag valt företaget att vara värd för hemsida etc. Det är rätt så många år nu. Har inget annat motsv företag att jämföra mig med men jag får den service o uppbackn... Toon meer

Bedrijfsgegevens

1. Webhostingbedrijf
  2. DNS-provider
  3. E-mailservice provider

Informatie afkomstig van verschillende externe bronnen

Svenska Domäner etablerades 1991 och är ett av marknadens ledande företag inom webbhotell och domännamnsbranschen. Vi arbetar i hela Norden med fokus på att ge våra kunder bästa möjliga lösningar inom hosting. Svenska domäner är en ackrediterad registrar hos IIS vilket innebär att vi säljer .SE och .NU domäner utan mellanhänder och därmed till konkurrenskraftiga priser. Vi arbetar kontinuerligt med förbättringar för att kunna erbjuda våra kunder så bra teknologi och tjänster som möjligt. Vi jobbar därför exklusivt med HP infrastruktur och kontrollpaneler från C-panel.

Contactgegevens

2 sterren
1 ster

Heeft 50% van zijn negatieve reviews beantwoord

Zo gebruikt dit bedrijf Trustpilot

Ontdek hoe ze hun reviews verzamelen, beoordelen en modereren.

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Jag har varit kund i många år

Jag har varit kund i många år och allt fungerade bra tills nyligen. Plötsligt fick jag en pappersfaktura med besked om att mitt betalkort, enligt företaget, hade avregistrerats. Jag betalade fakturan direkt.

Det visade sig senare att företaget skickar separata fakturor för varje domän. I mitt fall gällde det två domäner som fakturerades på två olika fakturor, istället för en samlad faktura. Detta var otydligt och lätt att missa.

Trots att jag hade betalat den första fakturan kom en påminnelse och därefter inkasso på den andra. När jag påpekade att detta faktureringssätt är förvirrande fick jag inget bemötande i sak, utan endast besked om att jag borde ha kontrollerat skräpposten bättre.

Bristande tydlighet och bristande kundkommunikation ledde till ett helt onödigt inkassoärende.

22 januari 2026

Byt till Svenska Domäner.se

Har bytt till Svenska Domäner.se. Vid första kontakten fick jag prata med kundsupporten som på ett mycket proffsigt och lugnt sätt förklarade hur jag skulle flytta min domän och mailadresser. Deras supportsida med instruktioner är mycket bra och lätt att förstå även om man själv är novis. Har nu varit i drift i en vecka och allt
har funkat klockrent.

21 november 2025

Hej Jack

Tack för det fina omdömet och vi är glada att vi kunde hjälpa till!

Varning!

Varning! Välj någon annat förtag såvida du inte är engelskspråkig och mycket kunnig när det gäller internettjänster. Företaget skickar till skillnad från andra företag som har verksamhet i Sverige all info på engelska när det gäller debitering och krav på återkoppling från dig som kund. Något som kan göra att man riskerar att betalar för tjänster man inte behöver eller missar att säga upp avtal.
Trots att jag flyttar alla mina domäner, webbhotell m.m till en ny leverantör och det stod på min kundsida att allt var avslutat krävde Svenska domäner att jag skulle betala dem för webbhotell. Fast jag inte längre finns kvar hos dem?? När jag kontaktade dem hänvisade de till ett mail på engelska som de skickat där de skrev att jag skulle säga upp webbhotellet annars skulle jag bli fortsatt debiterad.
När jag kontaktade dem på mail så menade de att det spelade ingen roll att jag flyttat alla mina tjänster och inte längre var kund hos dem. De krävde att jag ändå skulle säga upp tjänsten.

Bytte till en annan leverantör och där har jag fått massor av hjälp med att få rätt tjänster, all info är på svenska plus direkt svar via telefon eller chatt när det är något jag undrar över.

Problemet med Svenska Domäner är att alla mail som gäller betalningar och avtal är på engelska, vilket gör att risken för den som är kund att göra fel ökar och det gör det även svårare att hålla koll på vad man betalar för.

I sitt svar skriver Svenska Domäner att språket är ändrat på min kundsida, men det är inget val jag medvetet har gjort. När jag går in och kontrollerar är samtliga menyval och övrigt på min kundsida är allt på svenska.
Finns det en tanke att det ska vara möjligt att göra språkval så borde även allt på kundsidan utöver information som skickas samt fakturor information vara på det språk man som kund medvetet och aktivt väljer. Så är det på alla andra sidor liksom när man arbetar med att uppdatera hemsidor. Kommer uppgifter på kunsidan upp på engelska är det tydligt att det blivit ett felaktigt språkval. Men det gör det inte på Svenska Domäners sida. Det enda som syns är en "knapp" på menyn där det står English?
Men man får ställa sig frågan vill man ha en leverantör som är mån om att kunden köper rätt tjänster och känner sig trygg eller är kunden bara en i mängden som genererar pengar.

7 oktober 2025

Hej Karin

Det är tråkigt att du är missnöjd med oss och vi tackar för din feedback!

Vi kan se att dina kontaktuppgifter uppdaterades av dig 2021-12-10 och att det förvalda språket på ditt kundkonto ändrades till engelska därav information på engelska som har skickats till dig efter det datumet.
Standardspråket för vår information till kunder är Svenska men det går att ändra den inställningen och få information på engelska.

