Eurostar Reviews

3.645
TrustScore 2 uit 5

2,1

Eersteklasticket van parijs naar Amsterdam. Er hing een sterke schijtlucht door het hele treinstel. Decor is 30+ jaar oud met Thalys logos. Waardeloos, stinkende troep en geen onboard restaurant, maar... Toon meer

Waardeloos bedrijf. Bij problemen totaal geen informatie, hulp en communicatie. Bij uitval hoor je weken niks, zijn ze niet bereikbaar. En na aandringen krijg je na weken een no reply mail die niet i... Toon meer

Geen aanrader. Ik heb de afgelopen maanden meermaals gebeld, verschillende (herinnerings)e-mails gestuurd, maar ik blijf maar geen contact krijgen met de klantenservice. Op een e-mail krijg ik geen a... Toon meer

Vandaag weer een reisje (vanwege onze trouwdag) naar Parijs geboekt met Eurostar. Via de website lukte het niet vanwege een of andere storing. Via de telefoon contact opgenomen met de klantenservice.... Toon meer

1. Reizen en vakantie

Informatie afkomstig van verschillende externe bronnen

Eurostar (Official Web site): Train ticket, short break, city break, weekends. Travel to Paris, Brussels, Lille, Disneyland Paris, Bruges, Avignon and more than 200 Destinations form London St Pancras station, Ebbsfleet International Station or Ashford International Station

Slecht

TrustScore 2 uit 5

4K reviews

Vraagt klanten om een review

Heeft nog niet op negatieve reviews gereageerd

Alle reviews

(3.645)

876 reviews in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

Mijn trein op 26/5/2025 van Parijs naar…

Mijn trein op 26/5/2025 van Parijs naar Brussel werd geannuleerd. Dit was slechts een deel van mijn volledige traject van Nice naar Brussel. Aangezien ik enkel het volledige ticket kon wijzigen en niet één segment, nam ik contact op om mijn rit Nice–Parijs te behouden en enkel een latere trein Parijs–Brussel te nemen (er waren enkel nog tickets beschikbaar voor Parijs-Brussel).

Ik kreeg een case nummer 10278504, maar ontving nooit een inhoudelijke reactie. Na telefonisch contact – waarbij de eerste keer de verbinding werd verbroken – heeft een medewerker me meer dan 30 minuten geholpen. Helaas bleek dat enkel volledige annulering mogelijk was. Ik heb duidelijk gezegd dat ik mijn rit van Nice naar Parijs absoluut wilde behouden. Toch werd mijn hele traject geannuleerd.

Helaas waren de alternatieven duur en onaantrekkelijk en heb ik opnieuw contact gezocht en een officiële klacht ingediend en alles ook per mail bevestigd. De medewerker aan de lijn was vriendelijk, maar twee weken later heb ik nog steeds geen oplossing of reactie ontvangen.

Zeer teleurstellend, vooral omdat het probleem eenvoudig op te lossen leek. #teamThalys

23 mei 2025

Reis ineens geannuleerd

Heb je disney tickets gekocht voor een specifieke datum.denk je slim te zijn om een rechtstreekse verbinding met eurostars te boeken....word ineens je trein geannuleerd.... moet je ineens een alternatief gaan zoeken hoe je er komt. Geld terug krijgen is dan wel weer makkelijk

23 mei 2025

Ontspannen, te koud in wagons, over bereikbaarheid is niet goed nagedacht

Het is een relaxte manier om middenin Londen terecht te komen.
Minpunten:
- Op de site wordt 'rechtstreeks' genoemd, maar stopt in Rotterdam, Brussel en Lille/Reisel. Noem het dan 'zonder overstappen'.
- Bij het boeken hadden we 2 stoelen op een rijtje en zijn we zowel heen als terug in een plek van 4 personen aan een tafeltje gezet, zodat je absoluut je benen niet kunt strekken
- Doe een dikke jas/trui/sjaal aan: het is veel te koud in de wagons
- Voordat je in Amsterdam naar binnen mag zijn er in de wachtruimte geen bankjes, dus lang staan
- Ben je naar Amsterdam gereisd om de EuroStar te nemen: je moet op het perron al uitchecken, maar kunt om bij de UK-terminal te komen niet door de poortjes, want dan zou je weer inchecken. Iemand moet je er dus doorlaten. Vreemd proces!

