Direct Ferries Reviews

86.008

4,3

We boekten een leuke black friday aanbieding voor onze terugreis van Griekenland naar Bari in juni ‘26. Helaas strandden wij 10 dagen voor de overtocht met camperpech. Kregen een groot deel van het be... Toon meer

Zeer zwaar teleurgesteld in Direct Ferries. We boekten een heen en terugreis met de Ferry Scrabster-Stromnes om de Orkney eilanden te bezoeken. Bij onze terugkeer bleek dat we verkeerd werden ingeboek... Toon meer

Beste Direct Ferries, Heb tickets geboekt van Naxos naar Mykonos deze zijn betaald maar heb geen bevestiging gekregen dus kan ook geen referentienummer geven. Eerste keer geboekt van Rafina naar Par... Toon meer

Boek al jaren via hun de boot transfers van Bali naar Lombok en diverse eilanden zo ook dit jaar . Prijs is netjes en ook bij annuleren of wijzigen online direct bericht en keurig afgewerkt . Heel bli... Toon meer

1. Veerdienst

Direct Ferries is the world's leading independent ferry ticket retailer. With a choice of over 4412 ferry crossings and more than 901 ports worldwide, we use real-time pricing and availability to allow you to compare and book ferries anytime, anywhere, using our website or app. At Direct Ferries, we bring you the best value for your money. We offer tickets from the biggest ferry companies for the most popular destinations worldwide at competitive prices. Explore our website to discover ports, routes, and a wealth of useful information to assist you in planning your trip. Our straightforward ferry booking search tool ensures you find the perfect sailing for you, guaranteeing the best price and maximum savings. For travellers seeking the most popular destinations and ferry crossing routes, Direct Ferries has you covered. From iconic routes like Dover to Calais, connecting the UK to France, to picturesque journeys across the Greek Islands, our platform offers a diverse range of options. Explore the scenic Norwegian fjords or sail to the enchanting Balearic Islands off the coast of Spain. Whether it's the Mediterranean's sun-soaked beaches or the Scottish Highlands' rugged charm, Direct Ferries provides seamless booking experiences for your dream destinations. With our user-friendly website and app, planning your next adventure is as easy as a few clicks. We check up to 1 million prices daily and help arrange over a million crossings yearly for our customers. That's why over 7 million customers and counting trust us.

Uitstekend

86K reviews

Vraagt klanten om een review

Alle reviews

(86.008)

12.304 reviews in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

Boeking gedaan voor morgen

Boeking gedaan voor morgen, geen bevestiging ontvangen, wel betaald. Geen telefoonnummer. Via chatbod een standaard bericht.

23 juli 2025

Hallo,

Bedankt dat u de tijd heeft genomen om ons een beoordeling achter te laten, onze klantfeedback is zeer belangrijk voor ons.

We vinden het erg jammer dat u de bevestiging van uw reservering niet heeft ontvangen, maar zonder reserveringsgegevens kunnen we de boeking niet vinden en niet reageren op uw klacht hier. Neem alstublieft contact met ons op via onze messenger, ofwel binnen Mijn Account of ons helpcentrum.

Om vragen te prioriteren en naar de juiste afdeling te sturen, gebruiken we een chatbot die informatie verzamelt en mogelijke oplossingen biedt. Als het probleem niet is opgelost door de geautomatiseerde reactie, laat de chatbot dan weten dat u meer hulp nodig heeft. Uw vraag wordt dan doorgestuurd naar een live agent. Het invullen van het formulier en reageren op de chatbot duurt meestal slechts een paar minuten.

Direct Ferries

Het is nu dinsdag en heb vorige week…

Het is nu dinsdag en heb vorige week maandag boekingen gedaan die automatisch geannuleerd zijn. Nog steeds heb ik mijn geld niet terug direct ferries zegt dat hun het geld hebben overgemaakt naar ideal oke geloof ik best maar dan zou ik wel graag de transactiegegevens willen zodat ik ideal kan contacteren.
DFP187672773
DFP187700767
DFP187691720

Het gaat om deze boekingen

14 juli 2025

Antwoord van Direct Ferries

Hallo, en bedankt dat u de tijd heeft genomen om een recensie achter te laten.

We hebben een e-mail gestuurd naar het adres dat u bij uw boeking heeft opgegeven. Neem daar direct contact met ons op, want deze bevat een belangrijke update over uw reservering.

Bedankt.

Direct Ferries

Jullie hadden nooit weg mogen gaan

Jullie hadden nooit weg mogen gaan! Plafond komt naar beneden! Veel te ruig weer om gewoon te vertrekken! Bizar!

16 juli 2025

Hallo,

Bedankt voor uw feedback. We vinden het jammer om te horen over uw ervaring. Als uw beoordeling echter gerelateerd is aan een incident dat aan boord van een schip heeft plaatsgevonden of tijdens een specifieke reiservaring, let dan op dat dit niet gekoppeld is aan onze website of de diensten die wij leveren.

Ons team richt zich uitsluitend op het bieden van online ondersteuning en boekingen, en we hebben geen controle over de omstandigheden aan boord of beslissingen die tijdens de reis worden genomen. Als u denkt dat er sprake is van een misverstand, helpen we u graag verder of kunnen we uw zorgen doorverwijzen naar de juiste aanbieder.

Direct Ferries.

