Empik Reviews

1.063
TrustScore 3.5 uit 5

Lees wat reviewers zeggen

Beoordeeld met 2 van de 5 sterren

Pierwszy raz od wielu lat korzystania z empik.com spotkałem sie z tak skandalicznym zapakowaniem produktów. Dwa pudełka z drogimu perfumami zostały zapakowane w zwykłą kopertę babelkową! Oczywiście w... Toon meer

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Bardzo pomocna obsługa , reagująca na każde pytanie . Duży wybór pomocy szkolnych . Duża przestrzeń do spokojnego poznania prezentowanego asortymentu , można spokojnie oglądać każdy artykuł położony... Toon meer

Beoordeeld met 3 van de 5 sterren

Zakupiłem książkę poprzez stronę internetową. W dniu odbioru otrzymałem SMSa z informacją o możliwości odbioru oraz rabat... na kolejne zakupy. Tylko, że ja rzadko kupuję coś w Empiku z uwagi na ceny,... Toon meer

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Uwielbiam w empiku to, że mamy wybory cen tego samego produktu. Dzięki temu mogę zaoszcędzić na książkach wciąż czytając te same powieści które w sklepie stacjonarnie są znacznie droższe. Prawda czase... Toon meer

Bedrijfsgegevens

Informatie afkomstig van verschillende externe bronnen

Największy w Polsce sklep internetowy i portal kulturalny. Ponad 2 miliony tytułów: książki polskie i obcojęzyczne, muzyka, filmy, multimedia oraz elektronika.

Contactgegevens

4 sterren
3 sterren
2 sterren
1 ster

Geen recente geschiedenis van het vragen naar reviews

Heeft 38% van zijn negatieve reviews beantwoord

Alle reviews

(1.063)

442 reviews in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Obsługa klienta na bardzo wysokim…

Obsługa klienta na bardzo wysokim poziomie.

4 augustus 2026

Antwoord van Empik

Dziękujemy za opinię! Bardzo miło nam, że kontakt z naszym zespołem został tak wysoko oceniony. Cieszymy się, że mogliśmy pomóc. 😊

Dobra komunikacja

Dobra komunikacja
W miarę szybka dostawa
Ksiązki w dobrym stanie, starannie zapakowane.
Polecam.

29 juli 2026

Antwoord van Empik

Dziękujemy! 😊 Wygląda na to, że wszystko ułożyło się jak dobra historia - sprawna komunikacja, bezpiecznie zapakowane książki i szczęśliwe zakończenie. 📚

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Zakupiłem towar ze strony empilu

Zakupiłem towar ze strony empilu. Towar szybko przyszedł PLUS ale nie ten co zamówiłem. Empik napisał mi że to sprawa dostawcy a nie ich. Po prostu olali sprawę. I bujaj się ze sprzedawcą. Allegro lepiej o 100% podchodzi do takich spraw.

3 augustus 2026

Antwoord van Empik

Dziękujemy za podzielenie się opinią. Przykro nam, że otrzymany produkt był inny niż zamówiony i że sposób obsługi zgłoszenia pozostawił takie wrażenie.

Na Empik.com, obok produktów sprzedawanych bezpośrednio przez Empik, dostępna jest również oferta zewnętrznych Sprzedawców w ramach Marketplace. W przypadku takich zamówień to Sprzedawca odpowiada za realizację zamówienia oraz obsługę posprzedażną, nie oznacza to jednak, że pozostawiamy Klientów bez wsparcia w sytuacji problemowej.

Chcieliśmy zweryfikować przebieg opisanej sprawy, dlatego poprosiliśmy o dodatkowe informacje pozwalające zlokalizować zamówienie. Nie otrzymaliśmy jednak odpowiedzi, przez co nie mamy możliwości sprawdzenia, jak dotychczas przebiegało zgłoszenie. Jeśli sprawa jest nadal aktualna, zachęcamy do przekazania wskazanych danych - chętnie ją zweryfikujemy i sprawdzimy, w jaki sposób możemy pomóc.

Dobra firma

Duży wybór produktów, szybka dostawa i przystępne ceny. Nie miałem problemów z reklamacjami - w Empiku kupuję płyty z muzyką i okazjonalnie książki specjalistyczne do informatyki. Ze swojej strony polecam sklep!

25 mei 2026

Antwoord van Empik

Dziękujemy za tak miłe słowa! 😊 To świetnie, że Empik towarzyszy zarówno podczas odkrywania nowej muzyki, jak i poszerzania wiedzy z zakresu informatyki. 🎶📚 Dziękujemy za zaufanie oraz docenienie jakości naszych usług.