13 mei 2025

Veel geld voor beroerde service

Via NS international een retour gekocht vanuit Nijmegen naar Parijs. Een combi van NS tot Breda, Eurocity (Breda-Brussel) en Eurostar (Brussel-Parijs). Het Eurostar deel vormt de bulk van de kosten maar levert met afstand de beroerdste service. Ik schrik niet van een keer vertraging (al schijnt het hier de regel te zijn, begrijp ik van andere passagiers) maar de service en informatievoorziening is waardeloos. Aankondigingen zijn volledig onhoorbaar, er komt één keer - direct na vertrek, handig.. - iemand langs om afval te verzamelen. En daarna blijkt dat slechts een van de toiletten in de trein functioneerde en er dus een permanente file in ons rijtuig ontstaat. Veel geld voor beroerde service.

17 mei 2025

Afschuwelijk: verstoringen en geen service

Op het allerlaatste moment, terwijl ik al onderweg was naar mijn vertrekstation, ingelicht dat mijn rechtstreekse trein van Rotterdam naar Londen was geannuleerd. Omgeboekt naar de Eurostar naar Parijs zodat ik in Brussel kon overstappen. Deze trein naar Brussel was een uur vertraagd, onder meer door een lange stop in Antwerpen die slechts vijf minuten zou duren….de conducteur verzekerde mij dat ik de aansluiting in Brussel zou halen omdat de trein Brussel-Londen ook was vertraagd. In Brussel gehaast naar de Eurostar terminal en raad eens: de trein was al weg. Moest twee uur wachten op vertrek volgende trein in een aftands hok zonder Wifi of deugdelijke voorzieningen. Twee uur te laat in Londen. Terugreis weer een uur vertraging. Klachten beantwoorden ze niet laat staan dat je om compensatie kunt vragen. Twee keer eerder met Eurostar naar Londen en beide keren verstoringen. Dus: dan toch maar weer met het vliegtuig! Eurostar neemt je als klant/passagier op geen enkele manier serieus. Ik heb mijn ClubEurostar lidmaatschap opgezegd en zet geen voet meer bij hen aan boord. Het is een schande hoe je behandeld wordt….

2 mei 2025

Prima ervaring

Na vele slechte recensies gelezen te hebben, was ik best huiverig voor onze trip van Brussel naar London. Maar dat was niet nodig, want onze ervaring was juist positief. Het inchecken verliep soepel en de reis zelf was heel relaxed.

29 april 2025

De Eurostar stopt bij elke halte 5…

De Eurostar stopt bij elke halte 5 minuten maar je hebt alleen de eerste minuut om uit te stappen daarna blijft de trein wel nog stil staan maar dan gaat de deur niet open, ik ga nooit meer deze Eurostar boeken wat een onprofessionele trein is dit

2 mei 2025

Laatste trein geannuleerd na ongeluk in de buurt van Rotterdam

De laatste trein vanuit Parijs richting Amsterdam viel t.g.v. een ongeluk uit op maandagavond 7 april. Dit werd duidelijk toen we al op Gare Du Nord waren. Er was personeel op het perron aanwezig om dit persoonlijk te vertellen. Een uur later zaten we in een fijn hotel, de volgende ochtend konden we terug met de trein van 9 uur.
Van Brussel tot Rotterdam wel moeten staan. Jammer genoeg geen hulp van de personeel aan boord om hierbij te helpen of om te roepen waar nog lege plekken waren in de trein.
Bij thuiskomst was het geld van de tickets al teruggestort op onze rekening.
De kosten van ons hotel en eten waren 3 weken later terugbetaald. Prima geregeld

7 april 2025

Nooit (meer) doen!

Heen en terug naar Parijs beide 2 uur vertraging, geen eten en drinken aan boord ondanks een premier ticket. Meer dan 400 euro lichter en een illusie armer. Nooit (meer) doen!

30 april 2025

Ondanks de vertraging in Frankrijk SNCF…

Ondanks de vertraging in Frankrijk SNCF kapotte trein, in Gare du Nord op een zeer vriendelijke wijze snel en flexibel geholpen, tevens voor de leed nog een gratis drankje aangeboden gekregen. Zeer vriendelijk personeel, ondanks alles dan toch nog een aangename voortzetting van onze treinreis gehad.

28 april 2025

Een en al drama!

We hebben een heenreis en terugreis met Eurostar geboekt voor afgelopen week en alleen maar drama gehad.

