Empik Reviews

1.063
TrustScore 3.5 uit 5

Lees wat reviewers zeggen

Beoordeeld met 2 van de 5 sterren

Pierwszy raz od wielu lat korzystania z empik.com spotkałem sie z tak skandalicznym zapakowaniem produktów. Dwa pudełka z drogimu perfumami zostały zapakowane w zwykłą kopertę babelkową! Oczywiście w... Toon meer

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Bardzo pomocna obsługa , reagująca na każde pytanie . Duży wybór pomocy szkolnych . Duża przestrzeń do spokojnego poznania prezentowanego asortymentu , można spokojnie oglądać każdy artykuł położony... Toon meer

Beoordeeld met 3 van de 5 sterren

Zakupiłem książkę poprzez stronę internetową. W dniu odbioru otrzymałem SMSa z informacją o możliwości odbioru oraz rabat... na kolejne zakupy. Tylko, że ja rzadko kupuję coś w Empiku z uwagi na ceny,... Toon meer

Bedrijfsgegevens

Informatie afkomstig van verschillende externe bronnen

Największy w Polsce sklep internetowy i portal kulturalny. Ponad 2 miliony tytułów: książki polskie i obcojęzyczne, muzyka, filmy, multimedia oraz elektronika.

Contactgegevens

4 sterren
3 sterren
2 sterren
1 ster

Geen recente geschiedenis van het vragen naar reviews

Heeft 36% van zijn negatieve reviews beantwoord

szybka dostawa

szybka dostawa, sprawny odbiór

15 augustus 2026

Antwoord van Empik

Dziękujemy za opinię! Szybka dostawa i sprawny odbiór to duet idealny. Cieszymy się, że zamówienie trafiło do Pani bez zbędnego czekania i wszystko przebiegło bez komplikacji.

Bogata oferta towarów

Bogata oferta towarów. Łatwa nawigacja. Nienachalna reklama ;)
Szybka realizacja zamówień. Różnorodne formy płatności.

Antwoord van Empik

Dziękujemy za tak trafne podsumowanie! Miło nam, że docenia Pani zarówno szeroki wybór, wygodne poruszanie się po stronie, jak i różne możliwości płatności. Cieszymy się też, że reklamy nie przeszkadzają w zakupach. A do tego szybka realizacja, czyli wszystko, co potrzebne do wygodnych zakupów online.

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Szybka i sprawna realizacja zamówienia

Szybka i sprawna realizacja zamówienia.

Antwoord van Empik

Dziękujemy za opinię! Cieszymy się, że zamówienie zostało zrealizowane szybko i bez zbędnego oczekiwania. Miło nam, że wszystko przebiegło sprawnie.

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

W Empik.com robię zakupy już od kilku…

W Empik.com robię zakupy już od kilku lat. Często zakupy docierają wcześniej niż czas w informacji podczas zamówienia. To oznacza że firma dba o to by towar dotarł do klienta jak najszybciej. Polecam!

23 augustus 2026

Antwoord van Empik

Bardzo dziękujemy za zaufanie, którym obdarza nas Pan już od kilku lat! Miło nam, że zamówienia często trafiają do Pana wcześniej, niż wynikało to z przewidywanego terminu. Cieszymy się, że szybkość realizacji jest jednym z powodów, dla których chętnie wraca Pan do Empik.com. Dziękujemy za polecenie i życzymy kolejnych udanych zakupów!

Super apka i szybkie załatwienie sprawy

Super apka i szybkie załatwienie sprawy

Antwoord van Empik

Dziękujemy za opinię! Miło nam, że aplikacja przypadła Panu do gustu, a całą sprawę udało się załatwić szybko i sprawnie. Takie połączenie lubimy najbardziej!

Tragedia

Tragedia ! Nigdy nie kupuj online w Empik u !!Towar nie zgodny z opisem !! Totalna porażka / drugi ekspres do kawy przychodzi po 5 tygodniach brakuje ponownie filtra i akcesoriów które są wymienione w opisie / na linii siedzą oszuści i wysyłają maila
z data dostawy na listopad uwaga 2024 !!!!

Nigdy nic nie zamawiaj na Empik online !!!

Antwoord van Empik

Przykro nam, że otrzymany produkt nie spełnił oczekiwań. Chcieliśmy dokładnie zweryfikować, na czym polegała jego niezgodność z opisem, dlatego poprosiliśmy o dodatkowe informacje dotyczące zamówienia. Niestety nie otrzymaliśmy odpowiedzi, przez co nie mamy możliwości odnieść się do opisanej sytuacji ani sprawdzić jej przebiegu.

