Lees wat reviewers zeggen

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Fick mycket bra och snabb effektiv hjälp av handläggaren Evelina att få till gång till min klients konto samt några ändringar.

Beoordeeld met 2 van de 5 sterren

Satt i telefonkö över en timma för att komma fram! Inte ok! Dessutom spelades det fruktansvärd musik i väntetiden. När jag väl kom fram blev jag bra bemött.

Bedrijfsgegevens

4 sterren
3 sterren
2 sterren
1 ster

Geen gegevens bekend over review-uitnodigingen

Zo gebruikt dit bedrijf Trustpilot

Ontdek hoe ze hun reviews verzamelen, beoordelen en modereren.

1,7

Alle reviews

16 reviews in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

Jag skulle vilja ge -1 i betyg

Jag skulle vilja ge -1 i betyg, men tyvärr går inte det. Min väninna har en funktionsnedsättning och är svårt sjuk. På grund av sitt tillstånd kan hon inte prata tydlig svenska, så jag hjälper henne med att översätta överallt. Men inte på Swedbank! Personalen på kundtjänst visade inte minsta empati eller vänlighet. De bara upprepade att deras regler inte tillåter att någon annan pratar i stället för den person som är inloggad, och att hon måste komma till ett kontor. Om de har sådana regler, som dessutom går emot riktlinjerna i resten av Sverige, borde de i alla fall erbjuda en telefontolk.
Hon kan inte gå till kontor för att hon känner sig väldigt förvirrad och stressad att vara där. Och vad vilja min väninna göra? Bara skriva reklamation för 200 kr som hon fick inte i bankomat! Deras internetbank är en historia för sig. Vi försökte göra en reklamation där, men det är orimligt svårt för sjuka och äldre. Det finns två olika versioner av sajten, och för att göra en reklamation måste man växla mellan dem, chatta med en bot, fylla i uppgifter – och allt detta på max fem minuter! Efter det stängs sidan ner, även om man väljer alternativet "stanna kvar" i menyn, och så måste man börja om helt från början igen och igen och igen. Det är skrämmande att tänka på vad som hade hänt om hennes problem hade varit ännu allvarligare. En kort sammanfattning: Sveriges sämsta bank, helt olämplig för dem som är sjuka och äldre.

22 september 2026

ATM scam

At the Vilnius Airport, I started a transaction to withdraw $100 Euros from a Swedbank ATM. When the machine informed me that I would be charged $22 USD in transaction fees, I pressed the button to cancel the transaction, but it was processed anyway.

1 september 2026

Below bedrock in expectations

Swedbank has to be the most incompetent bank I've ever had to deal with!

For months I've been trying to resolve issues related to my late father's estate, and every step has turned into an endless loop. The local office tells me to call phone support. Phone support tells me I have to visit the local office and scan documents. Then I'm told the documents can't be copied or stored because of internal rules. Every department points me somewhere else, and nobody seems able to take ownership of the case.

The most frustrating part is that I was told some of the problems stem from a legacy system that apparently requires specialists—and in some cases even experts from abroad—to manually correct information. Waiting days for basic administrative issues to be fixed in a modern bank is simply unacceptable.

I've spent countless hours away from work just trying to correct incorrect paperwork and obtain clear information. Every time I think the issue is resolved, another problem appears a few months later.

What surprises me most is how much smoother the process is at other banks. With BankID authentication, documents can usually be handled quickly and questions answered without being bounced between multiple departments. I can get answers within seconds at Nordea for example, while still keeping maximum security about my case and information. At Swedbank, communication is slow, office hours are limited, and getting a straight answer feels nearly impossible.

I don't expect perfection, but I do expect accountability, competent case handling, and a customer service organization where people know who is responsible for solving a problem. That has not been my experience with Swedbank at all.

Based on my experience, I will never recommend Swedbank to anyone, not even my worst enemies. If you value your time and want straightforward customer service, and save yourself from severe headache every encounter, I would strongly suggest any other bank!

22 juli 2026
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Swedbank sverige bör ta tillbaka…

Swedbank sverige bör ta tillbaka direktkontakt med kundtjänst via detas sida! Om AI inte kan lösa problemet så MÅSTE jag ringa! Uppsalakontorens personal är slarviga, ett ärende tog två månader de stängde av så jag inte kunde betala lån o räkningar pga att DE trodde jag höll på med penningtvätt! Dessutom är de dåliga på att avsluta konton, hållt på ett år nu.

13 juli 2026
Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Har varit idag swedbank i Mjölby och fick mycket bra bemötande. Rekommenderar stark att gå dit.
Ps! Kan låta krypterad men han kom från Katrineholm. Stort tack igen.

3 juni 2026

Vad händer med Swedbank?

Vad händer med Swedbank?? Otroligt uselt bemötande när dottern 29 år och om 6 veckor färdigutbildad sjuksköterska, bli avvisad att ta bolån hos Swedbank??
Till saken hör att hon sedan 2017 HAR bolån hos Swedbank och aldrig missat en betalning. Nu är lägenheten såld (med vinst dessutom) och hon och sambo är i stånd att köpa ny tillsammans. Men hon får inte ett nytt lån, inte heller ”flytta över” lånet. Det önskade nya lånebeloppet är dessutom lägre än det belopp hon haft plus att hon varit studerande i 3,5 år!!

Hon har fått jobb på populär ”sommarö” de första 6 månaderna och sedan utlovad anställning på storsjukhuset i Göteborg från december, dock ännu inget avtal skrivet i dags dato. Sambon fastanställd på VC i Göteborg.

