Hela Försäkring Reviews

TrustScore 3 uit 5

Lees wat reviewers zeggen

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Oseriöst företag, står inte för det de säger undvik dem om det går.jag var kund 14 dagar sedan tog jag bort dem. Det lovade att det stod för akut besvär med det är inte sant utan gav mig inte någon a... Toon meer

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Trevligt och mänskligt bemötande från försäkringsförmedlare. Kändes inte som ett säljsamtal. Har varit medlem i några månader och fick min första ersättning några dagar efter att jag anmält skada. Upp... Toon meer

Bedrijfsgegevens

Geschreven door het bedrijf

Hela Försäkring är en svenskägd aktör med skräddarsydda välfärdsförsäkringar såsom Tandvård, Liv & Specialistsjukvård.

Contactgegevens

4 sterren
3 sterren
2 sterren
1 ster

Geen recente geschiedenis van het vragen naar reviews

Heeft 80% van zijn negatieve reviews beantwoord

Alle reviews

24 reviews in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Jag har varit kund hos hela…

Jag har varit kund hos hela försäkringar jag rekommenderar starkt svenska folket att inte acceptera något från hela försäkringar hur kommer de sig har varit 6 år som kund hos dom på dessa 6 år har jag endast använd 2 elr max tre gånger hela försäkringar på 6år var hos tandläkaren 2026-09-29 drog jag ut 3 akuta hemska tänder de fakturan blev 7000kr för alla dessa 3 tänder ringde till hela försäkringar frågade hur mycke de ska betala de sa 2400kr av 7000kr de är max taket men senaste jag var hos tandläkaren var 2023 hela försäkringar är ett maffia företag registrerad någonstans utanför Sverige plus de deras personal trakasserade mig du kan säga upp försäkringen sa dom till skandalöst lätt att utrycks sig när man har mjölkat några tusen människor i Sverige på miljoner belopp ska ni täcka tand försäkringar googla läs djupt vilka de är inannan ni säger ja till någon avtal

2 oktober 2026
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Säljare från Hela försäkringar ringde…

Säljare från Hela försäkringar ringde och erbjöd tandvårdsförsäkring. När jag började ställa frågor och ville ha mer info om villkoren så hänvisade han till hemsidan för han har ”många fler jag måste ringa till på min lista”. När jag igen frågade om hur jag skulle kunna ta ställning till ett erbjudande om jag inte kunde läsa villkor, blev han otrevlig och ville avsluta.
Då frågade jag om det var ett scam samtal som ringde för jag var seriöst intresserad, då la han på.

Verkligen oproffsigt och väldigt otrevligt.

3 september 2026

Oseriöst företag

Det lovade att det stod för akut besvär med det är inte sant utan gav mig inte någon anledning varför den inte gick igenom .kundtjänsten så otrevliga arroganta, behandlade mig dåligt.Det bryr sig inte om deras kunder.så nej aldrig mer helaförskring.

14 augustus 2026

Hej Gabriele,

Tack för att du delar med dig av din upplevelse. Vi beklagar verkligen att du upplevde kontakten med oss som otrevlig och att du inte fick en tydlig förklaring till varför ditt ärende inte gick igenom. Det är självklart inte den upplevelse vi vill att våra kunder ska ha.

Det som omfattas av den akuta delen av Tandvårdsförsäkringen är begränsat till akuta undersökningar samt akuta, tillfälliga rotbehandlingar. Om det är fråga om en annan typ av behandling omfattas den tyvärr inte av den akuta delen av försäkringen.

Vi beklagar att försäkringen inte levde upp till dina förväntningar och du är välkommen att kontakta oss på kundservice@helaforsakring.se eller ringa 0771-174 174, så ser vi gärna över ditt ärende på nytt om du vill för att kunna ge dig en tydligare förklaring om vad som kan ha hänt.

