Qasa Reviews 5.970

TrustScore 4 uit 5

4,2

Lees wat reviewers zeggen

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Hyresvärdarna på QASA tillåts lägga ut sina boenden till lockpriser, du blir lurad gång på gång! Jag har letat stuga för en längre period till sommaren och visat intresse för 3 objekt - ALLA gånger... Toon meer

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Hyrde ut hela min lägenhet genom Qasa. Från annonsering till avtal till utbetalningar av hyran gick supersmidigt. De få gånger jag behövde komma i kontakt med någon fick jag snabbt svar och utmärkt ku... Toon meer

Bedrijfsgegevens

1. Vastgoed verhuurbedrijf

Geschreven door het bedrijf

Qasa is a marketplace for long-term rental apartments. We publish listings from private landlords. Our goal is to create a safe and reliable rental market for both tenants and landlords. We support you from one tenancy to the next, in every stage of the rental process.

Contactgegevens

2 sterren
1 ster

Heeft 66% van zijn negatieve reviews beantwoord

Zo gebruikt dit bedrijf Trustpilot

Ontdek hoe ze hun reviews verzamelen, beoordelen en modereren.

Beoordeeld met 2 van de 5 sterren

Besviken

Jag har hyrt ut via Qasa ett flertal gånger. Det låter smidigt och tryggt med anpassad uthyrningsförsäkring men när det väl händer något så står du i stort sett ensam. Processen är långdragen, i mitt fall tog det nästan 4mån och det är svårt att få kompensation för slitage och fläckar som hyresgästen "inte minns" något av. Det har försvunnit saker ur lägenheten, bla kuddar tillhörande soffan (de är i samma material) där det är omöjligt att få tag på något likvärdigt. Jag har ett sms där hyresgästen säger att han inte vet vart sakerna tagit vägen men att han går med för att ersätta mig för dem. Enligt Qasa ses detta inte som ett medgivande/bekräftelse. Med den här erfarenheten i ryggen kommer jag fortsättningsvis hyra ut på egen hand istället

2 april 2026
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Hyresvärdarna på QASA tillåts lägga ut…

Jag har letat stuga för en längre period till sommaren och visat intresse för 3 objekt - ALLA gånger har värden hört av sig med ett helt annat pris, än månadskostnaden de angett i annonsen. Detta borde kunna anmälas, man tappar ju allt förtroende för QASA och deras uthyrare…
Tänk om jag tex skulle köpa en sak på Blocket, som i annonsen kostar 500kr, men som säljaren sen begär 5000kr för när kontakt tas!
Helt idiotiskt, skaffa ett system som går att lita på genast. Det är väl det minsta man kan kräva, som det är nu slösar man en enorm tid på lurendrejeri…

1 april 2026

Hej Sarah,

Tack för att du delar med dig av din feedback. Vi förstår och håller självklart med om att detta blir ett problem för dig som hyresgäst. Vi arbetar hela tiden med att säkerställa att annonser publiceras med en rimlig månadshyra och tillåter inte annonsering där hyran anges till exempelvis 1kr.

Däremot är det svårt att reglera hyressättning på det sätt du beskriver då det i slutändan tyvärr är upp till hyresvärden gällande vilken hyra som anges. Vi kan tyvärr aldrig ha full insyn i vilken hyra hyresvärden har intention att sätta vid avtalssignering. Om du anser att en hyresvärd angett felaktig hyra baserat på de konversationer ni har kan du alltid anmäla hyresvärden till vår interna klagomålshantering. Du gör det genom att klicka på användarens profil och välja ”Anmäl användare”.

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Jag är mycket nöjd med min upplevelse…

Jag är mycket nöjd med min upplevelse av Qasa. Hela processen hanterades på ett professionellt, tydligt och effektivt sätt. Kommunikationen var snabb, vänlig och transparent från början till slut, vilket skapade en stor trygghet i ärendet.
Ett särskilt tack till supportteamet för deras engagemang och noggrannhet i handläggningen. Det märks att de verkligen strävar efter hög kvalitet och kundnöjdhet.
Jag kan varmt rekommendera Qasa till andra som söker en seriös och pålitlig aktör inom uthyrning.

16 april 2026

Hej Boris,

Tack snälla för att du tog dig tid att lämna en recension. Vi uppskattar verkligen din feedback och är glada att du känner dig trygg med hur ärendet hanterades.
Jag skickar vidare dina fina ord till teamet.

Önskar dig en fin helg!