Hur kan Swedbank tacka nej till pålitliga unga vuxna som de dessutom har en egen ”rekord” på? Aldrig haft några betalningsanmärkningar eller annat som belastar.

Nu tappar Swedbank detta unga skötsamma par som kunder. De tar med sig oss andra vuxna som varit kund i Swedbank i 45 år, vi lämnar också i protest.
Tyvärr märker väl inte storbankerna ngn skillnad. Men ända sättet att markera missnöjet.

Läs ekonomibladet.se där Swedbank utses till Sveriges sämsta bank, 2025-12-01. När det gällde bolån är de t o m klart under index för missnöjda kunder. Nu har de fått några till.

23 april 2026
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Svårt att klara elementära bankuppgifter

Ska göra en insättning av en utbetalning jag fått på en sån där avi som man kan lösa in på ica. Eftersom summan ska in på ett dödsbokonto måste man gå till en av det få öppna bankkontoren i Stockholm. Där går det relativt snabbt att komma fram till en person som inte kan, eller kan göra, någonting. Sedan får man vänta…det gäller en insättning på ett konto- en sannolikt helt okomplicerad arbetsuppgift. Det är faktiskt oacceptabelt.

24 maart 2026
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

VARNING: Swedbank möjliggör bedrägerier mot unga med autism – 72 727 kr förlorade

Jag har nu utökat mina formella anmälningar mot Swedbank till ARN (Ärende: 2026-03522) och amerikanska federala myndigheter (IC3/FBI Submission: 1473b787034b416f9a306c2f6c871ae7). Den totala förlusten som Swedbank direkt möjliggjort har nu eskalerat till 72 727 SEK.
Swedbank agerar inte som en bank, utan som en passiv medhjälpare till internationella bedragare. Trots att jag är en ung kund med autism, har banken låtit mitt konto dräneras genom aggressiv manipulation och uppenbara bedrägerier (Valentino Vanyi/CopeCart, Spartan, och Instagram-bots).
Varför Swedbank är en direkt fara för din ekonomi:
1 Systematisk försumlighet: Banken har godkänt transaktioner på tiotusentals kronor till kända högriskmottagare (Binance, Revolut och oseriösa säljare) från ett ungdomskonto utan en enda varning eller frysning. Deras säkerhetssystem är obefintliga för att skydda utsatta kunder.
2 Skyddar bedragaren framför kunden: I kommunikation med ARN har Swedbank valt att aktivt försvara säljarens villkor – även när säljaren (CopeCart) bevisligen brutit mot sina egna avtal genom lockout 2026-02-09.
3 Fientlighet mot autism: Swedbank har totalt ignorerat min sårbarhet. Trots att de informerats om min diagnos och mitt mående efter att ha blivit lurad, har de riktat skulden mot mig istället för att stoppa de kriminella flödena.
Genom att prioritera transaktionsavgifter framför kundskydd har Swedbank gjort sig till medbrottslingar i ett internationellt nätverk av bedrägerier. De försvarar transaktionen, inte människan.
Slutsats: Om du har autism, är ung eller bryr dig om din ekonomiska säkerhet – håll dig borta från Swedbank. De är inte din bank; de är bedragarnas förlängda arm.

Swedbank är största fienden mot folk med autism och andra svaga och känsliga offer.

Jag ignorerades TOTALT trots att Swedbank mycket väl visste hur dåligt jag mådde, att jag har autism och att jag har gått på förlust på totalt 72727 kr, samt fått skulden riktad mot mig som att allt var mitt fel.

Ha absolut ingenting att göra med denna extremt sadistiska mördarbank som sitter och skrattar åt folk med autism och andra svaga offer som gråter och till och med tar livet av sig.

ALLT är Swedbanks fel. Jag begriper helt ärligt inte att Swedbank inte har stängt ned för LÄNGSEDAN. Helt otroligt rent utsagt.

22 februari 2026
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Kundtjänst / digital support är usel

Kundtjänst / digital support är usel, pratar inte svenska så man förstår och säger att jag skall googla och ringa Sparbanken fast än Swedbank har digital support.
Ringde mitt bankkontor och hon skulle ha hjälpt mig.

11 februari 2026

Sveriges sämsta bank

Jag har varit kund hos Swedbank i 20 år.

Idag var jag förbi Kalmarkontoret, där jag varit kund sedan jag flyttade hit för ett antal år sedan.
Med mig hade jag en akut kissnödig 6-åring, men det var med motstånd och protester vi fick låna kundtoaletten, eftersom en snorkig och otrevlig kvinna motsatte sig att vi inte hade tidsbokning.

Är det verkligen rimligt att tjafsa om en sådan sak när både jag och min fru matat er vinstmaskin via bolån, fonder och sparande i flera decennier?

Vilket bemötande.
Jag kommer byta till Ålem i samma sekund de slår upp portarna i Nybro.

Dessutom är appen bristfällig och möjligheten att kontakta någon Personligen är snudd på omöjligt.

26 oktober 2025
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Dåligt bemötande och ingen hjälp…

Dåligt bemötande och ingen hjälp överhuvudtaget, allt efter att ha suttit i telefon kö en längre tid. Tycker i stället att vi ska åka 10 mil ToR för att besöka bankkontor. Vad har vi Bank ID till ärade Swbank. Nu flyttar familjen sina konton bort från swedbank... Swedbank har blivit en värdelös bank, en riktig skräp
Bank......

30 september 2025