Lees wat reviewers zeggen

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

I dette selskapet fraskriver man seg sine forbrukerrettigheter for refundering/avbestilling på reiser jo med mindre man betaler ekstra for det. Selv om man vil endre på en reise 1 uke fram i tid? For... Toon meer

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Dette selskapet burde ikke eksistere, det burde legges ned. Det er ingenting som virker, de bryter alle lover som har med billettsalg, og 1 av 10 tog kjører. Når de blir konfrontert så skylder de p... Toon meer

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Får ikke refusjon av billett etter forsinkelse. Rekker ikke neste buss pga forsinkelse, og regelene deres for refunsjon gjør det nesten umulig. MEN, betaler du ekstra for fleks billett, da går det enk... Toon meer

Beoordeeld met 2 van de 5 sterren

Buss Oslo Kristiansand skulle ta 4 timer, ingen trafikk å snakke om….sekvfølgelig forsinket. Håpløst selskap… streik… overta flytoget slik at det også blir forsinket….konklusjon… dårlig ledelse!

Bedrijfsgegevens

1. Stadsspoorwegmaatschappij
  2. ook in
  3. Busmaatschappij
  4. Reiszoekmachine

Geschreven door het bedrijf

Vygruppen er Nordens største landbaserte transportkonsern. Selskapet er eid av den norske stat ved Samferdselsdepartementet. Vi opererer innenfor fire virksomhetsområder i Norge og Sverige: Tog, buss, godstransport og kundeopplevelse og innovasjon. Vy er en del av løsningen på klimautfordringene vi står overfor. Hver dag bidrar vi til et mer bærekraftig samfunn ved at våre kunder velger kollektive og miljøvennlige transportløsninger. Når vi reiser og transporterer bærekraftig får vi areal- og energieffektive løsninger, renere luft og redusert tidstap som resultat av mindre kø, spesielt i byene. Vi har som mål å gjøre det enkelt å velge miljøvennlig slik at enda flere velger å reise med buss og tog, og transportere gods med jernbane.

Contactgegevens

4 sterren
3 sterren
2 sterren
1 ster

Geen recente geschiedenis van het vragen naar reviews

Heeft 65% van zijn negatieve reviews beantwoord

Zo gebruikt dit bedrijf Trustpilot

Ontdek hoe ze hun reviews verzamelen, beoordelen en modereren.

1,3

Alle reviews

147 reviews in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Åk med ett annat företag

Bussen från Stockholm till Kalmar ställdes in 18/12 17,40 när vi kom till Norrköping ställdes den in utan information av anledning från chauffören vi uppmanades att boka hotell. Detta ställde till avsevärda problem för mig i och med att jag hade en tenta dagen efter på morgonen i Kalmar. Det borde ha ordnats ersättnings buss eller att vy bus i sista alternativet bokade hotell el alternativ resa till slutdestination. Dessutom kunde jag inte välja Stockholm - kalmar på reklamations formuläret och i reklamation av resa så identifierars inte min biljett

18 december 2025

3 år på rad toget stopper Skien

3 år på rad toget stopper Skien - Oslo i romjulen. Så mye penger som brukes på fikse, men likevel hvert år er det feil på feil på feil. Latterlig

25 december 2025

Hei,

I 2025, var rundt 87,6 prosent av alle tog helt i rute. Dessverre var da rundt 12,4 prosent forsinket. Dette skyldes som oftest feil på infrastrukturen, som Bane NOR eier og driver. Dessverre går det da ut over deg og andre som reiser med oss.

På Vestfoldbanen var det mange problemer i 2025, noe som gikk ut over deg og andre som ville reise med oss. Det beklager vi!

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Skal det føles som en kamp å reise hjem til jul?

Jeg ønsker å gi tilbakemelding på min opplevelse med Vy i forbindelse med hjemreise til jul.

