Erg positief over de kennis van Desley (monteur). Vanaf het moment dat hij binnen kwam, straalde hij rust en vakkundigheid uit. Verbeterpunt bedrijf: bereikbaarheid via de telefoon. Zorg voor een te... Toon meer
Na ondertekenen van het contract start de ellende. Vandaag voor de tweede maal tevergeefs thuis gewacht op de installatie. Telefonisch is niemand te bereiken. Ook geen bericht ontvangen waarom men n... Toon meer
Ruim anderhalf jaar geleden een eerste pakket door Zonnemarkt laten plaatsen, verliep prima. Met de aanvulling daarvan in mei 2023 was het dramatisch. Communicatie zeer slecht, zzp’ers die niet goed i... Toon meer
Vandaag 11 Sunpower panelen bij ons geplaatst door Damian en collega (sorry, naam vergeten) en Niels deed de meterkast. Fantastisch werk. Netjes en over mijn vragen dacht men echt mee. Alles opgeruimd... Toon meer
Desley(monteur) vakkundig en bekwaam
Verbeterpunt bedrijf: bereikbaarheid via de telefoon. Zorg voor een terugbel-optie. Zorg dat er tijdens de openingstijden mensen bereikbaar zijn.
HEB NOG EVEN GEDULD ER WORDT AAN DE PROBLEMEN GEWERKT
MENSEN DIE ONTEVREDEN ZIJN MET PROBLEMEN, HEB NOG EEN BEETJE GEDULD ER WORDT NU HARD AAN GEWERKT.
MIJN EIGEN VERHAAL.
Ik heb in 2019 35 310WP panelen laten installeren op het dak van mijn woning allemaal voorzien van een optimizer heb nergens op bespaard, ik wilde het beste van het beste. Mijn adres Dorpstraat 116 Waddinxveen.
Sommige van jullie zullen mijn naam en situatie herkennen omdat ik mijn uiterst negatieve 1 ster review om de zoveel maanden heb ververst bij Google en Trustpilot.
Lang verhaal kort.
Mijn ellende begon vrij snel, uitval, de ene set werkte wel de andere niet, opbrengsten soms redelijk in het begin maar het leeuwendeel helemaal niet, ik kan zo nog wel even doorgaan.
Je komt vanzelf bij de klantenservice terecht, als je het dit al mag noemen.
Niet terugbellen, niet langs willen komen echt tientallen mails gestuurd. Ik werd daar volkomen genegeerd, ben regelmatig in alle staten geweest nog nooit zoiets meegemaakt op mijn reviews werd ook helemaal niet gereageerd terwijl ik hun uitmaakte voor rotte vis etc.
Tot begin juli dit jaar, ik ben gebeld door Jamel van de vestiging Gemert afd. verkoop hij heeft mij uitgelegd dat de oorzaak slechte bedrijfsvoering , slechte technische dienst, waardeloos management en over de klantenservice hoef ik verder niet uit te wijden.
Hij heeft direct een afspraak gemaakt en actie genomen voor de week daarop om het systeem te inspecteren, afspraak werd nagekomen door Ryan Adam en het eerlijke verhaal is mij verteld.
Slechte montage van het gehele systeem.
Direct een afspraak gemaakt om het systeem te herstellen de week daarop.
Er zijn 4 monteurs onder leiding van Chien een dag bezig geweest, prettige vakmensen.
Het systeem werkt nu super en is stabiel.
Productie nu op een goede dag is ca 60 tot 70 kWh.
Zij hebben tijd nodig om de chaos die door vorig management is gecreëerd op te lossen.
Maar zijn bij mij alle afspraken nagekomen, het is alleen een gigantische opdracht om de ellende te repareren. Ik dacht aan iedereen die wanhopig wacht om dit te schrijven om ze gerust te stellen.