Med vänlig hälsning,
Hela Försäkring

Okunnig kundtjänst

Jag har haft Hela försäkring i många år och har varit mycket nöjd. På min faktura från tandläkaren står det basundersökning och diagnostik. Där ingår röntgen. Eftersom röntgen inte står med som egen punkt på fakturan så får jag alltid för lite ersättning för min årliga undersökning.
Idag ringde jag till hela och påtalade detta.
Då fick jag som svar att det står ju bara basundersökning och diagnostik.
När jag frågade tjejen i kundtjänst om hennes tandläkare tog röntgenbilder vid hennes årliga kontroll fick jag detta svar:
Jag har ingen aning, jag bara lägger mig ner i tandläkarstolen och låter tandläkaren arbeta.
Om man ska arbeta i kundtjänst som gäller tandvård så kan det vara bra att ha lite kunskap om det man gör.
Hoppas att Hela bara har haft otur med en tillfällig semestervikarie.
Mvh Annika

7 juli 2026

Hej Annika,

Tack för att du hörde av dig och för att du har varit kund hos Hela under många år. Vi uppskattar verkligen att du tar dig tid att dela med dig av både din fråga och dina synpunkter.

I en basundersökning ingår ofta röntgenbilder, men när vi handlägger ärenden behöver vi utgå från det som framgår av kvittot eller fakturan. Om röntgen inte är specificerad som en egen åtgärd kan vi tyvärr inte ersätta den delen.

När det gäller din upplevelse av kontakten med vår kundservice är vi ledsna att du inte fick ett bemötande som levde upp till dina förväntningar.

Vi tar din feedback på allvar och kommer att föra den vidare internt. Vår ambition är alltid att ge tydlig och korrekt information samt ett professionellt bemötande. Dina synpunkter hjälper oss att bli bättre.

Tack igen för att du uppmärksammade oss på detta.

Med vänlig hälsning,
Hela Försäkring

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Ett bolag som lurar folk

2 juli 2026

Antwoord van Hela Försäkring

Vi beklagar att du har fått den uppfattningen. Vi strävar alltid efter att vara tydliga och transparenta i vår kommunikation gällande de försäkringar som vi erbjuder. Om det finns något specifikt som har gått fel vill vi gärna få möjlighet att reda ut det. Kontakta oss gärna oss på 0771-174 174 så gör vi vårt bästa för att hjälpa dig.

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Fantastisk investering i min min…

Fantastisk investering i min min munhälsa samtidigt som jag håller kostanden nere både i kort och lång sikt. Snabbt, tydligt och smidigt och täcker det mesta!

25 juni 2026

Antwoord van Hela Försäkring

Stort tack för din fina feedback!

Det gläder oss att höra att du upplever försäkringen som en bra investering i din munhälsa och att den hjälper dig att hålla kostnaderna nere, både på kort och lång sikt.

Extra roligt att du tycker att processen är snabb, tydlig och smidig.

Tack för att du tog dig tid att dela med dig av din upplevelse!

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Jag fick akut tandvärk i Norge så jag…

Jag fick akut tandvärk i Norge så jag ringde Hela och frågade hur jag skulle gå till väga och vad försäkringen täcker, jag fick till svar att sök upp en tandläkare och försäkringen täcker undersökning, rotfyllning eller om jag måste dra ut tanden.
Jag var tvungen att dra ut tanden men det enda Hela stod för var undersökning och röntgen bilder inte vad det kostade att dra ut tanden.
Jag fick tillbaka 1100:- men den sammanlagda kostnaden var 4100:-
Jag betalar 760:-/månaden men efter det här så har jag sagt upp försäkringen.

10 juni 2026

Tack för ditt omdöme.

Vi har förståelse för att det känns frustrerande när ersättningen inte motsvarar den kostnad du haft.

Vi vill förtydliga att den del av försäkringen som gäller akut tandvård utomlands endast ersätter undersökning och akuta, provisoriska åtgärder vid ett akutbesök. Om det vid detta besök bokas ett återbesök för att utföra permanenta reparationer eller andra permanenta åtgärder räknas återbesöket inte som akut tandvård och omfattas därför inte av den akuta delen av försäkringen.

I ditt ärende har ersättning lämnats i enlighet med försäkringsvillkoren för de kostnader som omfattas av det akuta momentet.

Vi beklagar att detta inte motsvarade dina förväntningar och tackar för att du delat med dig av din upplevelse.

En mycket bra försäkring

En mycket bra försäkring, enkelt att täkna och enkelt att få tillbaka pengar. Rekommenderas starkt

29 april 2026

Antwoord van Hela Försäkring

Stort tack för din fina recension. Vi är glada att höra att du upplever vår försäkring som enkel och smidig, både att teckna och vid ersättning. Tack för att du rekommenderar oss!

Beoordeeld met 4 van de 5 sterren

Kundservice

Kundservice

28 april 2026

Tack för ditt betyg!