Jeśli sprawa jest nadal aktualna, zachęcamy do przekazania wskazanych szczegółów. Chętnie przyjrzymy się jej bliżej i pomożemy w znalezieniu odpowiedniego rozwiązania.

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Fatalna obsługa klienta po zakupie…

Fatalna obsługa klienta po zakupie towaru. Najpierw pomylili rozmiar paczki, wybrali małą paczkę dla ekspresu do kawy, a potem nie było żadnej pomocy aby wyjaśnić tę sprawę z przewoźnikiem. Paczka oczywiście wróciła do nadawcy, a ja zostałem z niczym pomimo kilkukrotnej próby kontaktu, nie otrzymałem żadnej odpowiedzi. Szkoda nerwów, trzymajcie się z daleka od Empiku

Antwoord van Empik

Przykro nam, że realizacja zamówienia i późniejszy kontakt z obsługą pozostawiły tak negatywne wrażenie. Chcieliśmy dokładnie sprawdzić, co wydarzyło się na etapie wysyłki oraz jak przebiegały wcześniejsze próby wyjaśnienia sprawy, dlatego poprosiliśmy o dodatkowe informacje pozwalające zidentyfikować zamówienie.

Niestety nie otrzymaliśmy odpowiedzi, a bez tych danych nie jesteśmy w stanie rzetelnie zweryfikować opisanej sytuacji. Jeśli sprawa jest nadal aktualna, zachęcamy do przekazania wskazanych informacji. Chętnie przyjrzymy się jej ponownie i sprawdzimy, w jaki sposób możemy pomóc.

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Korzystne ceny w sprzedaży…

Korzystne ceny w sprzedaży internetowej. Szybka realizacja i dogodny sposób zapłaty( ja płaciłam za zamówiony towar przy odbiorze w salonie👍).

Antwoord van Empik

Dziękujemy za opinię! Cieszymy się, że zakupy online okazały się wygodne od początku do końca. Miło nam, że wszystko dobrze się sprawdziło.

Empik

Empik, nieładnie tak kupować opinie, ocena wzrosła do 3 z 1,3 z tego co pamiętam. Zauważcie, że opinie pozytywne wpadają jedna po drugiej. Śmiechu warte.

21 augustus 2026

Antwoord van Empik

Opinie zdecydowanie wolimy zdobywać niż kupować. Nie płacimy za pozytywne oceny ani nie wpływamy na ich treść. Cieszą nas dobre doświadczenia naszych Klientów, ale równie uważnie czytamy te mniej przychylne bo to właśnie z nich często dowiadujemy się, gdzie mamy jeszcze coś do poprawienia.

Pozytyw

Informacje o promocjach. Łatwość zamówienia. Duży asortyment. Szybka i bezproblemowa obsługa.

12 augustus 2026

Antwoord van Empik

Dziękujemy za miłe słowa! Duży wybór, ciekawe promocje i prosty proces zamawiania to zdecydowanie dobre połączenie. Cieszymy się, że również szybkość i sprawność obsługi są na plus. Mamy nadzieję, że kolejne zakupy będą równie udane!

Ogromny wybór

Ogromny wybór. Niezawodność.

21 augustus 2026

Antwoord van Empik

Dziękujemy za opinię! Ogromnie cieszy nas, że szeroki wybór i niezawodność są dla Pani ważnymi atutami Empiku. Miło wiedzieć, że można na nas liczyć przy kolejnych zakupach.

Profesjonalna obsługa

Profesjonalna obsługa, moje intencje natychmiast wyłapane przez Panią która mnie obsługiwała, doradztwo i zakup

13 augustus 2026

Antwoord van Empik

Dziękujemy za tak miłe słowa! Cieszymy się, że udało się dobrze odczytać Pana potrzeby i pomóc w wyborze odpowiedniego produktu. Miło nam, że profesjonalne podejście i doradztwo sprawiły, że zakupy były udane.

Negatywny

1. Dwa zamówienia i prośba o połączenie w jedno - okazało się niemożliwe.
2. Faktóry 2, ale z pominięciem jednego produktu.
3. Próba odbioru w salonie, kod błędnie wysłany. Pani niezbyt sympatyczna, mówi że zły kod podaję, aż pokazałam emaila.
4. Po korzystaniu z Empiku przez ok. 15 lat wiem że już wystarczy.

Antwoord van Empik

Dziękujemy za podzielenie się opinią. Tym bardziej przykro nam, że po około 15 latach zakupów ostatnie doświadczenia pozostawiły po sobie tak duże rozczarowanie.