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Varför i all världen måste man fylla i…

Varför i all världen måste man fylla i sin mail adress två ggr och dessutom en sifferkombination för att besvara en intresseanmälan ? Är mycket besviken på detta krångel E J

16 april 2026

Antwoord van Qasa

Tack för att du delar med dig av din feedback kring processen.

För oss är det viktigt att alla användare är verifierade innan kontakten mellan hyresgäster och hyresvärdar påbörjas. Detta är en central del i vårt arbete för att skapa en trygg och säker plattform för alla parter.

Verifieringen av e-postadress är ett viktigt steg i detta, då vi minskar risken för falska konton och bidrar till en mer pålitlig upplevelse för våra användare.

Vi strävar självklart efter att göra verifieringsprocessen så smidig som möjligt. Om du skulle stöta på några problem hjälper vi dig gärna vidare. Du är varmt välkommen att kontakta vår kundservice via chatten på qasa.com eller skicka ett mejl till info@qasa.se, så guidar vi dig genom processen.

Trevlig fredag!

Väldigt hjälpsamma

15 april 2026

Hej William,

Tack för att du tog dig tiden att lämna en så fin recension.

Önskar dig en fin helg!
Allt gott,

Chatin palvelu

Chatin kautta sai hyvää ja nopeaa palvelua asiakaspalvelvelusta.

15 april 2026

Antwoord van Qasa

Kiitos paljon palautteestasi! Aurinkoa ja iloa kevääseen!

Supernöjd

Supernöjd! Smidigt och enkelt

9 april 2026

Hej Hugo,

Tack snälla för din fina feedback! Vi blir verkligen glada att höra att du är nöjd och att du upplever Qasa som smidigt och enkelt.

Trevlig helg!

Sopimusta pystyy muokkaamaan👍

Hienoa, että sopimusta voitiin muokata, ja palvelu oli erittäin ystävällistä ja avuliasta. Kiitos avustanne!

9 april 2026

Antwoord van Qasa

Hienoa, että Qasan vuokrasopimuspohja täytti teidän tarpeet. Olemme työstäneet ja päivittäneet vuokrasopimuspohjaa viimeisen vuoden aikana paljon asiakkaiden palautteet huomioiden. Kiitos sinulle!

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

QASA er helt ubrukelig!!!!

QASA er noe forferdelig dritt i Norge. Aldri bruk det!!! Slik som det er per dd så er plattformen så si ubrukelig og bare bortkasta tid for utleiere. Det er vanskelig å komme i kontakt med utleier som leietaker. Det er ingen tekst under bildene for å beskrive eller forklare ting. Det er dårlig kontakt til kundeservice. Mailen til QASA fungerer ikke!! Nesten alt med QASA er noe søppel!!!! Jeg betaler heller 800kr på Finn!

Hos Qasa er tjenesten tilsynelatende gratis for utleier – men det betyr ikke at man betaler mindre. Hele kostnaden skyves over på leietakeren i form av et servicegebyr på 4,98 % av månedlig husleie. For en gjennomsnittlig leiebolig til 13 500 kr i måneden betyr det at leietaker din betaler 672 kr ekstra hver eneste måned – penger som ikke går til deg, men til plattformen. Så lei ut uten QASA, og få alle pengene selv.
----------
Tilsvar: Jeg hører på svaret ditt, du eier ingen leiligheter du leier ut, og leier du ut bruker du i hvertfall ikke QASA sin plattform...

8 april 2026

Hei,

Takk for at du tar kontakt – vi setter alltid pris på konstruktiv tilbakemelding som hjelper oss å bli bedre.

Det er imidlertid noen ting i meldingen din som ikke stemmer, og som vi gjerne vil presisere:

- Under bildene finnes informasjon om boligens størrelse, beliggenhet, leiepris og leieperiode. For mer detaljert informasjon kan man enkelt klikke på annonsen for å lese utleiers egen beskrivelse og hvilke fasiliteter som er inkludert, osv.

- Vi har en høyt verdsatt kundeservice som vanligvis svarer innen to timer i våre åpningstider, som er mellom kl. 9–17 på hverdager. Du kan komme i kontakt med oss ved enten å sende e-post til info@qasa.com eller fylle ut skjemaet i vårt hjelpesenter.

- Når det gjelder serviceavgiften, stemmer det at leietaker betaler 4,98 % av leien. Det betyr ikke at utleier kunne ha tatt en høyere leie, men at leietaker er villig til å betale en liten ekstra sum for tryggheten det innebærer at en ekstern part håndterer ting som depositum, leiebetalinger og forsikringer.

Vi vil gjerne forstå bedre hvorfor du ikke har vært fornøyd med tjenesten eller plattformen. Du er hjertelig velkommen til å ta kontakt med vår kundeservice igjen dersom det er noe mer vi kan forklare nærmere eller hjelpe deg med.