Niet bereikbaar bij gebreken
Goed en snel toen we 2,5 jaar geleden de panelen kochten, nu er een defect is mbt de relais is dit bedrijf niet bereikbaar. Reageren niet op mails en zijn telefonisch niet bereikbaar. Dit in de maanden dat de panelen nog wat opleveren. Wij zijn erg teleurgesteld in dit bedrijf en kunnen het alleen maar afraden om hier je zonnepanelen aan te schaffen…
Pv isolation to low is dus geoxideerd stekkers
In 2014 16 zonnepanelen laten plaatsen. Maar binnen 2 jaar begonnen de problemen al met storingen in de stekkers. Hier voor zijn ze meerdere keren geweest in de afgelopen jaren. Nu weer het geval. Maar geen garantie terwijl de stekkers het probleem waren. Kwaliteit is baar slecht zo blijkt. Nu kreeg ik een rekening van €200,- voor 2 stekkers vervangen die buiten mijn schuld waren geoxideerd(dus slechte kwaliteit). Ik antwoord op de rekening dat ik het er niet mee eens ben totaal geen reactie hier op. Maar wel van de debiteuren administratie. Wat voor een bedrijf is dit eigenlijk. Dus blijkbaar moet je maar stekkers op voorraad nemen want die gaan vaak stuk. Ronduit belachelijk dit. Je mag toch verwachten dat stekkers lang mee gaan. Zelfs de emailadressen kloppen niet.
Ze zijn er als je ze nodig hebt
In maart 2023 heb ik een Enphase systeem met zonnepanelen laten plaatsen die sindsdien goed en stabiel gefunctioneerd hebben.
In oktober 2023 constateerde ik een kabel die achter een zonnepaneel vandaan kwam. Na een emailtje gestuurd te hebben naar Nick, die mij de installatie verkocht had, kreeg ik per ommegaande een vriendelijk antwoord en is binnen 3 weken (het was niet dringend) de servicedienst de kabel opnieuw komen bevestigen.
Recentelijk werd bij mij de meterkast voorbereid op 3 fasestroom. De monteur die dat deed constateerde een missende beveiliging in de meterkast voor mijn eerste zonnepanelenset. Ik heb de partij gebeld die deze geplaatst had, maar zij waren van mening dat dit niet door hen zo opgeleverd kon zijn en dat ik bij Zonnemarkt moest zijn omdat zij het laatste in de meterkast waren geweest. Wederom een email aan Nick en zojuist is de Zonnemarkt servicedienst langsgeweest. ONDANKS dat de monteur ter plaatse kon aantonen dat zij niet verantwoordelijk waren voor het gebrek, hebben ze het probleem wel opgelost.
Ik heb ze nog aangeboden dat ze me een factuur mochten sturen, maar de desbetreffende monteur gaf aan dat ze als bedrijf liever een gedegen review ontvangen, dus bij deze: een volle 5 sterren voor Zonnemarkt voor hun duidelijke klant- en servicegerichtheid.
Telefoonnummers gehackt ?
Telefoonnummers gehackt ?
We blijven constant gebeld worden door zonnemarkt.nl (en overige aanbieders van dergelijke producten), zowel door vaste- als mobiele nummers.
Wellicht moet men hun providers benaderen...
Zeer tevreden!
Zeer tevreden over Gaston en Damian die onze zonnepanelen hebben gelegd. Goede uitleg, meedenkend, hard werkend, deskundig en ook nog eens vriendelijk gasten.
Familie Sluiters
Zonnepanelen
Nette en zeer goeie monteurs
Vriendelijk en behulpzaam!
En geven antwoord op alle vragen die je hebt hebben alles netjes gemonteerd!
Laat de zon maar schijnen!
Vriendelijk groeten
Familie van der Beek!
Goede communicatie, zeer netjes afgeleverd
Netjes en rustig verlopen de installatie
Donderdag 23 mei zijn er bij ons 10…
Donderdag 23 mei zijn er bij ons 10 zonnepanelen geplaatst door Kevin en Daniel.
Kundige mensen en hebben alles keurig geplaatst.
De zonnepanelen zijn afgelopen week op…
De zonnepanelen zijn afgelopen week op mijn dak geplaatst. Ook de meterkast is bij mij aangepast. Alles is dus goed verlopen. Ik ben tevreden over de service en zou ze aanraden.
Top installatie! Advies, snelheid en veiligheid aanrader voor iedereen!
6 Zonnepanelen laten plaatsen door Zonnemarkt.
Installateurs; Nigel, Kevin en Daniel kwamen langs en hebben super werk geleverd. Meegedacht en geadviseerd en kon ook met alle vragen bij ze terecht. Vanuit Zonnemarkt zelf kwam ook veiligheid inspectie en de jongens voldeden aan de veiligheidsregels.
Top installatie, ging erg vlot! Zoek je een partij dan moet je bij Zonnemarkt zijn.
Nette prijs de twee monteurs…
Nette prijs de twee monteurs vriendelijk en behulpzaam, maken goed werk.
Komen afspraken niet naar.
Komen afspraken niet naar.
