Zeer slechte winkel. Besteld maar bestelling niet aangekomen. Je wordt opgelicht waar je bij staat. NIET BESTELLEN. €500 kwijt nu.
Smokings besteld waarvan de levering heel lang op zich liet wachten. Verkeerde levering en maat blijkt niet goed. Omdat Dobell telefonisch niet bereikbaar is overleg via de e-mail. Heel gecompliceerd... Toon meer
Bestelling geplaatst met spoed, niet bezorgd 27 maart een mail gestuurd waar ons product blijft. Nog steeds geen reactie. Bezorgbedrijf heeft onze jasjes maar wil alleen bezorgen als dobell contact m... Toon meer
Informatie afkomstig van verschillende externe bronnen
Dobell heeft een grote selectie in formele kleding voor heren en jongens in Nederland en Belgie. Wij bieden behalve smokingen, trouwkostuums, rokkostuums, vlinderdassen, overhemden, formele heren schoenen, cumberbunds en accessoires ook stijling advies en volgende dag levering aan. Met een 5-sterren klantenwaardering is Dobell een prijs winnende webwinkel voor formele herenkleding, die de grootste collectie van smokingen en accessoires biedt in Nederland en Belgie, voor prijzen tot 50% goedkoper dan in de winkel. Dobell – "de webwinkel voor kwalitatief hoogwaardige, formele herenkleding en smokingen - tot 50% goedkoper dan in de winkel."
Nederland
- info@dobell.nl
- dobell.nl
Heeft 100% van zijn negatieve reviews beantwoord
Zeer slechte winkel
Een gilet besteld en betaald nooit…
Een gilet besteld en betaald nooit ontvangen en er wordt ook niet oo mails gereageerd.
OPLICHTING!!
N.a.v. van jullie reactie;
Nee ik heb niets ontvangen en heb jullie daar verschillende keren over gemaild en nooit een reactie gehad.

Antwoord van Dobell (voorheen bekend als MijnSmoking)
Goede kwaliteit tweed pakken, goede service
Ik koop al zo'n 8-9 jaar mijn pakken bij Dobell en heb nog nooit een slechte ervaring met dit bedrijf gehad. Ik verbaas me dan ook over de vele negatieve recensies. Ik koop met name tweed pakken, waarbij het inderdaad even puzzelen is met de Engelse (UK) maten vs. de EU-maten. Dat is het enige nadeel. Een aantal keren is dat niet goed gegaan, dus moest ik een colbert of pantalon terugsturen. Het geld wordt binnen een paar dagen teruggeboekt en het retouradres zit gewoon in Nederland. Retourneren is ook gratis. Dus wat mij betreft een prima kledingzaak met kwalitatief goede, betaalbare (tweed) pakken. In de opruiming koop je soms een driedelig (!) pak voor onder de 150 euro. Dat is dan natuurlijk geen tweed ;)

Antwoord van Dobell (voorheen bekend als MijnSmoking)
Waar voor je geld
Inderdaad de kleding binnen 7 werkdagen ontvangen. Goede prijs kwaliteit. Let wel op de maten. Ga af op de Engels lengte maten
Als je iets retour wilt sturen ben je…
Als je iets retour wilt sturen ben je je pak, en je geld kwijt.
Oplichters
Producten retour gestuurd, echter nooit een terug betaling gehad. Op mails antwoorden ze niet, ook niet op engelstalige mail. Dit zijn oplichters!! Nooit iets bestellen!!
Het gaat zeer zeker over dit bedrijf.
Het gaat zeer zeker over dit bedrijf.
Tot op heden nog steeds geen levering gehad en geen geld terug ondanks de belofte geld terug te krijgen.
OPLICHTERS!!!!!!
Dobell onwaardig! Geen levering, geen reacties
Op 12 oktober 2021 een bestelling geplaatst en betaald. Keurig bevestiging hiervan ontvangen. Op 13 oktober mailtje ontvangen dat betstelling onderweg is. Levering tussen 7 en 10 dagen..... Ondanks vele herinneringen nog steeds niets ontvangen. Wordt ook niet gereageerd op mails.
Ik heb op 4 oktober 2021 een bestelling…
Ik heb op 4 oktober 2021 een bestelling gedaan. Het is nu 02 november 2021 en nog steeds niet ontvangen.
Ik heb tich keer gemaild en krijg al weken het antwoord "het komt echt deze week binnen" maar helaas tot nu toe helemaal niets......... Net nogmaals gemaild, ben benieuwd..... Ben diep en diep teleurgesteld tot nu toe.
gilets
Twee gilets besteld. Levering was sneller dan aangegeven. Kwaliteit van de stof is OK. Passen doet het als gegoten.