Opplevelsen var dessverre svært dårlig. Toget var trangt, ubehagelig og lite tilpasset en av årets mest trafikkerte reiseperioder. Det var tydelig for få avganger, noe som førte til overfylte vogner og en reiseopplevelse som opplevdes stressende og lite verdig – særlig når man forsøker å komme seg trygt og rolig hjem til jul.

Å reise med tog i juleperioden bør være en positiv opplevelse, men dette fremsto i stedet som dårlig planlagt og lite kundevennlig.

Det som imidlertid oppleves som toppen av kransekaka, er at Vy samtidig reklamerer med dyr og varme, koselige verdier i sin markedsføring – mens opplevelsen i praksis er det motsatte. Min erfaring er at Vy ikke fremstår spesielt velkommende overfor reisende med dyr, noe som står i sterk kontrast til budskapet dere selv formidler i reklamekampanjene deres.

Denne avstanden mellom markedsføring og faktisk kundereise gir et uheldig og lite troverdig inntrykk.

Jeg forventer at Vy:
• planlegger flere avganger i høytider
• sørger for bedre komfort og plass
• og at verdiene dere kommuniserer i reklame også gjenspeiles i praksis

Å komme seg hjem til jul skal ikke føles som en kamp.

22 december 2025

Antwoord van Vy

Hei og takk for utførlig tilbakemelding,

Du skriver ikke noe om hvor du reiser, så det er ikke så enkelt å svare deg.

Generelt så kjører vi med absolutt alle tog vi kan hele tiden. Begrensningen er hvor mange tog vi har, og hvor mange tog det er plass til på sporene, spesielt rundt Oslo.

På togene våre, er det på fjerntogene egne vogner med spesiell plass for kjæledyr.

Se ellers https://www.vy.no/kundeservice/sporsmal-og-svar/kan-jeg-ha-med-kjaeledyr-pa-toget

Kortversjon: Du kan ha med dyr på toget.

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Latterlig at kunder med gyldig digital…

Latterlig at kunder med gyldig digital billett som er tomme for batteri og kan dokumentere dette i etterkant må betale bot.

19 december 2025

Antwoord van Vy

Hei, om du henviser til saken i media i desember, så fulgte vi Ruters egne retningslinjer, der de spesifikk skriver at det er den reisendes ansvar å ha batteri på mobilen. Siden dette var en billett med Ruter, må vi følge deres retningslinjer.

Så har de senere sagt at det praktiseres annerledes. Det er tatt initiativ til å samordne praksis på dette feltet.

Vy i NRK

Vy vedholder bøter når du kan vise til at du har gyldig bilett om feks mobilen var uten strøm under en kontroll. Tydelig at de ikke en gang prøver å være ærlige.

19 december 2025

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Jeg sender denne klagen fordi…

Jeg sender denne klagen fordi situasjonen på togstrekningen Tangen – Hamar nå har blitt uholdbar. Forsinkelsene skjer daglig, og konsekvensene for meg som pendler og småbarnsforelder er alvorlige.

På grunn av manglende punktlighet rekker jeg ikke bussforbindelsene videre, noe som gjør at jeg ikke kommer tidsnok til å hente barnet mitt i barnehagen. Dette tvinger meg til å forlate jobben en hel time tidligere hver dag for å kompensere for et kollektivtilbud som ikke fungerer. Dette er en direkte påvirkning på min arbeidssituasjon, min inntekt og mitt familieliv.

Situasjonen er ikke bare frustrerende – den er uforsvarlig. Et offentlig transportselskap skal levere et minimum av forutsigbarhet. Slik situasjonen er nå, er det umulig å stole på at toget faktisk kommer i tide

Jeg føler at jeg er så forbanna, jeg betaler så mye for disse togene og jeg fortsatt sitter i stress og deres tog kommer!!!!!
Dere har ingen respekt for deres kunder!!!
Når jeg endelig for meg et førerkort så slipper jeg å ta disse togene👿👿

5 december 2025

Antwoord van Vy

Hei, og takk for tilbakemelding.

