Lees wat reviewers zeggen

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

I dette selskapet fraskriver man seg sine forbrukerrettigheter for refundering/avbestilling på reiser jo med mindre man betaler ekstra for det. Selv om man vil endre på en reise 1 uke fram i tid? For... Toon meer

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Dette selskapet burde ikke eksistere, det burde legges ned. Det er ingenting som virker, de bryter alle lover som har med billettsalg, og 1 av 10 tog kjører. Når de blir konfrontert så skylder de p... Toon meer

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Får ikke refusjon av billett etter forsinkelse. Rekker ikke neste buss pga forsinkelse, og regelene deres for refunsjon gjør det nesten umulig. MEN, betaler du ekstra for fleks billett, da går det enk... Toon meer

Beoordeeld met 2 van de 5 sterren

Buss Oslo Kristiansand skulle ta 4 timer, ingen trafikk å snakke om….sekvfølgelig forsinket. Håpløst selskap… streik… overta flytoget slik at det også blir forsinket….konklusjon… dårlig ledelse!

Bedrijfsgegevens

1. Stadsspoorwegmaatschappij
  2. ook in
  3. Busmaatschappij
  4. Reiszoekmachine

Geschreven door het bedrijf

Vygruppen er Nordens største landbaserte transportkonsern. Selskapet er eid av den norske stat ved Samferdselsdepartementet. Vi opererer innenfor fire virksomhetsområder i Norge og Sverige: Tog, buss, godstransport og kundeopplevelse og innovasjon. Vy er en del av løsningen på klimautfordringene vi står overfor. Hver dag bidrar vi til et mer bærekraftig samfunn ved at våre kunder velger kollektive og miljøvennlige transportløsninger. Når vi reiser og transporterer bærekraftig får vi areal- og energieffektive løsninger, renere luft og redusert tidstap som resultat av mindre kø, spesielt i byene. Vi har som mål å gjøre det enkelt å velge miljøvennlig slik at enda flere velger å reise med buss og tog, og transportere gods med jernbane.

Contactgegevens

4 sterren
3 sterren
2 sterren
1 ster

Geen recente geschiedenis van het vragen naar reviews

Heeft 65% van zijn negatieve reviews beantwoord

Zo gebruikt dit bedrijf Trustpilot

Ontdek hoe ze hun reviews verzamelen, beoordelen en modereren.

1,3

Alle reviews

147 reviews in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Ingen honnørrabatt til di eldre og dem…

Ingen honnørrabatt til di eldre og dem som er trygdet når det kommer tlil mnd kort, prisene går opp, mer og mer forsinkelser, endte med at jeg heller kjøpte års kort med buss fra drammen til National. Sitter igjen her med 0 tillit til vy .. legg ned hele vy pisset, la oss forholde oss til busser, dem kommer iallefall når dem skal , tar mere tid, med myyye bedre ..

Antwoord van Vy

Hei og takk for melding.

Det er ikke korrekt at vi ikke har honnørrabatt. Det har vi.

Men som på alle andre reiser, er det varierende hvor mye den er på, og på hvilke produkter.

"Honnør får følgende rabatter:
Pluss Refunderbar: 10 prosent rabatt
PlussNatt: ingen rabatt
PlussNatt Refunderbar: 10 prosent rabatt
Sove: ingen rabatt
Sove Refunderbar: 10 prosent rabatt"

----

Du skriver:

"legg ned hele vy pisset, la oss forholde oss til busser"

Det er over 950 togavganger bare fra Oslo S, hver eneste dag. Hvert av disse togene kan ta over 600 passasjerer. Et tog tilsvarer da 12-15 busser.

Togene har store dører langs hele siden, og det går VELDIG mye raskere å få folk inn og ut enn på busser.

Oslo sentrum (og andre byer) ville bryte fullstendig sammen om du erstattet tog med buss. Det er ikke et reelt alternativ.

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Skulle ta buss fra Gardemoen til Vågåmo.

Jeg skulle ta buss fra Gardemoen til Vågå altså Vy146. Når jeg skulle gå på bussen så virka ikke billetten og bussjåfør sa at det kunne væra fordi jeg hadde brukt vipps når jeg kjøpte billetten til 75kr. Det førte til at jeg møtte kjøpe ny billett på bussen såm kåste 855kr. Etter dette så kommer ikke jeg til og ta denne bussen mere!!

