Door corona begonnen met shoppen, inmiddels een echte shopaholic. Esprit weet me steeds weer te verleiden te kopen met leuke kortingen. Zo kreeg ik laatst 20 euro korting omdat ik platina Friend ben.... Toon meer
Ze hebben de zaak niet op orde. Duurt heel lang voordat een bestelling wordt verstuurd. Gisteren chat contact gehad met hun servicedesk: "Nee, uw bestelling ontvangt u voor vrijdag." Vanochtend een e... Toon meer
Informatie afkomstig van verschillende externe bronnen
ESPRIT :: homepage - Homepage
Lindgreens Alle 9, 2300, København S
- 32646200
- www.esprit.com
LET OP
LET OP er zijn malafide handelaars bezig die pagina's van ESPRIT website ge(mis)bruiken. Geen kleding en geld kwijt. Het lijkt allemaal in orde bv. met valse tracking code enz... maar je krijgt je bestelling nooit, je krijgt geen contact en je vindt de valse website en scammer nooit terug. De firmanaam die op de uitgavenstaat van de creditkaart voorkomt zal ondertussen ook 'verdwenen' zijn.
Slechte klantenservice
Ik krijg nu alweer een aanmaning van een gedeeltelijk geretourneerde bestelling. Klantenservice slecht bereikbaar, bijgevoegde mail adres klopt niet dan staat er error. Bestelling al een maand geleden voor de tweede keer geretourneerd ,eerste keer werd deze weer terug afgeleverd bij mij.
Aanmaningen komen wel aan maar mijn retour is ergens blijven hangen. Van een professionele webshop naar een soort van dropshipping gegaan.
Ondanks faillissement van Esprit…
Ondanks faillissement van Esprit vandaag bedrag van niet geleverde bestelling van bijna 2 maanden geleden retourontvangen.
Ik hoop dat er doorstart komt van Esprit.
Betalingsherinneringen en aanmaningen ondanks retour
Helaas blijf ik betalingsherinneringen en aanmaningen ontvangen van een reede weken geleden geretourneerde bestelling. Faillissement is vervelend, maar dit kan écht niet!
Aanmaningen
Bestelling retour gedaan. Stond op de site als verwerkt. Dus verzendbewijs weg gedaan. Nu de site uit de lucht is beweerd esprit dat ik moet betalen. Zelf een aanmaning gehad. Nu gaan ze over in het engels. Je kunt nergens heen bellen.
Triest dat ze failliet zijn, maar dit is ook triest.
Bestelling Esprit kan niet retour
Esprit is failliet maar de webshop was open. Bestellen en retourneren was volgens Esprit gewoon mogelijk. Besteld en na lang wachten de bestelling gekregen. In de doos zat geen factuur of retoursticker. Gemaild en deze alsnog gekregen. Ook heb ik de bestelling herroepen in die mail. Echter na verzending van de retourbestelling werd deze een dag later weer bij mij thuisbezorgd. Met de mededeling van Post.nl dat ze failliet zijn. Esprit 6 keer gemaild en 2 keer een contactformulier ingevuld. Krijg elke keer een automatisch antwoord en geen antwoord op de vraag hoe ik het pakket retour moet sturen. Heel blij dat ik gekozen heb voor achteraf betalen en ben niet van plan om te gaan betalen. Drama!
Helaas failliet
Helaas failliet
Waardoor ik niet meer mijn kleding terug kon sturen die ik besteld had, balen
Betalen zonder bestelling te krijgen
Al jaren Esprit klant.
Door het faillissement gang er zeker dingen fout. Maar ik begin nu toch wel het gevoel te krijgen dat ik kan fluiten naar mijn bestelling, die ik op 12-8 heb gedaan, laat staan mijn geld van 60,00 nog terug krijg.
Ik heb 3 mails en heel veel telefoontjes gepleegd, waarbij ik geen enkele keer door kwam. Helemaal geen reactie, behalve hun standaard mail die wordt afgespeeld als je een mail stuurt. Zeer slecht, en zo worden duizenden vaste klanten bestolen. Misschien krijgen ze zo nog wel geld bij elkaar voor het faillissement, als ze zoveel geld krijgen van klanten die iets bestellen maar die hun bestelling nooit meer krijgen en ook hun geld niet meer terug krijgen. Het is gewoon bestelen en bedriegen en tegen de wet.
16-9-2024
Na 35 dagen te wachten op mijn pakketje krijg ik nu een mailtje van Esprit dat de retourzending goed ontvangen is en ik het geld terug gestort krijg. Ik heb nooit een pakketje ontvangen en heb de kleding nooit kunnen passen. Wat jammer dat een faillissement zoveel problemen met zich meebrengt en de klant plotseling niet meer meetelt, 0 service ontvangt. Alles voor het geld en 0% service. Maar het geld wordt in ieder geval terug gestort, aldus zeggen ze. Maar weer afwachten. Maar nog een keer bestellen ooit in de toekomst? Nooit meer.
