1. Computer & laptop accessoires
  2. Computers en accessoires winkel
  3. Computer hardware fabrikant
  4. Computerwinkel

Informatie afkomstig van verschillende externe bronnen

Build a custom gaming PC at Alienware. Alienware manufactures the world's best high-performance and PC gaming desktop and laptop computers.

1,4

Zeer slecht

Meest verschrikkelijke bedrijf waar ik…

Meest verschrikkelijke bedrijf waar ik ooit zaken mee heb gedaan.
2 jaar geleden een Alienware M15 Laptop met RTX3080 gekocht t.w.v. 3500 euro. Moet eerlijk zeggen dat de prestaties goed zijn en ik daar weinig problemen mee heb. Wordt erg warm en blaast enorm hard waardoor het achteraf toch geen goed alternatief is om op te gamen. Een jaar later besloten om toch maar weer een desktop te kopen. Wederom Alienware omdat de prestaties van de laptop goed waren. 3500 euro voor een R15 AMD met RTX4090 neergelegd. En hier begint de ellende. Na een kleine maand al spontane reboots waarbij het beeld zwart wordt en de fans 100% staan te blazen. Met mijn Next day support een aanvraag op support gedaan via de chat. Hier krijg je enkel mensen uit India (waarschijnlijk vanaf een zolderkamertje) die via copy/paste antwoorden sturen en je opdrachten geven die nergens op slaan. Hoe dan ook alle opdrachten uitgevoerd waardoor er al snel werd besloten om het mainboard te vervangen.
Monteur kwam niet opdagen waardoor ik langer zonder PC zat. Dagen later kwam de monteur opdagen maar had geen flauw idee hoe hij het mainboard moest vervangen. Hij dacht dat hij een laptop kwam repareren terwijl het een (grote) desktop pc is.
Met mijn aanwijzingen (hoe bizar?) het systeem weer in elkaar gezet, de pc boot niet meer. Moet ik hem er zelf op wijzen dat hij de RAM modules verkeerd heeft geplaatst. Dat opgelost en PC boot op maar crashed direct weer. Probleem dus niet opgelost.
Monteur vertrekt hoe dan ook want hij had alleen opdracht op mainboard te vervangen. Ik zit dus nog steeds met een defecte PC. Volgende dag telefonisch support gebeld maar daar willen ze me niet helpen omdat het een support via de chat was. Moet dus wederom met (elke 5 minuten een andere) Indiër praten om het op te lossen. Je krijgt wederom copy/paste vragen en antwoorden en ze beginnen helemaal van vooraf aan. Weken ben ik ruzie met ze aan het maken. Zij blijven zeggen dat het een software probleem is terwijl het overduidelijk een hardware probleem is. Na 2 maanden (TWEE MAANDEN) eindelijk iemand die zegt dat het hardware is en ze gaan de GPU en NVMe vervangen. Hiervoor wederom een monteur (die gelukkig wel wist waar hij mee bezig was) maar deze had pas na 3 dagen tijd. We zaten net voor een weekend, dus weer een week verder.
Onderdelen vervangen maar probleem is nog steeds aanwezig.
WEER wordt ik naar de chat verwezen en WEER ben ik MAANDEN bezig met elke dag dezelfde vragen beantwoorden en WEER van voor af aan, stap voor stap, onzin vragen en antwoorden aan het doorlopen.
Inmiddels zijn we 1 week voor verlopen garantie en besluiten ze dat ze de PC in hun lab gaan onderzoeken. Ik moet m wel zelf opsturen. Dit gedaan op 17 december 2024 met de belofte dat het hopelijk voor het einde van het jaar terug zou zijn. Inmiddels zijn we 09-01-2025 en PC is (uiteraard) nog steeds niet terug.
Ik krijg geen updates en als ik er om vraag zeggen ze "dat ze er mee bezig zijn". Er staat nu schijnbaar een onderdeel in backlog welke ze 17-01-2025 binnen verwachten te krijgen zodat ze verder kunnen. Ze kunnen me alleen niet vertellen welk onderdeel dat is.
Wat een verschrikkelijk PLEURIS bedrijf is de Alienware tak van Dell. Heb de PC December 2023 gekocht en heb er in een jaar tijd misschien 1,5 á 2 maanden gebruik van kunnen maken. 3500,- had ik net zo goed in de fik kunnen zetten.