Chcielibyśmy doprecyzować, że po złożeniu dwóch oddzielnych zamówień nie mamy możliwości połączenia ich w jedno, ponieważ dotyczą one dwóch osobnych transakcji zakupowych Jeśli potrzebna jest jedna faktura obejmująca wszystkie produkty, rozwiązaniem jest anulowanie osobnych zamówień i złożenie nowego, wspólnego zamówienia. Rozumiemy jednak, że w opisanej sytuacji mogło to oznaczać dodatkowe komplikacje zamiast wygodnych zakupów.

Zweryfikowaliśmy również kwestię odbioru i widzimy, że dla zamówień zostały wygenerowane nowe kody. Przykro nam, że podczas wizyty w salonie pojawiły się trudności z ich wykorzystaniem, a sam kontakt z obsługą nie pozostawił dobrego wrażenia. Niezależnie od przyczyny problemu zależy nam, aby w takich sytuacjach Klient otrzymał pomoc i jasne wyjaśnienie.

Dziękujemy za wszystkie lata z Empikiem. Szkoda nam, że to właśnie ostatnie doświadczenia zaważyły na takiej decyzji, dlatego przekazane uwagi traktujemy jako ważny sygnał dotyczący obszarów, w których możemy jeszcze poprawić doświadczenie zakupowe.

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Odpowiada mi szybkosc realizacji…

Odpowiada mi szybkosc realizacji zamowienia. W bardzo krotkim czasie moje zamowienie zostalo zrealizowane i moglam korzystac z Empik Standard Go.
Dziekuje

21 juli 2026

Antwoord van Empik

Dziękujemy za opinię! 😊 Miło nam, że zamówienie udało się zrealizować tak szybko i że dzięki temu mogła Pani od razu korzystać z Empik Go. Cieszymy się, że wszystko przebiegło sprawnie i zgodnie z oczekiwaniami. Życzymy wielu przyjemnych chwil z lekturą!

Ocena dostawy i zamówienia

Zamówiony towar dociera do punktu odbioru na czas, powiadomienia są dokładne, a obsługa świetna.
Polecam zakupy w empik

Antwoord van Empik

Dziękujemy za tak pozytywną opinię! Cieszymy się, że wszystko spełnia Pani oczekiwania. Miło nam, że zakupy w Empiku są dla Pani wygodne i bezproblemowe. Dziękujemy za polecenie i zapraszamy ponownie! 💙

Empik i możliwości "wyboru" ceny

Uwielbiam w empiku to, że mamy wybory cen tego samego produktu. Dzięki temu mogę zaoszcędzić na książkach wciąż czytając te same powieści które w sklepie stacjonarnie są znacznie droższe. Prawda czasem płacę za to cenę wielkością książki i samej czcionki a zdarzyło się i jakości okładki ale to wciąże te same słowa które są w książce o normalnej woelkości z zadbaną okłatką. Więc jeśli zależy ci na treści a nie zawsze na jakości to to miejsce dla ciebie

18 augustus 2026

Antwoord van Empik

Dziękujemy za tak szczegółową opinię! Cieszymy się, że szeroki wybór wydań i cen pozwala znaleźć książki dopasowane do własnych potrzeb i budżetu. Najważniejsze, że niezależnie od wydania można cieszyć się tą samą historią.

Szybka

Szybka, sprawna realizacja zamówienia.

Antwoord van Empik

Dziękujemy za opinię! Cieszymy się, że zamówienie dotarło sprawnie i bez zbędnego oczekiwania. Miło nam, że wszystko przebiegło zgodnie z planem. Życzymy kolejnych udanych zakupów!

Super obsluga

Antwoord van Empik

Dziękujemy za miłe słowa! Bardzo nam miło, że obsługa spełniła oczekiwania i zakupy przebiegły w dobrej atmosferze. Cieszymy się, że wizyta w Empiku była udana! 💙

Bezproblemowa obsługa.

14 augustus 2026

Antwoord van Empik

Dziękujemy za dobre słowo! Prosta i sprawna obsługa to coś, co bardzo sobie cenimy. Miło nam, że tym razem również wszystko zagrało tak, jak powinno. Do zobaczenia w Empiku!

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Wszystko co chciałem załatwiłem.

Wszystko co chciałem załatwiłem.
W krótkim czasie

Antwoord van Empik

Dziękujemy za opinię! Miło nam, że wszystko udało się załatwić sprawnie i w krótkim czasie. Cieszymy się, że wizyta w Empiku spełniła Pana oczekiwania. Do zobaczenia przy kolejnych zakupach!

Dit is Trustpilot