Antwoord van Vy

Hei Tommy og takk for tilbakemelding!

Har du kontaktet oss om dette? Det går ikke helt fram av saken din, om du faktisk hadde fått en billett i appen?

I såfall skal jo betalingen ha gått gjennom. Ellers ville du ikke fått en billett.

Ta gjerne kontakt med oss på sosiale medier. Du kan sende oss direktemelding på både Facebook, Linkedin, Instagram og X. Så ser vi på dette og finner ut av det.

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Ble over 4 timer forsinket etter…

Ble over 4 timer forsinket etter strømfeil. Måtte vente 2 timer i toget før vi ble forflyttet til buss som toget måtte snu tilbake for. Vi ble igjen forflyttet til toget hvor litt senere enda en strømfeil ventet.

Antwoord van Vy

Hei og takk for tilbakemelding.

Du skriver ikke hvor strømfeilen var.

Var feilen på selve toget eller på strømmen på skinnene?

Det hender jo at det blir feil på både infrastrukturen på jernbanen - og på selve togene.

Du har jo skikkelig uflaks om du får to strømfeil på togene på samme dag, så det høres unektelig ut som det var strømmen til toget som feilet.

Bane NOR eier og driver all infrastruktur på jernbanen: skinner, signaler, strøm og stasjonene.

Når strømmen til togene ikke virker, får vi som du merket ikke kjørt.

Beklager at det ble en strevete tur!

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Vi betaler for en tjeneste vi ikke får

Jeg betaler for en tjeneste vi ikke får. Denne uken har jeg vært forsinket til og fra jobb omtrent hele uken. I enkelte tilfeller har det tatt timesvis å komme seg hjem. Jeg pendler mellom Eidsvoll og Oslo i sommer. Nå står jeg her igjen uten å komme meg hjem. Registrer at VY kun også svarer på utvalgte anmeldelser her, og er særs arrogante i de fleste svar. Det gjenspeiler også kundeservicen. Utrolig dyrt er det også. Håper jeg bidrar med en lavere score med å gi en stjerne!

17 juli 2026

Antwoord van Vy

Hei, og takk for tilbakemelding.

Det er synd og høre at du har blitt forsinket alle dager denne uka. Det er ikke normalen.

I dag konkret er det problemer med togtrafikken fordi 1) Bane NOR jobber på den ene av de to de linjene som går mellom Oslo og Lillestrøm og 2) et flytog havarerte (fikk feil) på den andre.

Dermed stoppet all trafikk opp. Og det ble en haug med innstillinger og forsinkelser.

I tillegg har det vært solslyng på flere linjer. Det har vært strømproblemer på Oslo S og det har vært folk i sporet.

Lite av dette er ting vi er herre over. Men det går ut over våre reisende - som deg i dag.

Dessverre.

Mange kommer på Trustpilot og legger igjen reviews uten noe informasjon. Da er det vanskelig for oss som kjører busser og tog over en stor del av Norge (og Sverige) å svare på hvorfor det var problemer.

Når en situasjon oppstår, så forklarer vi den faktiske grunnen til at det er som det er.

Vi klarer ikke få tak i nok busser til å kjøre alternativ transport i dag. Vi har fått tak i noen men det er ferietid, og busselskapene er opptatt med både ferieavvikling og turisttrafikk. Da har de ikke masse ekstra kapasitet til å kjøre for oss i dag.

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Endring av avgang: unødvendig tungvint, dyrt, og fullt av skjulte kostnader

Betaler 100kr ekstra for å ha mulighet til å endre avgang. Betaler 100kr ekstra for å få velge sete. Når jeg skal endre avgang blir disse utgiftene fjernet fra beregningen, og jeg må betale 150kr ekstra for å bytte billetten jeg allerede har betalt for å kunne bytte, til nøyaktig samme type billett. Med andre ord totalt 350kr tillegg i kategorien "snusk og små-svindel", på toppen av allerede veldig dyre billetter.