Szybka i bezpieczna przesyłka

Szybka i bezpieczna przesyłka

13 juli 2026

Antwoord van Empik

Dziękujemy za opinię! 😊 Cieszymy się, że zamówienie dotarło szybko i bezpiecznie. Taki finał zakupów lubimy najbardziej. 💙

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Spore promocje i ogólne wrażenie super

Spore promocje, duży wybór ciekawych książek. Wymiana butli gazowych do soda stream, wszędzie porządek, uśmiechnięci, życzliwi i pomocni sprzedawcy.

24 juli 2026

Antwoord van Empik

Cieszymy się, że zarówno oferta, atrakcyjne promocje, jak i zaangażowanie naszego zespołu zostały docenione. Takie słowa są dla nas najlepszą motywacją do dalszego działania. 😊

Omijać !

Kolejny zakup, kolejna wtopa i zero rozwiazanai. Złe produkty, prośby o zdjęcia. I co? I nic. Dziada z baba tu tylko brakuje. Nawet prostego zamówienia na szkolne zeszyty nie potrafią ogarnąć. Dno.

20 juli 2026

Antwoord van Empik

Dziękujemy za podzielenie się opinią. Przykro nam, że realizacja zamówienia pozostawiła po sobie tak negatywne doświadczenia.

W przypadku zgłoszenia dotyczącego niewłaściwych produktów zdjęcia pomagają nam zweryfikować sytuację i dobrać odpowiednie rozwiązanie. Chcieliśmy dokładnie sprawdzić również opisaną tutaj sprawę, dlatego poprosiliśmy o dodatkowe informacje pozwalające zlokalizować zamówienie. Niestety nie otrzymaliśmy odpowiedzi, przez co nie mamy możliwości zweryfikowania przebiegu zgłoszenia ani podjętych wcześniej działań.

Jeśli sprawa jest nadal aktualna, zachęcamy do przekazania wskazanych informacji. Chętnie wrócimy do tematu i sprawdzimy, co możemy zrobić, aby go rozwiązać.

zamówienia nr 40102355624653

zamówienia nr 40102355624653. Szkiełko do telefonu przyszło pęknięte, wysłałem reklamację, poproszono mnie o zdjęcia a następnie poinformowano, ze zostanie wysłane nowe szkiełko. I ani widu ani słychu.

14 juli 2026

Antwoord van Empik

Dziękujemy za podzielenie się opinią. Przykro nam, że realizacja reklamacji nie przebiegła zgodnie z oczekiwaniami.

Sprawdziliśmy opisaną sytuację. Zamówienie zostało zrealizowane przez Sprzedawcę prowadzącego sprzedaż na naszej platformie, dlatego to on odpowiada za obsługę reklamacji dotyczącej zakupionego produktu. Aby przyspieszyć wyjaśnienie sprawy, skontaktowaliśmy się ze Sprzedawcą i potwierdziliśmy, że nowe szkiełko zostało już nadane, a informacja o wysyłce została przekazana w wiadomości dotyczącej zamówienia.

W przypadku trudności z kontaktem ze Sprzedawcą zachęcamy do kontaktu z naszym Biurem Obsługi Klienta. Chętnie podejmiemy interwencję i pomożemy w wyjaśnieniu podobnych sytuacji.

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Od wielu lat działania Empik doskonali…

Od wielu lat działania Empik doskonali jakośc swoich usłg dlatego uważam, że jest wspaniałą Firmą.

13 juli 2026

Antwoord van Empik

Dziękujemy za wieloletnie zaufanie! 💙 Świadomość, że rozwój Empiku jest zauważany i doceniany, ma dla nas ogromne znaczenie. To dodaje nam energii do dalszego działania. 😊

szybka realizacja zamówienia

szybka realizacja zamówienia, produkt zgodny z opisem

20 juli 2026

Antwoord van Empik

Dziękujemy! 😊 Bez niespodzianek, za to zgodnie z planem. Właśnie takie doświadczenia chcemy zapewniać przy każdych zakupach.

Szeroka gama produktów

Szeroka gama produktów, atrakcyjne promocje

17 juli 2026

Antwoord van Empik

Miło nam, że nasza oferta i promocje zachęciły do zakupów. Oby kolejna wizyta przyniosła jeszcze więcej udanych okazji! 😊

Bardzo profesjonalna obsługa

Bardzo profesjonalna obsługa, personel bardzo chętnie pomaga i co najważniejsze robi to z uśmiechem na twarzy. Miło jest w takim obiekcie robić zakupy.