Bestelling niet geleverd en geld wordt niet teruggestort
Op 26 juli 2024, toen de webshop nog actief was, heb ik een herenjas besteld. Deze is nooit geleverd, maar ik heb wel betaald. Op 10 augustus 2024 is mij meegedeeld dat het desbetreffende bedrag zou worden terugbetaald en dat dit 5 tot 10 werkdagen kon gaan duren. Op dit moment, 9 september 2024, heb ik nog steeds niets ontvangen en op mijn e-mails wordt niet gereageerd.
Voor zover ik weet is de webshop niet failliet en op de website staat: "Helaas kunnen we momenteel geen nieuwe bestellingen verwerken en onze webshop blijft tot nader order gesloten. We hopen er binnenkort weer voor je te zijn. Retourzendingen worden zoals altijd aangenomen en gewoon afgehandeld." Mij is niet duidelijk waarom in mijn geval het bedrag niet wordt teruggestort.
Geen nw bestellingen meer en dat is…
Geen nw bestellingen meer en dat is het. Geen verklaring, vragen worden niet meer beantwoord en alle e-points ook weg. Maar dat is niet correct natuurlijk. Nog verrekenen met laatste bestelling of uitbetalen. Dan had de aanloop duidelijker moeten zijn.
Zeer slecht.
Toch nog gekregen, fijn.
Ook ik moest lang wachten op mijn bestelling, maar uiteindelijk wel gekregen, en het paste perfect en zag er ook nog goed zoals meestal wel bij esprit, de email werd niet persoonlijk beantwoord, maar automatisch, dat zal wel te maken hebben met de failliete onder delen van het bedrijf, dat is natuurlijk erg jammer, helemaal voor het personeel.
Fijn om online bij Esprit te shoppen
Bestelling ontvangen met enige vertraging. Een beetje geduld wordt beloond. Altijd erg goede ervaring gehad met Esprit. Bedankt daarvoor! Hopelijk tot snel :)
Een beetje geduld ;-)
Tegen iedereen die iets besteld heeft zou ik willen zeggen, heb geduld, het pakketje komt wel. Ondanks bijna alle negatieve reviews heb ik er altijd alle vertrouwen in gehad dat mijn bestelde pakketje wel verstuurd zou worden en idd, 3 weken na mijn bestelling heb ik het vandaag ontvangen.
toch ontvangen na lang wachten
Het duurde heel lang, meer dan 3 weken voor ik mijn bestelling kreeg. Maar hij is toch verstuurd. Vanwege het faillisement en de lange levertijd + radiostilte wist ik niet of het nog verstuurd zou worden. Maar het is toch gelukt. Fijn om te weten voor al die anderen die al te lang wachten.
Er was gedoe met het bestellen en ik…
Er was gedoe met het bestellen en ik moest lang wachten. Uiteindelijk heb ik mijn geld teruggevraagd en dat gelukkig ook gekregen.
Teleurgesteld als trouwe klant
Al zeker 20 jaar trouwe klant. Nu vreemde ervaring dat ik nog niks ontvangen heb nadat ik 9 aug een bestelling heb gedaan. Zou graag me geld terug krijgen, heb er geen vertrouwen in dat er nog iets komt. Is de online variant soms ook failliet?
Ook ik trouwe klant ooit
Ook ik trouwe klant nooit problemen nu 9 augustus een bestelling geplaatst maar nog niks binnen mail gekregen met vertraging van 6 dagen gebeld maar een slecht sprekende dame vertelde dat ze geen mededeling mocht doen hoop nog op goede verzending maar eigenlijk zegt mijn gevoel al komt niet goed is nu 23 augustus jammer ik vond het altijd een top merk
Prima webwinkel, fijne mode
Erg fijne webwinkel, hier ook al vele jaren een trouwe klant. Fijne kleding, kwalitatief ook erg vaak gewoon in orde. Levering duurde vaak wel een aantal werkdagen, maar dat was bij het bestellen ook aangegeven.
Bij laatste bestellingen was het wel spannend hoe de leveringen vanuit de webshop zouden zijn i.v.m. faillissement. Een bestelling van 28-07 was binnen een week geleverd. Een artikeltje retour gestuurd, was nog sneller verwerkt en ook terugbetaald. Bestelling van 03-08 had wat langer vertraging. Dat werd ook per mail aangekondigd, is ook ietsje langer geworden dan wat genoemd werd, maar op 19-08 was het uiteindelijk verzonden en alles is binnen en wel.
Ben benieuwd of ook de webwinkel op den duur ook volledig gaat verdwijnen, daarover is momenteel niets te horen.
Bij mij precies hetzelfde
Bij mij precies hetzelfde. 6-8 besteld en een automatische mail dat het met 6 dagen vertraagd is. Klantenservice scheept je af met dat het heel druk is in het magazijn. Nu op 21-8 nog steeds geen voortgang.
Artikel nog altijd niet verzonden
Ik heb op 14 augustus iets besteld maar het is een week later nog altijd niet verzonden. Ik heb ook een standaard e-mail ontvangen dat er een vertraging is van max 6 dagen...
Ik wach nog even af en ga dan kijken of ik het nog kan annuleren. Waarom is de webshop nog online als ze niet meer leveren? Heeft iemand nog wel met succes iets besteld en ontvangen de afgelopen maand?