Extra kosten door hun onbereikbaarheid

We hadden een flexibel ticket. Maar omdat ze telefonisch niet bereikbaar zijn, moesten we appen. Ze reageren heel erg traag. Daardoor ging het fout en waren we uiteindelijk (door hun trage reacties) te laat om de refund te krijgen waar we nog recht op hadden toen we het gesprek startten.

19 juli 2025

Hallo,

Als u ondersteuning nodig heeft bij uw boeking, kunt u op elk moment contact met ons opnemen via onze messenger, zowel binnen Mijn Account als ons helpcentrum.

De beslissing om al onze contacten via het web te laten verlopen in plaats van telefonisch is genomen zodat we ondersteuning kunnen bieden in meer talen en urgente contacten beter kunnen triëren. Als gevolg hiervan leveren we betere klantenservice dan ooit tevoren met onze kortste responstijden ooit.

U heeft een flexibele boeking gemaakt, maar ze staan geen restituties toe minder dan 48 uur voor het vertrek van de heenreis. Tijdens drukke periodes kan het enkele uren duren voordat we reageren, maar we kijken naar het moment waarop u contact met ons heeft opgenomen, niet wanneer we hebben geantwoord. Aangezien uw eerste contact na het vertrek van de heenreis was, kunnen we geen restitutie verlenen. Sorry.

HET IS DUIDELIJK

18 juli 2025

Hallo,

Bedankt voor uw beoordeling, we waarderen het dat u de tijd heeft genomen om uw feedback achter te laten.

We zijn verheugd te horen dat u een goede ervaring heeft gehad.

Bedankt dat u Direct Ferries heeft gekozen en we hopen dat u een fijne reis heeft!

Verschrikkelijke service

Door onverwachtse omstandigheden moest een van de namen op het ticket verandert worden, dit via de site proberen te doen maar dat werd 4 keer afgewezen. Na heel veel gedoe contact gekregen met de klantenservice die ons heeft verteld een nieuw ticket te kopen, terwijl op de site staat dat je een naam wijziging kunt doen voor 17 euro. Nu verwachten ze dat we 481 euro betalen voor een nieuwe ticket en wordt het bedrag van het oude ticket niet teruggestort.

Ze zeggen dat we een ticket hebben voor DFDS Seaways, maar die zijn al ongeveer een jaar niet meer de vervoerder van de veerboot waar we een ticket voor hebben gekocht, dat is Gotlandsbolaget.

7 juli 2025

Hallo,

Bedankt dat u de tijd heeft genomen om uw feedback te delen. We waarderen uw input oprecht, omdat het ons helpt om gebieden voor verbetering te identificeren.

We vinden het echt jammer om te horen dat uw ervaring niet aan de verwachtingen voldeed, echter, de referentie die is verstrekt DFP182834623 is voor reizen met DFDS, we hebben u een aparte e-mail gestuurd om u dienovereenkomstig te helpen.

Direct Ferries

De prijs is op een half uur tijd met…

De prijs is op een half uur tijd met 50€ vermeerderd

21 juni 2025

Dear Customer,

Thank you for taking the time to leave a review, we're always grateful for any feedback our customers provide.

We are sorry that the price changed while you were making your booking, we know this can be a frustrating experience. The ticket prices are set by the ferry operators and subject to availability which does mean they can change at short notice. We check the live price several times during the booking process to let you know at the earliest opportunity of any price change. The price can also go down and it's important to us that we can provide the lowest price possible.

We're sorry again for any inconvenience the price change may have caused, if there is anything else that we can help you with please let us know.

Kind regards,

The site is great

The site is great, easy to use. But the departure time is way off.

18 juni 2025

Hello,

Thank you for your review! We're glad to hear you find the site easy to use. We sincerely apologize for the incorrect departure time information. We're looking into this issue to ensure it doesn't happen again.

Kind regards,

Boekingsproces rondom voertuiggegevens…

Boekingsproces rondom voertuiggegevens erg ondoorzichtig waardoor ik achteraf ruim 200 euro meer moest betalen. Als ik dat geweten had dan had ik de tickets nooit besteld. Helaas nul coulance vanuit direct ferries

Update 16-6:
Reactie DF is veelzeggend, nu ruim 70 euro betaald voor 'boekingskosten', makkelijk geld verdienen. Volgende keer maar gewoon via operator zelf ipv een tussenpartij die het onnodig onoverzichtelijk maakt..

15 juni 2025

Beste klant,

Bedankt voor uw feedback, en het spijt ons te horen over uw ervaring met de voertuiggegevens tijdens het boekingsproces.

Bij sommige veerbootmaatschappijen wordt het kenteken dat u invoert automatisch gebruikt om het merk en model van uw voertuig te matchen, wat op zijn beurt de groottecategorie voor uw ticket bepaalt. We begrijpen echter dat dit niet altijd nauwkeurig kan zijn—vooral voor aangepaste voertuigen of minder gangbare modellen—daarom bieden we een handmatige optie tijdens het boekingsproces. Dit stelt klanten in staat om de voertuigafmetingen te controleren en indien nodig handmatig aan te passen om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de eisen van de veerbootmaatschappij.

We raden altijd aan om de afmetingen te controleren op het moment van boeking om eventuele extra kosten bij de haven te vermijden, die rechtstreeks door de veerbootexploitant worden opgelegd en helaas buiten onze controle vallen.

We waarderen het dat u dit onder onze aandacht heeft gebracht, en we zullen blijven werken aan het verbeteren van de duidelijkheid rond deze stap in het proces.

Direct Ferries.