Som vi tidigare förklarade för dig så är domänregistrering och webbhotell 2 olika tjänster som hanteras separat.
En flyttad domän kan fortfarande vara kopplad till ett webbhotell hos oss och ha en aktiv hemsida och e-postadresser som hanteras via webbhotellet och det är anledningen till att ett webbhotell inte automatiskt sägs upp/stängs ner när en domän flyttas.
Vi upplyser tydligt om att eventuella webbhotell knutna till domänen behöver sägas upp när vi skickar ut en flyttkod för domänen och det skickas påminnelser när en tjänst är på väg att förnyas så du har fått flera indikationer på att du har en tjänst som kommer att förnyas automatiskt utan att säga upp den eller kontakta oss för att få hjälp med det.

Vi ser även i historiken att vi har svarat på din förfrågan att skicka ut EPP koderna och där specifikt informerat dig på svenska om att du behöver säga upp webbhotellet!

Posted on Tuesday 14th January at 10:51
Hej Karin

Vi har nu skickat ut EPP koderna för flytt av domänerna till kontaktadressen kxxxn@xxxxxxxx.se.
För flytt av e-postadresserna behöver ni ta hjälp av er nya leverantör.

Ert webbhotell Professional - xxxxxxxx.se löper till 2025-10-06 och era e-postadresser kommer att vara lagrade i det paketet så länge det paketet är aktivt.
Observera att ni behöver säga upp webbhotellet om det inte ska användas mer efter flytt av domänerna.

Support
Svenska Domäner

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Uppsägningtid på en aldrig använd domän

Blev fast att betala ett år till på en aldrig använd domän jag ville säga upp. Hörde av mig om detta men spelade ingen roll. tråkig upplevelse

24 september 2025

Hej Marcus

Det är tråkigt att du inte är nöjd med upplevelsen hos oss och vi kan försöka förklara för dig hur processen fungerar så kanske det känns lite bättre.
Oavsett om du använder domänen eller inte så är den registrerad på dig vilket innebär att du har sk "exklusiv nyttjanderätt" till just den domänen och det är det man betalar för hos registryt/leverantören för den toppdomänen det handlar om, i detta fall Internetstiftelsen som tillhandahåller .SE domäner.
När vi har genomfört en förnyelse av tjänsterna hos leverantören så kan vi inte ångra detta utan debiteras för det omgående.
Det är anledningen till att vi behöver få en uppsägning senast 30 dagar innan förfallodatum om en tjänst inte ska förnyas och vi skickar alltid ut påminnelser om detta 60 dagar innan förfallodatum för att inte förnya något som kunden inte vill ha.
Det verkar dock vara så att du har missat påminnelserna och har kontaktat oss efter redan genomförd förnyelse vilket innebär att din uppsägning avser nästa förnyelsetillfälle eftersom en uppsägning inte kan göras retroaktivt.

Hoppas att detta hjälper lite och kontakta oss gärna om du har ytterligare frågor som vi kan hjälpa till med.

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Bra kundsupport som alltid löser mina…

Bra kundsupport som alltid löser mina små problem direkt.

19 augustus 2025

Hej Thorleif

Tack för det fina betyget och vi är glada att vi kan hjälpa till!

Stabil funktion, bra support

Stabil funktion, inga bekymmer. En väldigt bra support för en som inte är bra själv på det tekniska.

10 augustus 2025

Hej Jukka

Tack för de fina orden och toppbetyget!

Alltid snabb trevlig service

Alltid snabb trevlig service. Och så duktiga, kan svara på alla frågor. Tack hälsar nöjd kund/ City Optik Stockholm

10 augustus 2025

Hej City Optik

Tack för det fina omdömet!

Beoordeeld met 4 van de 5 sterren

Enkla, smidiga

Enkla, smidiga. Mycket bra servicenivå. Svarar oftast direkt om man har något problem.
Det som drar ned är att webbsidan är väldigt teknisk.

6 augustus 2025

Hej Tomas

Tack för din feedback!
Vi är glada att vi kunde göra dig delvis nöjd och kommer att föra vidare dina synpunkter till våra utvecklare,

Support teamet

Excellente service

I'm very grateful to the support team, because they're always very quick to solve my problems.

28 juli 2025

Hello Claudia

Thank you for those kind words!
We are happy to help.

With regards
Svenska Domäner team

Hel nöjd

Hel nöjd. Snabb support och bra priser

27 juli 2025

Hej Kjell

Tack för det fina betyget och vi är glada att du är nöjd!

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Ni har dubbeldebiterat mig för min…

Ni har dubbeldebiterat mig för min hemsida..

Sen hjälpte ni mig direkt, därför 5*

24 juli 2025

Hej Sam

Vi beklagar detta och har nu återbetalat den ena av debiteringarna som gjordes.
Vi har kontaktat Nets som hanterar våra korttransaktioner för att få klarhet i vad som har orsakat den dubbla debiteringen.

Du kan alltid kontakta oss på support@svenskadomaner.se om du har några frågor eller behöver hjälp med dina tjänster framöver.

Bra kundbemötande

Bra kundbemötande

17 juli 2025

Hej Eran

Tack för det fina betyget och vi önskar dig en fortsatt varm sommar!

Enkel och smidig hantering

Enkel och smidig hantering! Bra support...

14 juli 2025

Hej Peter

Tack för det fina betyget och vi är glada att du är nöjd!

Mycket gott tillmötesgående

Mycket gott tillmötesgående! Tack Dragan!

29 juni 2025

Hej Lars

Vi är glada att du är nöjd och Dragan hälsar!

Okomplicerat,snabb respons

Okomplicerat,snabb respons, vänligt bemötande.

15 mei 2025

Hej Per

Tack för de fina orden och toppbetyget!

Dit is Trustpilot

Lees meer over geverifieerde reviews.