Apparaat (motionblinds bridge) nieuw gekocht. Deze bleek bij gebruik nog ingesteld voor een voorgaande (?) gebruiker. Hoeft natuurlijk geen probleem te zijn maar verkoop ‘m dan als tweede kans of gebr... Toon meer
Eenmaal de correcte afmetingen te hebben genomen passen ze perfect voor het raam. Ik heb nu reeds 1 jaar en de batterijen houden het zeel lang uit, perfect ! Misschien toch een minpuntje die ik era... Toon meer
Perfecte slimme rolgordijnen. Het ophangen ging zeer gemakkelijk, zeker dankzij de duidelijke instructies. Wel jammer dat de schroefjes niet worden meegeleverd of bij te bestellen zijn. Koppelen met d... Toon meer
Top kwaliteit geleverd! Rolgordijn met de Eve Motionblinds smarthome oplossing voor, in ons geval, Apple HomeKit. Werkt echt goed net als de andere producten van Eve. Bediening: - stembedieni... Toon meer
Smartblinds - Smart window coverings that makes your life easier, safer and more sustainable. Pair our made-to-measure electric window coverings with the best known smart home systems and start smart living!
Nederland
- smartblinds.com
Heeft 33% van zijn negatieve reviews beantwoord
De gordijnen zijn prima maar het lukt…
De gordijnen zijn prima maar het lukt helaas niet om ze te verbinden met de app

mooie rolgordijnen
alles was netjes in orde ook de afspraken die gemaakt werden een aanrader
Niet optimaal werkend systeem
Los van de dat de rolgordijnen prijzig zijn werkt de smart functionaliteit niet optimaal. Er is het adviesgesprek nooit aangegeven dat wanneer je de smart blinds met google wilt gebruiken je hier een apart kastje voor moet kopen die 100 euro kost. Kortom erg overrated systeem daar waar ik er meer van had verwacht.

Antwoord van Smartblinds
de aangekochte elec rolgordijnen …
de aangekochte elec rolgordijnen voldoen aan de verwachting , en de instructie is duidelijk
Prima kwaliteit, goede service. Maar houd rekening met de duo rolgordijnen.
Super fijne gemotoriseerde duo rolgordijnen.
Door de snelle en gemakkelijke levering van de kleurstalen en de uitgebreide meetinstructies, konden we snel overgaan tot het bestellen van de gordijnen.
Montage is zeer gemakkelijk d.m.v. de bijgeleverde beugels, schroeven e.d. moet je er begrijpelijk zelf bij kopen i.v.m. de verschillende mogelijke ondergronden.
Ze werken i.c.m. de, op de site te kopen, hub super goed met Home Assistant. Hierdoor zijn verschillende automations via home assistant mogelijk.
*Onderstaande gaat enkel over de duo rolgordijnen*
Maar in één van de drie kamers komen de duo rolgordijnen (rolgordijn bestaande uit transparante en gekleurde banen), helaas niet mooi uit. Wanneer je het gordijn maximaal sluit, kijk je door de transparante banen heen i.p.v. een dicht geheel.
Wanneer we het gordijn laten zakken zodat we wel volledige privacy krijgen, blijft er een baan van 5 cm onder het gordijn open. Groot genoeg om doorheen te gluren en wij ervaren dit als onprettig.
Bovenstaande probleem hebben wij aangegeven bij de klantenservice, waar we goed te woord gestaan zijn. In eerste instantie konden ze ons geen oplossing bieden.
Inmiddels zijn ze er telefonisch op terug gekomen en hebben ons een passende oplossing geboden.
Let op! Wanneer je kiest voor de duo rolgordijnen, houd er dan rekening mee dat deze in sommige gevallen niet zullen sluiten als gehoopt. Wanneer de onderkant van het raam, lees het glas, bijvoorbeeld gelijk is aan de vensterbank, wat bij ons het geval is.
Smartblinds heeft aangegeven dat de fabriek haar uiterste best doet om de gordijnen zo goed mogelijk op maat te maken, echter blijft dat een uitdaging met de duo rolgordijnen.
In het kader van transparantie:
Smartblinds heeft mij, nadat ik hun oplossing voor ons probleem heb geaccepteerd, gevraagd om te overwegen deze review aan te passen. In alle eerlijkheid heb ik dit nu gedaan.