Vi skjønner frustrasjonen din – og det er stress at tog er forsinket eller innstilt.

Dessverre er de fleste forsinkelser på jernbanen grunnet feil på Bane NORs infrastruktur: skinner, signaler, strøm og stasjonene.

Når infrastrukturen ikke virker, får vi ikke kjørt togene som vi skal. Dessverre.

På RE10 Drammen – Lillehammer, var i perioden 1. september 2025 og 1. mars 2026, ca 84 prosent av togene i rute. De fleste av disse forsinkelsene skyldtes feil på infrastrukturen. Om vi tar disse forsinkelsene ut av statistikken, var 96,4 prosent av togene i rute.

Dette hjelper ikke deg, når du står der og venter. Vi er likevel opptatt av å forklare hvorfor det blir sånn.

Bane NOR sier de mangler over 30 milliarder på å sette jernbanen i stand, nye prosjekter unntatt.

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

VY er desidert verdens dårligste…

VY er desidert verdens dårligste transportkonsern. Forsinkelser er normalen, ingenting går som det skal, informasjonsflyt er tilbakestående og prisene er hinsides blodige. Mitt tips, ta lappen! Utrolig at de kan drive å melke penger ut av befolkningen, med en service som er like utdatert som dinosaurene. Lurer på om toppsjefen har mer tørkepapir å pelle nesa si med.

4 december 2025

håpløst

Det går ikke an å stole på vy på noen måte. Man får aldri beskjed i appen, ei heller sms når det er forsinkelser. Og forsinkelser og kanselleringer er det jo i 80% av tilfellene man prøver tog. Er det ikke mulig med bedre kommunikasjon i 2025 altså, der alt er sporet og på app? Og punktlighet og om toget går er jo helt bingo, så vanskelig å velge tog framfor noe som helst...

29 november 2025
Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Fortjener alle stjernene

Vy har Norges mest koselige og ektefølte kundeservice. De lytter og er oppriktige medmennesker når jeg forteller dem om følgene togforsinkelser har for meg. Selv om Vy bare selger billetter her i Nord og ikke er ansvarlige for jernbanen er det bare Vy som tar vare på meg.

30 november 2025

Antwoord van Vy

Hei, så utrolig hyggelig og høre. Tusen takk!

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Vy fortjener ikke 1 stjerne enngang!!!

Vy fortjener ikke 1 stjerne enngang. Gruer meg egentlig til hver gang jeg skal ta tog, fordi jeg vet det alldri går som planlagt. Føler jeg blir røvet for penger hver gang jeg betaler skjorta og halve kongeriket for en elendig opplevelse. Har reist til alle tider av døgnet, men Vy er konsistent på å være forsinket. Det taper jeg enormt med tid på. Alltid ALLTID masse venting, mister alltid bussen jeg ønsker å ta og togene er ofte ekle og som sagt veldig forsinket. Jeg kan ikke putte ord på hvor verdiløst denne bedriften er. Håper VIRKELIG noen i Vy ser dette og SKRUR NED prisene på de latterlige dyre billettene og kan fikse fler avganger (hvertfall mellom Drammen og Kongsberg) så kan jeg hvertfall slippe å vente så lenge

20 november 2025
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Vy: Når du tror det ikke kan bli verre enn Bane Nor… så kommer Vy og beviser det motsatte.

Jeg skulle ønske jeg kunne si at Vy var et friskt pust i det norske toghelvetet, men sannheten er at de bare er en annen side av samme kaos. Ja, de kontrollerer ikke infrastrukturen — det er Bane Nor sitt rot — men alt annet som er Vy sitt ansvar er like miserabelt. Fra kundebehandling til service, punktlighet, dårlig informasjon, stappfulle avganger og en generell holdning som skriker “du får det du får”, er dette et selskap som gjør togreiser til en øvelse i tålmodighet og lidelse.

