We boekten een leuke black friday aanbieding voor onze terugreis van Griekenland naar Bari in juni ‘26. Helaas strandden wij 10 dagen voor de overtocht met camperpech. Kregen een groot deel van het be... Toon meer
Zeer zwaar teleurgesteld in Direct Ferries. We boekten een heen en terugreis met de Ferry Scrabster-Stromnes om de Orkney eilanden te bezoeken. Bij onze terugkeer bleek dat we verkeerd werden ingeboek... Toon meer
Beste Direct Ferries, Heb tickets geboekt van Naxos naar Mykonos deze zijn betaald maar heb geen bevestiging gekregen dus kan ook geen referentienummer geven. Eerste keer geboekt van Rafina naar Par... Toon meer
Boek al jaren via hun de boot transfers van Bali naar Lombok en diverse eilanden zo ook dit jaar . Prijs is netjes en ook bij annuleren of wijzigen online direct bericht en keurig afgewerkt . Heel bli... Toon meer
Direct Ferries is the world's leading independent ferry ticket retailer. With a choice of over 4412 ferry crossings and more than 901 ports worldwide, we use real-time pricing and availability to allow you to compare and book ferries anytime, anywhere, using our website or app. At Direct Ferries, we bring you the best value for your money. We offer tickets from the biggest ferry companies for the most popular destinations worldwide at competitive prices. Explore our website to discover ports, routes, and a wealth of useful information to assist you in planning your trip. Our straightforward ferry booking search tool ensures you find the perfect sailing for you, guaranteeing the best price and maximum savings. For travellers seeking the most popular destinations and ferry crossing routes, Direct Ferries has you covered. From iconic routes like Dover to Calais, connecting the UK to France, to picturesque journeys across the Greek Islands, our platform offers a diverse range of options. Explore the scenic Norwegian fjords or sail to the enchanting Balearic Islands off the coast of Spain. Whether it's the Mediterranean's sun-soaked beaches or the Scottish Highlands' rugged charm, Direct Ferries provides seamless booking experiences for your dream destinations. With our user-friendly website and app, planning your next adventure is as easy as a few clicks. We check up to 1 million prices daily and help arrange over a million crossings yearly for our customers. That's why over 7 million customers and counting trust us.
2-3 Three Rivers Business Centre, Felixstowe Road, IP10 0BF, Ipswich, Verenigd Koninkrijk
- www.directferries.co.uk
Vraagt klanten om een review
Kan ondersteuning van AI gebruiken bij reactiesLees meer
Waanzinnig slechte communicatie van Direct ferries.
Met Direct Ferries een overtocht geboekt van Guernsey naar Jersey op 29-04-26 DFP193643056.
Als we vanmorgen in de haven aankomen krijgen we te horen dat de boot niet vaart vanwege teveel wind.
Bij de passenger terminal van Brittany Ferries, waar de boot van is, krijgen we te horen, regel maar met Direct Ferries.
Direct Ferries was nog te beroerd om ons ook maar te verwittigen dat de boot geannuleerd was.
De hele dag druk geweest met de chat van Direct ferries om uiteindelijk te horen dat er pas een week later een boot naar Jersey gaat die plek heeft.
Daar hebben we niets aan natuurlijk, dan moeten we al weer op de terugweg zijn en ons vakantiehuis is dan niet meer beschikbaar.
Annuleren en terugstorten aub.
Ook de overtocht van Jersey naar St Malo DFP193643183 van 4 mei gaan we niet halen, want we komen niet op tijd op Jersey. Geen terugbetaling mogelijk zegt Direct ferries..........want deze boot is niet geannuleerd.
Nee maar wij gaan er niet komen en hebben er wel voor betaald.
Hopeloze service van Direct ferries, de godganse dag is naar de filistijnen met al dat geneuzel en ook een betaling van een vakantiehuis op Jersey is grotendeels in het putje verdwenen.
Update:
Mooi verhaal hier onder als reactie van Direct Ferries. Ze hebben inderdaad mail gestuurd om ons zogenaamd verder te helpen. Daar komt echter niets van terecht. We krijgen nog steeds kosten van de overtocht die we nooit konden gebruiken, door de annulering van de eerdere, niet vergoed. Ze reageren niet meer en hebben klaarblijkelijk hun dossier gesloten.
Wij niet!
Laatste update;
Na weer ruim een maand, nog steeds geen passende oplossing van Direct Ferries voor de boeking die we nooit hebben kunnen gebruiken.
De service van dit boekingskantoor is beneden ieder peil. Dus wees op uw hoede en boek direct bij de Ferry maatschappij zelf als u een overtocht nodig hebt. Dat is ook nog eens voordeliger en je voorkomt deze ellende.
Wij zijn er nog niet klaar mee gaan uit principe net zo lang door, tot er een restitutie volgt. De zaak ligt nu bij de creditcard maatschappij en als dat niet lukt gaat de rechtsbijstand verzekering aan de slag.
Wordt vervolgd!