Top tevreden
Makkelijk te monteren en goed op maat
Makkelijk te monteren en goed op maat.
De bediening cq instelling mbv een iPhone is super handig. Tevens kan direct met de hand bediend worden middels een simpel trekkoordje.

Antwoord van Smartblinds
Goede rolgordijnen voor HomeKit en prima service
Op zoek naar slimme en elektrische rolgordijnen voor onze nieuwe woning kwamen we bij Smartblinds uit. Bestellen ging erg makkelijk met duidelijke instructies voor het opmeten. Zowel de rolgordijnen als de eerder bestelde samples werden snel bezorgd. We zijn erg tevreden over de snelle en goede service! Installeren ging gemakkelijk, alleen met één gordijn hadden we wat verbindingsproblemen die we uiteindelijk met wat googelen/opnieuw aanzetten van de motor snel hebben verholpen. De rolgordijnen hangen er heel mooi bij en de kwaliteit is echt goed.
Zeker aan te raden!
Mooi product
Mooi product, degelijke kwaliteit en strak design. Eerst wat moeite gehad met connecteren via iOS, maar heb uitstekende telefonische begeleiding gekregen.
Perfect
Perfect! Ondanks onze twijfels over online bestellen, is het helemaal goedgekomen. Prima uitleg -online- en dankzij de opmeetgarantie uiteindelijk toch de juiste maat rolgordijnen kunnen ophangen. Bevestigen is een makkie! Zeer tevreden met het resultaat.

Aanrader
Had er 4 besteld. Perfecte kwaliteit en paste precies zoals verwacht. Koppeling met homekit was zoals verwacht heel eenvoudig. Had voor 1 blind de helpdesk nodig, snelle reactie en kon het uiteindelijk zelf oplossen.
Mooie blinds
Mooie blinds, perfect passend.
Helaas was het bevestigingmateriaal zoek geraakt bij vervoerder. Nieuwe snel toegestuurd. Bedankt voor snelle service.
Prima gordijn
Prima gordijn, goede kwaliteit maar toch wat puntjes van kritiek. Batterij moest nog opgeladen worden d.m.v. USB-C kabel & lader die ik niet in bezit had. Uiteindelijk de USB laadkabel & charger van mijn Macbook gebruikt om de Smartblind op te laden. De configuratie in Apple Homekit was wel even zoeken, maar toen dat gedaan was, was configuratie erg makkelijk. Smartblinds heeft ontbrekende USB-C kabel van 3 mtr opgestuurd zoals beloofd. Top opgelost

Antwoord van Smartblinds
Heel goede kwaliteit en staat prachtig
Heel goede kwaliteit en staat prachtig! Werd heel vlot geleverd en we werden heel erg goed verder geholpen met onze vragen. Zeker een aanrader!
Goed systeem voor Apple/Homekit…
Goed systeem voor Apple/Homekit gebruikers. Goede service en snel antwoord. We hebben 3 maanden moeten wachten op de smartblinds door leveringsproblemen van onderdelen, maar we hebben hiervoor een mooie compensatie ontvangen.
Heel tevreden over de rolgordijnen
Heel tevreden over de rolgordijnen. Super klantenservice, levering was namelijk tot twee keer toe vertraagd, maar daar werd ik netjes op voorhand van verwittigd. Enige minpunt is de verpakking/verzending. Twee verpakkingen waren beschadigd en open. Een rolgordijnen is zelfs licht beschadigd. (Bluts in aluminium) Vandaar score 4 in plaats van 5.
Wat een geweldig systeem
Wat een geweldig systeem! Sneller geleverd dan gedacht. In 1 smartblind bleek een klein gaatje te zitten, dit is snel en goed opgelost door een nieuwe op te sturen.
Lekkere binnenkomer!
Ik kwam er eerst niet uit met de app (Eve), maar die had misschien iets meer tijd nodig dan ik geduld had.
Toen ik de helpdesk inschakelde bleek de app het al te hebben opgepakt, dat is dus snel gebeurt, want de helpdesk reageert zeer snel.
Alles loopt nu feilloos, in de Eve app, in HomeKit (Woning).
Even een opsomming; alles was keurig verpakt, de blinds werkten gelijk perfect, de app heeft even de tijd nodig en de helpdesk reageert pijlsnel. Voor de rest wil ik maar 1 ding en dat is dat het werkt. Altijd. Want dat is voor mij essentieel voor domitica. Dat gaan we meemaken de komende maand en daarna hopelijk de rest van het huis ook slim.