Ik heb een paar dagen terug een pak…
Ik heb een paar dagen terug een pak gekocht maar heb ze nooit gekregen mail gestuurd waarbij er wordt gezegd dat ze het op gestuurd hebben van een zekere ben genaamd ik vindt het heel vaag .dus denk echt dat er iets is met deze site
Kwalitatief zeer mooie kleding
Ik ben erg blij en tevreden met mijn bij Dobell aangekochte tweed overjas en overhemd. Prima kwaliteit tegen een zeer schappelijke prijs! De verzending is, anno nu, misschien niet de snelste (5 dagen) maar de wijze van verpakken (kledinghoes inclusief goede kleerhanger) en de overall kwaliteit van de producten (stoffen, afwerking, uitstraling etc.) is boven verwachting! Ik zal in de toekomst zeker vaker gaan bestellen!
Goed product
Goede duidelijke website. Snelle levering met duidelijke accurate tracking
Het kostuum voldeed voor 100% aan mijn verwachting.
Ik zal hier vaker komen en kan het aan andere aanbevelen
Algemene ervaring
De service en verkoopaanbiedingen zijn perfect. Ik koop al een aantal jaar bij Dobell en ik heb geen klachten. Zelfs een keer een gilet gehad met de bestelde maataanduiding echter de maat was anders. Teruggestuurd en zonder problrmen binnen een week geld terug. Ik ben en blijf klant.
Dobell stuurt verkeerde maten/verkeerde…
Dobell stuurt verkeerde maten/verkeerde producten en laat je vervolgens opdraaien voor de verzendkosten. Als je dan de verkeerd geleverde producten in de verkeerde maten terug stuurt, word er gedaan alsof ze de producten niet ontvangen. Het lijkt hun verdienmodel te zijn.... Ik heb jammer genoeg de reviews te laat gelezen. Dobell is frauduleus en corrupt te noemen.
NOOIT wat bestellen hier.
Krijg ik nog wat?
2 kostuums besteld. opzich prima maar te groot. terug gestuurd voor andere maat, helaas na 3 weken nog niks gehoord.
zeer slechte service
Een colbert besteld, deze was helaas te klein. Op 14 december 2019 teruggestuurd voor omruiling. 2 weken gewacht en toen maar eens gemaild. Ze hadden geen omruiling ontvangen dus konden ze niks voor me betekenen....
De track & trace toonde echter aan dat deze wel bij Dobell in ontvangst genomen was. Hierover gemaild en nu bleek dat ze mijn omruiling wel hadden ontvangen. Antwoord zonder excuus of iets dergelijks. Ze zouden direct tot levering overgaan. Nu, 7 januari 2020 ben ik nog steeds in afwachting van mijn colbert. Zucht!
Aangifte niet nodig
Aangifte niet nodig.
Heb uiteindelijk na 2 weken het product ontvangen ( was kerstcadeau maar kreeg het na oud en nieuw).
Heb geld voor levering binnen 5-7 dagen terug gekregen.
Ik ga GEEN aangifte doen bij politie maar bestel er nooit weer!
Zeer slechte zaak!
Verzending duurt een eeuwigheid. De standaardverzending à 4 euro doet er met gemak 2 weken over (site zegt binnen 7 werkdagen) en je krijgt geen track en trace dus je zit in onzekerheid of je pakketje nog wel aan zal komen.
Premium levering kost je 10 euro en doet er een week over (site zegt binnen 3 werkdagen). Wat er lijkt te gebeuren is dat zij het pakketje overdragen aan de koeriersdienst binnen genoemde tijd, maar niet dat je het dan in huis hebt.
Maar daar blijft het niet bij. De maten kloppen van geen kant. Volgens de maattabel bij de bestelde jas zou ik een M moeten hebben. Deze jas besteld, maar bleek veel te groot dus retour gestuurd met verzoek tot omruiling voor een kleinere maat. Order voor de kleinere maat zou 17 december verwerkt zijn (gemaild naar klantenservice om deze order te verwerken zodra de retourzending bij hen binnen was, anders had het nog langer geduurd). 2 weken later, 31 december, eindelijk de jas binnen (terwijl ik gewoon voor premium levering had betaald sturen ze de omgeruilde jas met de goedkoopste verzendoptie). Wat blijkt: jas nog steeds veel te groot. Bestel hier alleen als je een dikke bierbuik hebt want anders lijkt het net of je een jurk draagt.
9 december de eerste order geplaatst, 3 weken later nog steeds geen passende jas en het is nog maar afwachten wanneer ik mijn geld teruggestort krijg.Oh ja, om het helemaal mooi te maken zijn de retourzendingen mooi voor eigen rekening. Ben dus mooi tweemaal 6,95 euro en 3 weken kwijt.
Bestel hier NIET
Website werkt slecht
Website werkt slecht. Kortingscodes worden niet geaccepteerd of pas na vijf keer invullen. Inloggen op je account gaat vaak ook niet. Bij mijn tweede bestelling bleek de postcode in mijn account gewist te zijn waardoor het pakket retour Dobell ging. Klantenservice antwoord wel snel op je vragen en ik heb mijn geld snel terug gekregen. Maar waarom niet het pakket met de juiste postcode opnieuw opgestuurd?