23 juli 2026

Antwoord van Empik

Uśmiech nic nie kosztuje, a potrafi sprawić, że zakupy stają się jeszcze przyjemniejsze. Cieszymy się, że właśnie tak zapamiętano wizytę w naszym salonie! 😊

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Zamówione krzesła i poduchy do ogrodu…

Zamówione krzesła i poduchy do ogrodu dotarły nawet przed podanym wstępnie terminem. Wszystko starannie i stabilnie zapakowane, a zamówione produkty w absolutnie idealnym stanie, nic nie można zarzucić jakości, czyli bez jakichkolwiek uszczerbków lub uszkodzeń. Jestem bardzo zadowolona i z ręką na sercu mogę polecić tego sprzedawcę

25 juli 2026

Antwoord van Empik

Dziękujemy za tak szczegółową i ciepłą opinię! 😊 Cieszymy się, że zamówienie dotarło nawet szybciej, niż się spodziewano, a produkty od razu mogły znaleźć swoje miejsce w ogrodzie. 🌿

Uszkodzone opakowanie,produktu…

Uszkodzone opakowanie,produktu uzywany...depilator,nie mam zamiaru uzywac produktu do epilacji po kims,obrzydliwe

27 juli 2026

Antwoord van Empik

Dziękujemy za podzielenie się opinią. Przykro nam, że otrzymany produkt wzbudził takie wątpliwości i nie spełnił oczekiwań.

Chcieliśmy dokładnie zweryfikować opisaną sytuację, dlatego poprosiliśmy o przekazanie dodatkowych informacji dotyczących zamówienia, jednak nie otrzymaliśmy odpowiedzi. Bez tych danych nie mieliśmy możliwości sprawdzenia przebiegu realizacji ani wyjaśnienia sprawy.

Jeżeli problem jest nadal aktualny, zachęcamy do ponownego kontaktu. Chętnie zweryfikujemy zgłoszenie i pomożemy znaleźć odpowiednie rozwiązanie.

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Empik-Foto jeśli chodzi o wykonanie…

Empik-Foto jeśli chodzi o wykonanie odbitek niestety partactwo i brakoróbstwo.Cóż to za fotki na których są poodcinane głowy,ręce,tułowia.Reklamacja nie przyniosła żadnego efektu.10 fotografii wyrzuciłem do kosza.

24 juli 2026

Antwoord van Empik

Dziękujemy za podzielenie się opinią. Przykro nam, że efekt końcowy nie spełnił Pana oczekiwań.

Sprawa została zweryfikowana przez nasze Laboratorium w ramach złożonej reklamacji. Analiza wykazała, że odbitki zostały wykonane zgodnie z przesłanymi do realizacji plikami. W przypadku tego zamówienia sposób kadrowania zdjęć wynikał z przygotowanych materiałów, dlatego reklamacja nie mogła zostać uznana.

Rozumiemy jednak rozczarowanie z otrzymanego efektu. Zachęcamy do weryfikacji podglądu zdjęć przed ponownym złożeniem zamówienia, co pozwoli uniknąć podobnych sytuacji w przyszłości.

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Szybka i sprawna realizacja zamówienia

Szybka i sprawna realizacja zamówienia, darmowa dostawa.

23 juli 2026

Antwoord van Empik

Cieszymy się, że wszystko przebiegło zgodnie z planem. Oby każda kolejna paczka wywoływała równie pozytywne wrażenia! 😊

Najgorszy experience ever

Nie polecam Empiku. Nie zamierzam już więcej z tego korzystać. To chyba customer experience, jaki w życiu mnie spotkał.

Chciałem kupić biografię Regana, dwuczęściową.

Najpierw użyłem kodu z Benefit Systems, który nie zadziałał na stronie Empiku. Następnie zapłaciłem z własnych pieniędzy i, pomimo że produkt był opisany jako dwie części, Empik wysłał mi tylko część drugą, która była bardzo droga i kosztowała łącznie 120 złotych.

Opisałem im tę sytuację, nadal bez odpowiedzi z ich customer service.

@Empik, czy możecie proszę w końcu wysłać mi część pierwszą?

21 juli 2026

Antwoord van Empik

Dziękujemy za podzielenie się opinią. Przykro nam, że otrzymany produkt okazał się niekompletny i że sytuacja wpłynęła na odbiór zakupów.

Po otrzymaniu zgłoszenia przedstawiliśmy dalsze kroki niezbędne do rozpatrzenia reklamacji. Ponieważ w tym przypadku nie było możliwości zrealizowania ich od razu, zdecydowaliśmy się indywidualnie podejść do sprawy i zaproponować rozwiązanie uwzględniające przedstawione okoliczności.

Mamy nadzieję, że przyjęte rozwiązanie pozwoli pomyślnie zakończyć sprawę. Dziękujemy za zgłoszenie i przepraszamy za zaistniałe niedogodności.

Dit is Trustpilot