Tveka inte på att höra av dig till oss på 0771-174 174 om du har några specifika frågor eller funderingar.

FANTASTISKA gänget på Hela Tandförsäkring! 😘☺️❤️

TACK för ÄNNU ett MYCKET GIVANDE Samtal från er,... FINA på Hela Tandförsäkring! 🙏🏼❤️...Ni är HELT UNDERBARA HELA ligan! ☺️❤️...

TACK för att ni FINNS för mej, ...VARMA hälsningar Ingela Nilsson! 🙏🏼☺️❤️

15 april 2026

Antwoord van Hela Försäkring

Stort tack Ingela, för dina fantastiska ord!

Det betyder verkligen mycket för oss att höra att du är nöjd och känner dig väl omhändertagen.
Vi är glada att kunna finnas här för dig när du behöver vår hjälp.

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Jag blev uppringd och väckt av en av…

Jag blev uppringd och väckt av en av era telefonförsäljare. Jag lät honom berätta då jag mycket riktigt är ute efter en tandvårdsförsäkring.

Jag var dock öppen med att jag inte kommer teckna en försäkring med honom över telefon då jag först vill läsa på om företaget och folks upplevelser men att han gärna får skicka mig SMS eller mail så jag kan läsa på. Så fort jag yttrade dessa ord så ändrades hans ton gentemot mig. Då blev han nedlåtande i tonen och började ifrågasätta mig varför jag är så fast beslutsam i att inte teckna en försäkring. Jag bemötte det genom att påminna honom att hans jobb är sälja försäkringar och att inte alla försäkringar klassas som bra. Efter det så la han på samtalet ganska direkt ”okej bra tack” och sen klick. Trots att jag hade uttalat att jag gärna tar en länk för att läsa på mer så var det inget han nappade på. Han föredrog att lägga på samtalet innan han ens uttalat ett hejdå.

Jag må ha övervägt och velat ha mer information men efter att ha bemötts på det viset så tappade jag intresset fullständigt. Era recensioner reflekterar även att detta är ett systematiskt beteende.

Jag förstår att det är tufft att ta ett nej dag in och dag ut men ni borde kanske satsa på bättre personal som kan hantera dessa svar alternativt utbilda eran befintliga personal då detta är under all kritik.

13 april 2026

Antwoord van Hela Försäkring

Tack för att du delar med dig av din upplevelse. Vi beklagar verkligen att du blev kontaktad på ett sätt som upplevdes störande, och ännu mer att bemötandet under samtalet inte höll den nivå av service som vi strävar efter.

Det du beskriver stämmer inte överens med hur våra samtal ska genomföras. Självklart ska du som kund få tid och möjlighet att ta del av information i lugn och ro innan du fattar ett beslut. Att du dessutom bad om att få material skickat till dig och inte blev bemött på ett professionellt sätt är något vi ser allvarligt på.

Vi tar till oss din feedback och kommer att följa upp detta internt för att säkerställa att våra medarbetare hanterar liknande situationer på ett bättre sätt framöver. Skicka gärna ett mejl till kundservice@helaforsakring.se så kan vi kika mer specifikt på vad som hände just i ditt fall.

Om du fortfarande är intresserad av att få mer information är du varmt välkommen att kontakta oss också, så ser vi till att du får det under de former som passar dig bäst.

Tack igen för att du uppmärksammar oss på detta.

Beoordeeld met 4 van de 5 sterren

Nöjd

Jag har högsta/dyraste försäkringen och har nyttjat den 3 gånger. Det var smidigt att skicka in kvitton och det tog inte många dagar innan pengarna var på kontot.
Vet man med sig att ens tandhälsa är dålig så kan jag rekommendera denna försäkring.

10 maart 2026

Antwoord van Hela Försäkring

Tack för er uppskattade återkoppling. Vi är glada att höra att ni är nöjd med både vår skadehantering och den snabba utbetalningen. Vår ambition är att erbjuda en effektiv och smidig process för våra kunder. Tack även för er rekommendation.

Jättenöjd

Haft tandförsäkringen i flera år, alltid fått utbetalning fort när jag skickat in om ersättning efter tandläkarbesök.

10 april 2026

Antwoord van Hela Försäkring

Tack så mycket för din fina recension och för att du tog dig tid att skriva. Det gläder oss verkligen att höra att du är nöjd och att utbetalningarna har fungerat smidigt och snabbt. Vi uppskattar ditt förtroende och ser fram emot att fortsätta hjälpa dig framöver!