Og i stedet for at endrings-transaksjonen er en enkel prosedyre i appen, må man gå videre til nettstedet (hvor det er 50/50 om man faktisk får lov til å endre billetten man har betalt for å kunne endre, eller om man må ringe kundeservice. En gang måtte jeg ringe kundeservice for å få endre avgangen, og ble videresendt 6 ganger! før jeg fikk endret den). I motsetning til å kjøpe billetten, er å endre den tilsynelatende designet for å være tungvint slik at kunden lar være. Det tok meg ca. en halvtime å gjennomføre endringen på nettsiden grunnet at siden kræsjet, hang seg opp, betalingen åpnet seg ikke, osv. osv. Tydelig at det i det aller minste ikke er investert noe som helst i å gjøre avgangsendring enkelt.

Sånn går det når man selger landets transport-nettverk til gribber.

16 juli 2026

Antwoord van Vy

Hei og takk for tilbakemelding.

Ja, det skulle vært enklere og ordne dette i appen. Det jobbes med å gjøre mest mulig selvbetjent i selve appen, så du kan endre.

Du skriver ikke om dette var buss eller tog, og hvor det var? Det er flere forskjellige systemer innen transport, og de fungerer ikke likedan.

Om du bytter en billett, og den avgangen du bytter til er dyrere enn den du byttet fra, så må du naturlig nok betale for dette. Om det IKKE var slik, ville du bare kunne kjøpe en billig billett fram i tid, og så bytte den til en avgang der billettene er dyrere.

At nettsiden hang seg opp, beklager vi. Om vi visste mer om hvor og når, så kunne vi kanskje hatt en forklaring.

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Jeg satt på toget i omtrent én time…

Jeg satt på toget i omtrent én time mens temperaturen var rundt 30 grader. Det var svært varmt, luften var tung og dårlig, og strømmen fungerte ikke som den skulle. Billetten er kostbar, men service og kvalitet var langt under forventet.

16 juli 2026

Antwoord van Vy

Hei, og takk for melding.

Du skriver ikke hvor du reiste, og når.

De eldste togene våre, som går på lokaltog (L1 og L2), har ikke noen form for aircondition. De nyere grønne togene har bedre lufting, men ikke moderne air condition av den typen for eksempel hoteller har.

Hvor reiste du?

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Helt ubrukelig tjeneste,ikke så veldig…

Helt ubrukelig tjeneste,ikke så veldig mye mere å si dessverre

15 juli 2026

Antwoord van Vy

På dager som dette får vi alltid nye reviews på Trustpilot. Det skyldes at en rekke tog er innstilt eller forsinket. Som skyldes brann langs sporet fordi det er kokvarmt sommervær.

Det er mye vi har ansvar for, men hverken været, brann eller infrastrukturen på jernbanen faller inn under dette.

Vi har stor forståelse for at er kjipt å ikke komme seg hjem eller til avtaler. Samtidig er det kanskje greit å se på det store bildet?

Det er også kø og stengninger på hovedveier og i Oslo og flere andre norske byer er nettet nede fordi nettselskapenes utstyr overopphetes.

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Vy dekker ikke kostnad ved billett med…

Vy dekker ikke kostnad ved billett med reise mellom flere adganger med forsinkelser som gjør man ikke rekker neste adgang, buss ble forsinket med 1t på 3t tur til neste adgang. Vanskelig å bruke dette til ferier. Mye snakk om å la bilen stå, men når slike ting har skjedd 3/3 ganger i år blir det for dyrt og trist.

14 juli 2026

Antwoord van Vy

Hei, det er vanskelig og svare deg - siden du ikke gir oss noen informasjon om hvor du ønsket og reise osv.

Beoordeeld met 3 van de 5 sterren

It’s affordable but can be better

I know VY doesn’t always enjoy the best reputation among local commuters, and perhaps for good reason. My experience, however, has been largely positive.

One thing I have noticed is that it feels noticeably less discriminatory than the Dutch rail service, where ticket inspectors have repeatedly singled me out by checking my ticket twice while ignoring others around me. I haven’t experienced that with VY, at least not so far.

The biggest criticism of VY is that the service can be slow. That’s fair. Ticket prices are slightly above average, but still reasonable.

The trains are generally clean. The staff can be genuinely polite or completely passive-aggressive. It’s a mixed bag and seems to depend on who is working that day.