Heenreis:
Rechtstreeks Amsterdam naar Londen kon nog niet, dus we moesten via Brussel. Bij het boeken gaf Eurostar ons een overstap van een ruim half uur. Beetje weinig, gezien we nog door douane moesten, maar na contact aan de telefoon werd ons verzekerd dat ze dit gewend zijn en het niet voor problemen zou zorgen.

Zodra we de trein instapten begon er chaos; teveel mensen voor de trein. Er stond een hele rij buiten die niet binnen kon komen. Mensen leken dubbele plekken te hebben en hielden dus het gangpad bezet. We moesten allemaal zo snel mogelijk naar binnen om de Eurostar te laten rijden en dan zouden we later uitzoeken wie waar moet zitten, we werden als sardientjes door het personeel naar binnen gepropt.

Eenmaal rijdende kwamen we erachter dat onze oorspronkelijke trein van dezelfde tijd was geannuleerd (0 bericht gehad van Eurostar zelf hierover) en dat omdat de Disney trein waar we nu op zaten ook stopte in Brussel, er dus dubbel het aantal mensen op deze trein was gestapt. Door de vertraging die dit had veroorzaakt zouden we onze krappe overstap ook niet halen. Toen we dit aan het personeel aangaven werd gezegd "jullie hebben het ook veel te krap geboekt"... Tja, dat was allemaal Eurostar, daar hadden wij niets over te zeggen.

Compensatie? Ho maar!

Terugreis:
We stonden 70min stil voor de Eurotunnel door mankementen. Vervelend, maar gelukkig hadden we dit keer een langere overstap op Brussel, alhoewel we meerdere keren contact hadden gezocht waarom dit nodig was en we geen rechstreekse trein konden boeken. Die kwamen veel later pas op de site, dat stimuleert vroegboeken niet...

We wilden compensatie hiervoor vragen en werden door Eurostar naar compensation.eurostar.com verwezen. We konden hier enkel vouchers krijgen. Later kwamen we erachter dat een terugbetaaloptie er ook was, maar verstopt zat op een andere site. Lekker transparant Eurostar, heel fijn weer.

Volgende keer gaan we weer vliegen. Jammer van het milieu, maar zolang er geen fatsoenlijk alternatief is...!

26 april 2025

Wat een feestje!!

Het was heel erg zwaar om zo verwend te moeten worden door het uiterst vriendelijke en behulpzame personeel tijdens deze vermoeiende reis van Brussel naar London onder het genot van een heerlijk ontbijt met koffie en thee. We reisden met een rolstoel met begeleider en hebben niet eerder zo’n positieve ervaring meegemaakt.

23 april 2025

Trein gecanceld

Trein gecanceld, dan maar nieuwe eurostar trein geboekt enkele uren later. Ook deze werd gecanceld. Mensen aan het lloket van eurostar zegt niets te kunnen doen en zegt dat we naar de treinmanager moeten die op het perron staat. Ook die persoon geeft geen alternatief of oplossing.
Via site onmogelijk om refund aan te vragen, na de 3e stap geeft het "error".

7 april 2025

WAARDELOOS!!! Thalys was beter!!

15 april zijn wij om 7 uur vanaf Amsterdam vertrokken richting Parijs. We zouden dan aankomen om ca. 10.30 uur. Prima tijd. Het begon al met dat er geen koffie in de trein was. Om 8 uur waren de chocoladebroodjes en croissants al bijna op??? Beetje vreemd.

Rond 9.30 kwamen we aan op Brussel en konden we ineens overstappen op een andere trein.
Toen begon de ellende. 1 volledig volle Eurostar trein kon overstappen op een andere volledig volle Eurostar trein. Of terwijl: staan met al je bagage in een klein smal gangetje!
3 uur lang stil gestaan in een gat nabij Brussel midden op een spoor in een warme trein zonder airco en geen mogelijkheid tot het kopen van eten en drinken. De automaat met snacks en drinken in de trein liep ook helemaal vast om vervolgens het bericht te krijgen dat hun daar niet verantwoordelijk voor zijn.
Ze begonnen een keer na 3 uur met het uitdelen van water. Het personeel keek trouwens ook alsof ze water zagen branden. Domme achterlijke mensen die geen verklaring konden geven.
De toiletten? Ik zou het maar eventjes ophouden.. die zijn namelijk ULTRA GOOR!
Voor het geld wat je voor de tickets betaald verwacht je wel dat de faciliteiten schoon en fris zijn.

Nu nog hopen op een compensatie ookal heb je daar weinig aan. Had liever een volledige dag Parijs gehad..