Mycket nöjd med försäkringen

Mycket nöjd med försäkringen. Skickade in kvitto väldigt smidigt på deras hemsida efter mitt besök hos tandläkaren och fick svar dagen efter från hela försäkring. Pengarna satt på kontot dagen efter de. Rekommenderat er till folk i min omgivning.

22 januari 2026

Antwoord van Hela Försäkring

Tack så mycket för din fina recension!

Vi är väldigt glada att höra att du är nöjd med både vår service och hur smidigt det fungerade att skicka in ditt ärende. Det betyder mycket för oss att du upplevde processen som enkel och att utbetalningen gick snabbt.

Stort tack också för att du rekommenderar oss vidare, det uppskattas verkligen!

Snabb och smidig utbetalning

Tecknade direkt när gratis vården gick ut och har använt försäkringen en handfull gånger. Varje utbetalning har skett inom 3 dagar! Super smidigt att bara skicka in en bild på kvittot. Rekommenderar värmt helaförsäkringar!

16 maart 2026

Antwoord van Hela Försäkring

Tack snälla för din fina recension! Vad roligt att höra att du är nöjd och att allt har fungerat smidigt, från inskick av kvitto till snabb utbetalning. Vi strävar alltid efter att göra det så enkelt och tryggt som möjligt för våra kunder. Tack för att du rekommenderar oss, det betyder mycket!

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Jag är väldigt nöjd med försäkringen

Jag är väldigt nöjd med försäkringen. Jag fick ersättning väldigt snabbt efter jag kontaktat dem och skickade in kvittot.

7 maart 2026

Antwoord van Hela Försäkring

Stort tack för din feedback! Vad härligt att höra att du är nöjd och att du fick ersättning snabbt, precis så vill vi att det ska fungera. Tack för att du delar med dig och för att du valt oss!

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Bästa försäkran ja har tecknat

Bästa försäkran ja har tecknat.
Bästa kundtjänsten.
Enkelt, lätt o snabbt o får ersättning.
Rekommenderas starkt.

5 maart 2026

Antwoord van Hela Försäkring

Tusen tack för din feedback! Det betyder mycket för oss att du upplever både försäkringen och vår kundtjänst som så bra. Vi jobbar hårt för att göra allt så enkelt och smidigt som möjligt, så det är verkligen roligt att höra att du märker det.

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Snabb och smidig service!

Kan varmt rekommendera denna försäkring! Allt har gått smidigt från början till slut. Trevligt bemötande och snabb service när det har behövt.

2 april 2026

Antwoord van Hela Försäkring

Stort tack för din fina rekommendation! Det gör oss väldigt glada att höra att allt har fungerat smidigt från början till slut och att du är nöjd med både bemötandet och servicen. Vi uppskattar verkligen att du tog dig tid att dela med dig av din upplevelse!

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Jag är riktigt nöjd med min…

Jag är riktigt nöjd med min tandförsäkring – lätt en av mina bästa investeringar. Den är utan tvekan värd varenda krona. Kundtjänsten svarar snabbt och känns både proffsig och pålitlig. Handläggningen går dessutom sjukt smidigt och snabbt. Rekommenderas starkt till alla som vill ha trygghet utan krångel.

1 april 2026

Antwoord van Hela Försäkring

Tack så mycket för din fina recension! Det gläder oss verkligen att höra att du är så nöjd med din Tandvårdsförsäkring och att du upplever både vår kundtjänst och handläggning som smidig och pålitlig. Vi strävar alltid efter att göra det enkelt och tryggt för våra kunder, så din feedback betyder mycket för oss.

Världens skämt till försäkring

Världens skämt till försäkring. Till dig som funderar på att teckna en, för det via folktandvården istället.

19 maart 2026

Tack för ditt omdöme.

Tack för att du delar med dig av din upplevelse. Det är tråkigt att höra att du känner så kring vår försäkring – det är självklart inte den upplevelse vi vill att våra kunder ska ha.

Vi tar din feedback på stort allvar och vill gärna förstå vad som har gått fel i just ditt fall.

Du är varmt välkommen att kontakta vår kundservice så att vi kan se över din situation och försöka hjälpa dig vidare på bästa sätt.

Dit is Trustpilot