Veel te gecompliceerd
Teveel om in te vullen voor zo een simpele trip. En waarom de betaling in Engelse pond terwijl we in een euroland zitten. Ruim €20 extra kosten. Onduidelijk en onplezierig.

Antwoord van Direct Ferries
Fut melding bij geboortedatum/overboeking gemeld bij einde boeking
Ik heb enkele uren met jullie gechat (van Nikos over Dimitris, Savaas naar Irini) en ben door hen van de ene Ferry naar de andere gestuurd omdat er tijdens het boeken steeds een fout zat in onze geboortedatum.
Ik tikte 25-01-1958 en dat werd direct overgezet in 25 januari 1958. Wanneer ik verder wou gaan met mijn boeking gaf dit steeds een foutmelding. Bij jullie zit die bugg er niet in.
Ten tweede. Wanneer ik een boeking doe en er is geen plaats voor mijn wagen/camper, wordt dit maar eerst meegegeven wanneer ik wil betalen. Bij de afrekening. Dit kan, volgens mij '(en met mij enkele i-tiers) veel sneller gebeuren.

Antwoord van Direct Ferries
snel en simpel te boeken
good good good
Very easy to make the bookings
Everything went clear and well
Zeer duidelijk en tevreden
Slechte communicatie
Slechte communicatie. via de chatbot was zeer traag en heel basic, zonder oplossing. uiteindelijk toch mailcontact met een echte medewerker weten te krijgen en de boeking op de juiste datum weten te krijgen. Dit werd bevestigd per mail en in de app.
Echter bij aankomst bij de terminal bleek het niet omgezet en moest ik noodgedwongen 60 euro bijbetalen. Volgens de dame aan het loket komt dit regelmatig voor!
Er bleek ook genoeg ruimte aan boord, terwijl dat niet tijdens het omboeken bleek te zijn. waardoor ik ook een duurder ticket moest kopen voor de overtocht.

Miscommunicatie!!
NAAR AANLEIDING VAN ONDERSTAAND BERICHT KREEG IK BINNEN DE KORSTE KEREN EEN BERICHT MET EXCUSES EN DE MELDING DAT IK VOLLEDIG TERUGBETAALD ZOU WORDEN. IK APPRECIEER DIT TEN ZEERSTE. SPIJTIG DAT HET VIA DEZE MANIER MOEST GEBEUREN MAAR ZEER TEVREDEN DAT ER EEN OPLOSSING VOOR IS. WAT BETEKENT DAT IK IN DE TOEKOMST WAARSCHIJNLIJK NOG GEBRUIK GA MAKEN VAN UW DIENSTEN. MVG VIVIANE
Miscommunicatie!!! En geld kwijt!!
Herhaaldelijk berichten over en weer met steeds andere medewerkers en uiteindelijk niet geholpen.
Oorspronkelijk geboekt in januari 2025 voor mei 2025, wegens gebroken voet moeten verzetten naar september 2025, wegens slecht herstel moest ik weer verzetten, op aanraden van één van uw collega's moest ik 12 01 2026 als datum vertrek ingeven met de bevestiging dat ik dat kon switchen naar mei 2026, en nu het zover is blijkt dit niet waar te zijn!!

Antwoord van Direct Ferries
Was eenvoudig om te boeken
Het was eenvoudig te boeken , zoals tijden en data aan te passen
Easy process
Wel betaald, maar nooit geleverd
Tickets geboekt en betaald, maar geen bevestiging of tickets gekregen. Je kan alleen via een chatrobot contact opnemen en die kan niks. En al helemaal niet zonder boekingsnummer en dat heb ik nou juist niet ontvangen.
Ze claimen dat er snel iemand contact met je opneemt, maar dat is 24 uur later nog steeds niet gebeurt. Inmiddels vertrekt de betreffende boot en heb ik daarvoor zelf direct bij de maatschappij kaarten geregeld.
Uiteraard aangegeven mijn geld terug te willen, maar ook hierop geen reactie tot dusver.
Ofwel een bedrijf met vreselijk slechte klantenservice, ofwel een stelletje bedriegers. Hoe dan ook, ik raad sterk af om zaken met ze te doen

Antwoord van Direct Ferries
We kunnen geen telefonisch klanten…
We kunnen geen telefonisch klanten contact krijgen, dat is erg jammer, nu gaat het via de chat, de communicatie verloopt niet duidelijk genoeg

Overtocht
De site is overzichtelijk om te boeken en een goed overzicht wat wel en niet moet ingevuld worden .
Aan boord is personeel beleefd en vriendelijk .
Goede aanduiding waar je wat kan vinden vb. waar je iets kan eten...
Betrouwbaar
Direct ferries bied transparant scherpe rijzen aan en boeken is zo gebeurd