Zou vandaag 9 uur bij me zijn half uur later krijg je een mail met de offerte naar aanleiding van ons gesprek…..
helemaal niet op komen dagen en daar blijf je dan netjes thuis voor triest
Ik ben superblij met de 'after service'…
Ik ben superblij met de 'after service' van Zonnemarkt. Ondanks dat de panelen er al een jaar op liggen, wilde ik weten hoe ik de omvormer in de nacht kon uitschakelen (ivm schadelijke straling voor mijn zoon die er boven slaapt, dit kwam uit testresultaten). Daar kreeg ik super snel een helder antwoord op. Dus ook na de aankoop zijn ze er voor je en dat vind ik toch veelzeggend :)
Geen service
Kabels zonder overleg op een ander plaats door dak getrokken dan was afgesproken met een gigantische lekkage en schade tot gevolg. Nu blijkt dat een zonnepaneel van de buren in de schaduw ligt van een paneel van ons, schuift zonnemarkt alle verantwoordelijkheid af. Je mag er toch vanuit gaan dat ze hier met vakmensen werken die weten watvoor afstand er moet zijn of hoe ze het beste geplaatst moeten worden. Maar nee volgens zonnemarkt hadden wij (als leken) zelf onderzoek moeten doen of ze goed geplaatst werden en ze niet te dicht op de erfgrens kwamen te liggen. Ze hebben ons dus een paneel, onderstel en omvormer teveel aangesmeerd en dan nog eens de bijkomende kosten om dit op te lossen. Hier werken geen vakmensen maar beunhazen en van service hebben ze nog nooit gehoord. Vandaag 19-4 telefonisch contact gehad met het voorstel van zonnemarkt het zonnepaneel van de buren een kwartslag te keren op een nieuw onderstel. De kosten zouden worden over de 3 belanghebbende verdeeld. We zijn nu in afwachting van de verdere voortgang.

Antwoord van Zonnemarkt BV
Opgelost
Na een fijn gesprek met de verkoopster is er na een interne miscommunicatie een vervelende situatie ontstaan.
De directie heeft een dag later contact met mij opgenomen. Dit hebben ze erg netjes opgelost en vanaf dit gesprek zijn alle afspraken nagekomen.
De monteurs waren erg vriendelijk en netjes. En hebben zoals ik al onervaren kan beoordelen het netjes gemonteerd.
Ik wil jullie bedanken voor de dinerbon en het goed oplossen van de vervelende situatie.
Alsnog een dikke aanrader

Antwoord van Zonnemarkt BV
Goede monteur en matige service dienst.
Deze review heeft 2 kanten. Een goede en een mindere. Toen de zonnepanelen en omvormer geinstalleerd werden, had de electricien al moeite de omvormer aan de gang te krijgen. Uiteindelijk lukte dit, maar koste veel moeite. 4 maanden later begaf de WIFI module van de omvormer (enphase IQ standaard gateway) het. Via de service desk van Enphase werd aan Zonnemarkt een nieuwe (hopelijk) omvormer toegezonden. Pas na ruim een maand werd de omvormer gisteren geplaatst. Ook deze installatie leverde best wel wat problemen op, maar deze electricien (Gaston met Argentijnse roots) zou niet eerder vertrekken dan dat alles zou werken. Hij heeft woord gehouden en de nieuwe Enphase werkt naar behoren. Maar hoe de afspraak tot stand is gekomen via Zonnemarkt, ben ik niet te spreken. Duurde veel te lang en toen uiteindelijk de afspraak was gemaakt, werd het tijdstip zonder overleg gewoon maar even verschoven. Nee, dat kan en zou zeker anders moeten.
Tevreden met de fa. Zonnemarkt.
Het eerste contact met de fa. Zonnemarkt was met de adviseur Redoan, hij heeft alles uitgelegd en heeft meegedacht met de plaatsing van de 8 panelen.
Bovendien hebben we meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om de groepenkast uit te breiden.
Na het akkoord geven van de offerte kregen we na 3 dagen al een datum voor de plaatsing.
Onze installatie werd gedaan door 2 man voor de panelen en 1 man voor de nieuwe groepenkast.
De mannen waren harde werkers en zeer klantvriendelijk, alles is netjes afgewerkt en schoon achter gelaten.
Na de installatie is alles uitgelegd en besproken.
Omdat wij nog geen internet hebben, is er uitgelegd hoe als ik wifi heb het moet installeren.
Zeer tevreden over de fa. Zonnemarkt.
Bedrijf komt zijn afspraken na