I’d recommend VY over Flytoget any day. It’s the better-value option for getting from the airport to the city, costing roughly half as much. Flytoget doesn’t save enough time to justify paying about $10 extra for a one-way trip.

2 juni 2026

Antwoord van Vy

Hi, and thanks for your feedback. It's great to hear that our inspectors treat you nicely on the trains – as they should we must add.

Your other points: noted.

The tracks in Norway are in general quite populated and single track. So there are limits to how fast trains can go without catching up to slower cargo trains etc.

Beoordeeld met 3 van de 5 sterren

Toget til Gardermoen var innstilt

Toget til Gardermoen var innstilt, så det ble buss for tog igjen. Tok lengre tid enn planlagt. Ellers greit når det faktisk fungerer.

27 juni 2026

Antwoord van Vy

Hei Ingrid, og takk for tilbakemelding. Håper det ble en fin ferie/reise, tross buss for tog til flyplassen!

Beoordeeld met 4 van de 5 sterren

Billig og Overhated

Billig og Overhated. Fortjener ikke så mye hate. Selv om wifien ikke fungerer og det er litt lite plass

28 mei 2026

Antwoord van Vy

Hei Siver og takk for stjernene! Hyggelig av deg.

Ja, den wifien… Det er litt tja dekning mange steder, og vi har hatt endel feil på noen av settene med wifien.

Velkommen om bord neste gang!

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Kanskje den verste reiseopplevelsen jeg…

Kanskje den verste reiseopplevelsen jeg noen gang har opplevd!
Utrolig lite plass, jeg satt inneklemt hele turen, svettet i hjel og luften var helt sinnsykt dårlig. I tillegg til pusteproblemer grunnet luften sprer det seg en rotten neglelakk lukt gjennom hele bussen. Aldri har jeg vært så kvalm før i hele mitt liv, og bussen brukte til og med lengre tid en det ruten skal ta. For 500kr syntes jeg det er sinnsykt å svindler uskyldige mennesker som bare er ute etter å komme seg fra A til B. Vet ikke om jeg ville betalt 100kroner for dette engang, så dårlig var det asså.
Ville anbefalt folk å holde seg minst 2km unna Vy bussene til enhver tid, med mindre du ønsker å få brutale puste problemer.
Aldri kjør med dem!

22 juni 2026

Antwoord van Vy

Hei, det er dessverre ikke mulig å svare på reviews der du ikke gir noe informasjon om hvor og når du har reist.

Vi har over 3500 busser i Norge og Sverige, og kjører både anbud, shuttle og ekspressbusser.

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Karen kjører 20km/t stinker som du kom…

Karen kjører 20km/t stinker som du kom rett fra India. Vasker ikke gulvet og bussen kom forskjent. ALDRI kjør med vy igjen

22 juni 2026

Antwoord van Vy

Hei, det er synd og høre at det luktet på bussen.

Og så er det ikke så lett å svare på reviews der du ikke gir informasjon om hvor og når du har reist.

Ubrukelige

Dere er noe av det mest ubrukelige Norge har hatt! Så egentlig null stjerner. Det er ikke en eneste bra ting jeg kan si om dere. Fakings blodigler som suge penga ut av gode mennesker og et vakkert land.

19 juni 2026

Antwoord van Vy

Det er ikke så lett og svare på reviews der du ikke gir noe informasjon om hvor og når du har reist. De fleste prisene våre settes i samarbeid med de som har anbudet. Så det er ganske vesentlig informasjon å ha med når man skal klage på noe.

Latterlig

Et prakteksemplar på hvor latterlig dårlig kommunal transport er.
-konstant buss for tog med problemer for videre overganger
-Dårlig kundeservice
-ingen refunsjon bemindte 3x pris
-Dårlig app

19 juni 2026

Antwoord van Vy

Hvor er det du reiser? Det er ikke mulig og svare når vi ikke får noen informasjon om hvor du reiser…

Hva er det som er dårlig i appen?

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Congratulations for your excellent services 👏

I want to specifically thank a certain gentleman from the Vy norway bus costumer servise whom l unfortunately don't know his name, and the driver of the route VY 170 from Sogndal skysstasjon to Lærdal. They have my gratitude for handling a mater over lost property. They were very efficient in communication and went above and beyond to find and return my lost item. Congratulations on your excellent services 👏👏👏👏

18 juni 2026

Antwoord van Vy

Thank you! And you're welcome.