Vennlig hilsen,
Erik på Qasa

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Helppo hoitaa asioita tuen kanssa

Helppo hoitaa asioita tuen kanssa. Saa joustoa hankaliin elämäntilanteisiin ja nopeasti apua. Vuokralaisena hyvä kokemus.

8 april 2026

Antwoord van Qasa

Kiitos palautteesta! Mahtavaa, että kokemus oli hyvä ja helppo!

Toimiva palvelu

Toimiva palvelu, ja erityisen timanttinen asiakaspalvelu! Palveluprosesseissa hieman nyansseja hiottavaksi, että vasta-alkajakin pääsisi vähemmällä ihmisavulla. Mutta kaikkiaan hyvä alku qasa-kokemukselle. Iso kiitos hyvästä asiakaspalvelusta!

7 april 2026

Antwoord van Qasa

Todella ilo kuulla tälläinen palaute! Iso kiitos siitä! Hiomme sivustoa päivittäin ja jokainen palaute on arvokas. Jos sinulla tulee mieleen, että mikä osa-alue kaipaisi eniten kehitystä, niin laitathan meille viestiä matalalla kynnyksellä.

Beoordeeld met 4 van de 5 sterren

Snabbt och smidigt när man väl kommer fram

Lite oklart hur man kommer i kontakt med medarbetare. Behövde ta mig förbi en chatt-bot samt ett AI-genererat mejl som inte hjälpte mycket men när jag väl kom fram gick det snabbt och smidigt att få hjälp att ändra slutdatum på avtalet på kort varsel.

28 maart 2026

Hej Christian!
Tack för att du tog dig tid att lämna en recension.

Vi förstår att det ibland kan kännas lite klurigt att hitta rätt väg till personlig hjälp. När du behöver oss ska det vara enkelt att få kontakt, och vi finns här för att hjälpa till.

Tack igen för din feedback - och vad fint att höra att du fick snabb och smidig hjälp när du väl kom fram.

Glad påsk!

Beoordeeld met 2 van de 5 sterren

Se tuki ei ole ihminen

Se tuki ei ole ihminen. Eikä ymmärä puhuttua kieltä.

31 maart 2026

Antwoord van Qasa

Pahoittelut, että kokemuksesi chatbotimme kanssa on ollut turhauttava. Chatbot Apu-Aino on tarkoitettu nopeaksi avuksi yksinkertaisiin kysymyksiin, mutta se ei tietenkään korvaa oikeaa ihmistä monimutkaisemmissa asioissa.

Haluamme ehdottomasti auttaa sinua henkilökohtaisesti. Asiakaspalvelumme aukioloaikoina voit pyytää chatissa pääsyä suoraan ihmis-asiakaspalvelijalle. Voit myös jättää meille yhteydenottopyynnön, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Toivottavasti saamme asian selvitettyä kanssasi!

Aika annelista tehdä vuokrailmoitus

Aika annelista tehdä vuokrailmoitus, kun sivusto tyrkyttämällä tyrkyttää heidän sopimusta joka kohdassa.

30 maart 2026

Antwoord van Qasa

Kiitos palautteestasi. Ikävä kuulla, että kokemuksesi jäi tällä kertaa miinusmerkkiseksi. Tavoitteenamme on mahdollisimman jouheva ilmoitusprosessi, ja otamme palautteesi vakavasti.

Muistutuksena vielä, että ilmoituksen julkaiseminen on täysin maksutonta, eikä se sido sinua käyttämään maksullisia turvapalveluita tai sopimuspohjaamme.

Arvostaisimme, jos laittaisit meille sähköpostilla hieman lisätietoa siitä, mitkä asiat toimivat huonosti. Näin voimme kehittää palvelua paremmaksi juuri sinun tarpeisiisi!

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Nopea vastaus chatbotin kautta ja…

Nopea vastaus chatbotin kautta ja asiantuntija nopeasti saatavilla.

30 maart 2026

Antwoord van Qasa

Kiitos palautteesta! Mahtavaa, että sait chatbotilta apua nopeasti! Olethan yhteydessä jatkossakin.

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Svarar snabbt på alla frågor

Svarar snabbt på alla frågor, trygt hyra via Blocket och Qasa.

29 maart 2026

Hej Dane!

Tack för att du delar med dig av din positiva upplevelse med Qasa, det glädjer oss.

Önskar en fin dag!
Vänlig hälsning,

Dit is Trustpilot

Lees meer over geverifieerde reviews.