Thalys was veel beter! Geen Eurostar meer voor mij.

15 april 2025

Wij hebben letterlijk 10 uur gedaan…

Wij hebben letterlijk 10 uur gedaan over een treinreis die 3,5 uur zou moeten duren. De helft van de rit geen zitplaats en als enige tegemoetkoming een doosje met water en wat lekkers. Met de Auto waren we 10 x sneller en comfortabeler. Verder erg slechte communicatie over de redenen van vertraging. Ga nooit maar dan ook nooit met deze trein. Het is je geld niet waard.

18 april 2025

Slechte recensie

De vraag is eigenlijk, wat ging er niet mis… geen wc papier, geen eten/drinken in de restauratiewagen, want er blijkt alleen in Parijs eten/drinken ‘aangevuld’ te worden. Veel coupé’s enorm vies en ook daar geldt dat deze alleen in Parijs worden schoongemaakt’. Outdated en prijs kwaliteit klopt er weinig van. Zelfs het personeel vroeg ons ajb een recensie te schrijven omdat er niet naar hun geluisterd wordt. Maar als ik de recensies lees, dan begrijpen we dat het management ook met de recensies weinig tot niets doet.

5 oktober 2024

Nooit meer Eurostar

6 weken voor de retourreis wilden we deze annuleren.
Beloofd dat als we de dag voor vertrek dit zouden doen het geld pas geretourneerd kon worden.
Zo gezegd zo gedaan.
Wat blijkt? We zijn te laat en hadden dit duidelijk aan moeten geven.
Waarom zouden we toch gebeld hebben ?

Nooit meer Eurostar!!!!!

10 april 2025

Ik had tussen Londen en Brussel een…

Ik had tussen Londen en Brussel een diner(tje) gehad met de Eurostar Plus. Erg prettig maar een beetje weinig, dus ik vroeg om extra broodje (puntje). Was alsof ik een oneervol voorstel deed. Geen extra broodje gehad. Want, ik had er toch al een gehad?!

28 maart 2025

Ik ben zeer ontevreden over de manier…

Ik ben zeer ontevreden over de manier van werken bij Eurostar. We hebben een reis geboekt van Amsterdam naar Parijs en terug met de trein, maar tot onze verbazing stopt de terugrit plotseling bij Brussel. De opties die Eurostar aanbiedt zijn verre van klantgericht:

- Gratis omboeken naar een andere tijd of datum in dezelfde reisklasse, maar dit is natuurlijk nutteloos als alles al vol zit.
- Annuleren en een e-voucher ontvangen, maar daar heb ik niets aan als ik die dag echt terug moet zijn.
- Annuleren en een refund aanvragen, maar dan ontvang je alleen de ticketwaarde terug, zonder boekings- of omboekingskosten, en dat kan 28 dagen duren.

Op de dag van de terugreis moet ik echt terug zijn, niet eerder en niet later. Na contact met de klantenservice bleek al snel dat alle treinen al volgeboekt waren, waardoor omboeken onmogelijk is. De medewerkers aan de telefoon waren wel vriendelijk en behulpzaam, maar konden helaas niets betekenen. Het advies dat ik kreeg, was om zelf alternatief vervoer van Brussel naar Amsterdam te regelen.

Eurostar maakt echter maximaal gebruik van de minimale wettelijke verplichtingen en biedt geen enkele compensatie voor het alternatief vervoer. Dit is volgens hen niet wettelijk verplicht, maar van een gerenommeerd bedrijf als Eurostar mag je toch wel iets meer verwachten dan het strikt minimale. Het voelt alsof ze de regels gebruiken om hun klanten in de kou te laten staan, zonder enige vorm van tegemoetkoming.
Hoewel de klantenservice duidelijk en vriendelijk communiceerde, laat Eurostar zelf op geen enkel vlak zien om zijn klanten daadwerkelijk tegemoet te komen. Een trieste manier van klantbehandeling die meer gericht lijkt op het afschuiven van verantwoordelijkheid dan op het helpen van reizigers in nood. Hier had ik veel meer van verwacht!

26 maart 2025

Topservice bij uitgevallen trein

Het is enorm fijn dat je bij de schrik van een SMS met annulering iemand treft die je snel, deskundig en heel vriendelijk weet om te boeken. Met een rolstoelplaats is dat extra spannend. Enorm dank Birgitte, ook voor de gezamenlijke blijheid dat het lukte.

25 maart 2025