Hope the rest of the journey went without problems! Enjoy your holiday!

Egentlig null stjerner.

Egentlig null stjerner.
Helt håpløse forhold for togreiser.
Å reise tog nord sør i Noregs lande, oppleves, verre enn i forrige århundre

Tiden rundt 11.06.2026, er det ikke mulig å få natt-tog fra Oslo til Mo i Rana. Vy selger derav løsning med nattbuss til Trondheim. Ny buss fra Trondheim til Steinkjer. Fra Steinkjer tog til Mo. (Uten kafe-vogn, må vite)
Nattbussen til Trondheim får 4 timer uforutsett stopp på Otta.
De klarer ikke å kjøre inn tiden.
De ringer ikke neste buss.
Treig utlevering bortstuet baggasje,
gjør at kunder mister neste buss og tog nordover. Og blir stående i Trondheim.
Å ringe kundeservice Vy, ga ingen service. Blank avvisning av ansvar.

Telefon til Forbrukerrådet bekrefter at Vy har ansvaret, for å få kunden til endestasjon Mo i Rana. Når kunder har kjøpt billett fra Vy for sammenhengende reise, så har Vy ansvaret. Forbrukerrådet viser til at fremgår både av norsk lov. Og Vy sine egne reisebetingelser. Jf krav om både erstatning og forpleining.
Særlig slik her hvor mister videre reise, grunnet brister hos Vy.
Ny telefon til Vy. Samme avvisning. Hevder ikke har ansvar, til tross for hva Forbrukerrådet sier.
Hevder kunden selv må ta ansvar for videre reise. Og at må kjøpe nye billetter. Og at ingen krav på refusjon.
Dette er ikke uventet sier Forbrukerrådet. Kunder må bare sende inn klage, og kreve erstatning og kompensasjon for utlegg. Krav på erstatning og kompensasjon, fremkommer i Vy sin reisegaranti.
(50% reduksjon billett betalt.
Og kompensasjon mat og logi om behov)
Kundeservice Vy nekter for dette.
Forbrukerrådet sier de er kjent med, at Vy avviser berettigede klager. Sakene må derav, i kjent stil, klages videre, til Transportklagenenda.

Pytt pytt.
Så lenge slipper krig, bomber, drepte og lemlestet mennesker, får vi ev bare la Vy ri sine kjepphester.
Og se hva Transportklagenemda sier.

Så får vi se da, hva neste,
Vy-episode frembringer.

12 juni 2026

Antwoord van Vy

Hei, og takk for tilbakemelding. Ser ut som en sak som har gått – og går – sin gang.

Vi har ikke noen ytterligere kommentar på en sak som er klaget inn Transportklagenemda.

Anti-klimaks

Som kulmination på en togrundrejse i Norge skulle vi (et rejseselskab på 23 mennesker) med Bergensbanen fra Bergen den 6. juni kl 08:08. Vi havde alle pladsbillet til vogn 9. Desværre havde toget ikke nogen vogn 9, så vi kom ikke med. At rejsen så i øvrigt var plaget af buss for tog, så vi rent faktisk kørte mere bus end tog, er en anden sag. Det var i det mindste varslet.

6 juni 2026

Antwoord van Vy

Hei Ole og takk for tilbakemelding.

Vi beklager at toget ditt ikke hadde den vognen dere skulle ha. Det hender vi har feil på vogner, og vi har også hatt brann i ett av togene våre tidligere i vår, som gjør at ett av settene våre har færre vogner.

Det legger unektelig en demper på stemningen når det blir buss i stedet for tog.

Håper likevel resten av ferien i Norge ble bra!

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

I bought a bus ticket for only a one…

I bought a bus ticket for only a one hour ride.
During booking process there is the suggestion to choose a seat.

There is NO information that a seat selection is charged with 105 NOK.

I didn't see that the final amount has increased.

THIS IS FRAUD and a hidden fee. This is against European law and this company is scamming people. What a shame for Norway.

7 juni 2026

Antwoord van Vy

Hi, when choosing to pay for a special seat, it is clearly marked that this is for an extra cost.

It's not "against European law", as it is clearly marked in the app.

Dit is Trustpilot