1 december 2024

Aurora R5 gekocht

Aurora R5 gekocht. Audioproblemen. Mocht hem terugsturen binnen de garantie. Kreeg hem terug met het probleem nog steeds aanwezig. Alienware gaf aan (2 maanden voordat garantie afliep) dat ongeacht de garantie afloopt of niet, dat ze het zouden oplossen en dat ze druk op zoek gaan naar een passende oplossing. Wordt gecontacteerd 1 maand na de garantie was afgelopen. ''Ja de garantie is verlopen dus excuus maar we kunnen er niets meer aan doen''.
Grote spelers met nog grotere scams. Ontwijken als de nete.

28 juli 2023

Alienware m15x, Hardware is drama, service is nog dramatischer.

Mijn GOD!
Ik weet niet waar te beginnen, ik ben nu de eigenaar van een 3 maand oude Alienware laptop m15x.

4 keer is mijn laptop kapot geweest. 4 KEER!
Ik heb maar liefst 2000 euro voor dit misbaksel neergeteld en heb niks behalve problemen.

Maand 1 gaat voorbij... POEM! Laptop valt uit met een wit scherm, Processor en Videokaart word vervangen... Aardige monteur, snel drbij.. alles lijkt leuk.
De volgende dag idem dito.
Er word nog meer vervangen, de koeling, en zelfs het moederbord!
Neuj hoor geen oplossing...

de volgende week;!
Alles word vervangen, moederbord, vga, cpu, geheugen, heatsink.
Wonderbaarlijk het werkt....

Wat is dit?
Welke kneus laat er nou een heatsink op mn scherm vallen...

Ik krijg een nieuw scherm...
Yay..? Nou mooi niet, een nog incompetenter iemand vervangt mijn scherm en laat draadje dat van de laptop naar het scherm gaat tussen het sluit systeem van de case zitten.
Nu word elke keer als ik mijn klep open doe het draadje beetje bij beetje doorgesneden.. leuk he?

Ik bel diezelfde dag;
Krijg een zogenaamd aardig iemand aan de telefoon die er dus zogenaamd bijna alles aan wilt doen om mij te helpen, er word overleg gepleegd en zou worden teruggebeld.

Ik word dus niet teruggebeld.
Ik bel om half 5 op om te vragen hoe dit zit.
Bied iemand anders namens de gene die mij eerder sprak voor hem zijn excuus aan. (Im deeply moved...)
Nee en het was nu te laat om nog een heel gesprek te voeren dus ik zou de volgende dag worden terug gebeld... Leuk..

En nee je raad het al, this never happend.

Het weekend passeert, en ook de maandag zonder enig bericht van Dell, of een moneteur.
(ik heb support next buisness day als garantie)

Ik bel nu dinsdag, HEBBEN ZE HELEMAAL GEEN RECORD VAN MIJ OF VORAFGAANDE REPARATIES? Nee we weten hier niks vanaf, als dit echt een monteur zn schuld is stuur dan maar fotos.

Nou breekt mijn klomp.
Hun administratie klopt niet, dus moet ik gaan boeten. Me hoela.

Ik wil, nee ik eis een nieuwe laptop, of mijn geld terug en nooit meer iets met Dell of Alienware te maken hebben.

Dell, Alienware... Ik ben nog nooit zo teleurgesteld.
BAH!

(Nu word ik... nee mag ik hopen dat de baas van de kneus die ik net sprak mij morgen belt, zoals hij mij beloofte.)

2 november 2010
Reviews in alle talen tonen. (168 reviews)

Is dit jouw bedrijf?

Gratis account aanmaken