Det eneste “positive” Vy har, er at de i hvert fall ikke går ut offentlig og sier at de bevisst skal holde tilbake informasjon. Men det hjelper ikke når informasjonen som faktisk kommer ut er sen, uklar eller helt feil. Forsinkelsen skyldes kanskje ikke alltid Vy, men kommunikasjonen rundt den? Den eier de — og den er rett og slett elendig.

Det verste er at uansett hvor dårlig ting er, virker det som Vy alltid har en unnskyldning klar: enten er det signalfeil, tekniske feil, manglende togsett, personalmangel, dårlig vær, sol, regn, snø, høst, vår, “uventet hendelse”, eller selvfølgelig — “Bane Nor”. Jeg er sikker på at hvis kaffen i kiosken er kald, så er det sikkert Bane Nor sin feil det også.

Etter nok reiser har jeg innsett én ting: jeg gleder meg til den dagen jeg har bil, for da slipper jeg hele dette sirkuset. Vy gir meg ingen grunn til å anbefale toget til noen som helst. Jeg bruker kollektiv fordi jeg må, ikke fordi Vy fortjener det — og dagen jeg kan velge bort dette toget, så gjør jeg det med et smil.

19 november 2025

Forsinkelser hele tiden

Forsinkelser hele tiden. Det er så slitsomt. Signal feil ved lillestrøm eller oslo,og ingen forbedring. Man burde kunne kreve rabatt på billetter ved forsinkelser uansett,alt fra 5min forsinkelse!

16 november 2025

Verre og verre...

R14 fra Kongsvinger gikk på en smell i går, og toget måtte tas ut av trafikk fra Auli. Ting kan skje, men vi fikk beskjed om å gå av toget, og ble stående å hutre og fryse i 2 grader, tung tåke og trekken fra Glomma i 54 minutter, mens toget dro videre til neste stasjon. Så vidt jeg vet er det muligheter for å varme seg litt eller stå i ly for vinden på Rånåsfoss. Hva med å ta oss med dit???
En annen ting, som irriterer hver eneste dag, er at toget som går fra Asker til Kongsvinger kjører med bare ett togsett i rushen når folk skal hjem fra jobb. Det er trengsel og misfornøyde folk hver dag.
Dette holder bare ikke!

28 oktober 2025
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Anbefaler alle å investere i en bil

Anbefaler alle å investere i en bil. Milliardselskap som ikke fungerer og tar i tillegg ekstremt overpriset billetter for noe som ikke er sikkert får deg fram i tide eller dukker opp i det hele tatt. Spar deg selv opplevelsen ved å bruke dette selskapet.

28 oktober 2025

Very bad service in Alesund

Very bad service in Alesund. Busdrivers seems to be very tired under driving and even sleepy.
Little bit funny story here, actualy. Cause one day i decided to book a bolt cab, and guess what. The driver, with a uniform on of a busdriver, came to pick me up. I asked what is going on, shouldnt u take free after long shift of driving buss. According to him its no control about working hours in Alesund at all. So most of busdrivers work to shifts both on bus and cabs around 20 hours per day at least.
Im from Poland and work on shipyards nearby Alesund, so i used Vybuss quiet often, at least before. No more Vybuss or cabs for me. Using now just a rental car.
Still trying to find out the name of one driver , of an african origin, who was extremly aggresive on my complain about him and his driving style on speed bumps. He use to drive route nr 1 and 3.
Have a nice day.

4 september 2025

Forferdelig selskap og ansatte

Har reist med Vy mye opp gjennom årene, og jeg gruer meg hver gang. Alltid dårlige opplevelser, enten det er tog eller buss. Forferdelige kundeservice. Alt av personal man møter er totalt uegnet i yrket sitt hvor man må konversere med andre mennesker. Vil fraråde å benytte Vy så godt det lar seg gjøre. Man skal lete lenge etter et såpass usmakelig selskap.

27 oktober 2025

Dit is Trustpilot

Lees meer over Trustpilots reviewproces.

Hier vind je 8 tips voor het schrijven van een goede review.