Erg positief over de kennis van Desley (monteur). Vanaf het moment dat hij binnen kwam, straalde hij rust en vakkundigheid uit. Verbeterpunt bedrijf: bereikbaarheid via de telefoon. Zorg voor een te... Toon meer
Ruim anderhalf jaar geleden een eerste pakket door Zonnemarkt laten plaatsen, verliep prima. Met de aanvulling daarvan in mei 2023 was het dramatisch. Communicatie zeer slecht, zzp’ers die niet goed i... Toon meer
Vandaag 11 Sunpower panelen bij ons geplaatst door Damian en collega (sorry, naam vergeten) en Niels deed de meterkast. Fantastisch werk. Netjes en over mijn vragen dacht men echt mee. Alles opgeruimd... Toon meer
Oeps... Zonnemarkt
Tsja, Zonnemarkt bv is in principe een bespreking niet waard, maar wie weet betekent dit verslag wel een teken aan de wand voor andere potentiële klanten.
Na het eerste mailcontact met Zonnemarkt bv werd een afspraak vlot gemaakt. Bezoekende en uiterst vriendelijke acquisiteur/vertegenwoordiger had heel veel haast en weinig tijd. Hoefde niet op dak te kijken en bladerde met noodgang door z'n presentatiemap met mogelijkheden heen.
Vertelde ondertussen dat hij thuis (in Joure, Friesland) zelfde panelen had liggen, vroeger verkoper bij boekenclub ECI was geweest, ons feliciteerde met aanwezige (ouderwetse) terugdraaimeter in plaats van z.g. 'slimme meter' (maar dat mag ik natuurlijk niet zeggen, ha, ha...), panelen liefst liet leggen door bedrijven uit Heerenveen (mooi dichtbij, want die uit onze vestigingsplaats Almere willen om 14.00 uur al weer naar huis...) en eerder klant vlakbij in straat had gehad waarmee alles wat mis kon gaan was misgegaan en dat hij hoopte dat relatie met ons van andere aard zou zijn (sic).
Extreem lange levertijd van vele maanden door enorme drukte vonden we minder aansprekend, maar zijn belofte tijdens afscheid was letterlijk: als je vandaag nog mijn offerte tekent zorg ik dat panelen (prijs € 13.345,00 voor 14 stuks) binnen drie tot zes weken worden geïnstalleerd.
Helaas. Die weken gingen voorbij, zonder enig (toegezegd) contact met afdeling planning. Mailen daarover had geen enkel effect. Waarna wij besloten opdracht te annuleren, om vervolgens accuut en zonder verder overleg te worden geconfronteerd met annuleringskosten (15% van de hoofdsom), vanwege de niet zwart-op-wit te bewijzen mondelinge belofte van die 'meelevende' vertegenwoordiger.
Om daarna nieuwe boetes te vermijden, hebben we (in overleg met betrokken consumenteninstantie) ons verlies voorlopig genomen. Nota bene: annuleren blijkt bij sommige bedrijven zelfs een verdienmodel.
Het beste advies: teken nooit een (eenzijdig opgestelde) offerte, van welke panelenleverancier ook, voordat je die volledig hebt doorgespit, ga (schriftelijk) nooit akkoord met standaard annuleringskosten zonder duidelijke, consumentverantwoorde onderbouwing daarvan en laat alle mondelinge toezeggingen van 'vriendelijke' vertegenwoordigers altijd zwart-op-wit bevestigen voordat je vertrouwt op sympathiek klinkende toezeggingen.
Nog beter: neem eerst volop de tijd, informeer rondom bij andere bedrijven en check uitgebreid ervaringen op internet, laat je niet leiden door enthousiaste verhalen op zogenaamde reviewsites die door leveranciers zelf worden aangeprezen (en dus ook door hen worden betaald in ruil voor positieve content), laat je niet dwingen, hou beloften drie keer en liefst vaker tegen het (zon)licht. En klik dus nooit te snel bij een leverancier – zoals Zonnemarkt bv – op enige digitale akkoord-button, voordat je alle plussen en minnen duidelijk op een rijtje hebt en extra afspraken bevestigd hebt gezien, per brief of mail. Scheelt veel kosten, die je, zeker in deze tijd, beter aan een duurzamer doel of aan een meer klant- (en minder winstgerichte) onderneming kunt besteden, om het subtiel uit te drukken...

Uitstekend geplaatst door Zonnemarkt
4 weken geleden zijn de panelen geinstalleerd en we zijn uitstekend geholpen door Zonnemarkt en tevreden met de panelen.
Niek heeft zn verhaal goed EN aan huis gedaan, de dakhoek en ligging bekeken en we hebben de bekabeling doorgesproken. Uitleg en documentatie van het gekozen systeem en configuratie is goed en helder.
De planning werd vlot gedaan, en de installatie werd uiteindelijk zelfs 4 weken naar voren gehaald. 2 monteurs waren op de geplande maandagochtend keurig op tijd en hadden in een paar uur alle panelen vlot en keurig geplaatst. Goed werk mannen!
Een week later kwam de monteur de later bestelde meterkast vervangen, ook vlit en keurig gedaan. Ook een kleine correctie aan de panelen werd toen vlot en keurig opgelost.
Al met al, zeer tevreden, nu wordt het wachten op (veel) zon 🌞:-)

Zeer tevreden over Zonnemarkt
Zeer tevreden over Zonnemarkt. Alle afspraken zijn keurig nagekomen. Men kwam prima op tijd, en binnens- en buitenshuis is netjes gewerkt. De vertegenwoordiger bij wie ik besteld had, kwam halverwege de dag nog even kijken of alles naar wens verliep. Dat gaf mij een goede indruk. Alles werkt zoals het hoort. Opbrengst van de panelen is prima. Ben er blij mee.

Antwoord van Zonnemarkt BV
Bizar slecht in communicatie en…
Bizar slecht in communicatie en afwerking.

Zeer tevreden
De mensen van Zonnemarkt kwamen exact op het juiste tijdstip en hebben zeer vakkundig en snel de hele installatie afgerond en in gebruik genomen. Na afloop alles keurig schoon achter gelaten en het systeem draait als een zonnetje. Chapeau!!

Zeer tevreden
Onlangs zijn bij mij 11 zonnepanelen via Zonnemarkt geïnstalleerd. Via de buren, die uitermate tevreden waren over Zonnemarkt, ben ik ook met hen in zee gegaan. De accountmanager was duidelijk en meedenkend. De uitvoering was gewoon top. 3 mannen die hard werkten, meedachten en keurig werk leverden. Top mannen en bedankt.

Antwoord van Zonnemarkt BV
Fouten in offertes, geen reactie van adviseurs
Via een project van het Regionaal Energieloket in contact gekomen met Zonnemarkt. Het informatiepakket zag er netjes uit en het adviesgesprek verliep ook goed.
De offerte bevatte echter een aantal fouten en de prijs was veel hoger dan op basis van het informatiepakket te verwachten was. Op een mail naar de adviseur kwam geen reactie.
Daarna contact opgenomen met het Regionaal Energieloket, die wel contact kreeg met Zonnemarkt. Er kwam een tweede offerte van een andere adviseur, die wel wat verbeterd was maar nog steeds fouten en onduidelijkheden bevatte. Op een mail naar deze adviseur kwam ook geen antwoord.
Ook de eerste adviseur stuurde de tweede offerte nog een keer op, maar net als adviseur nummer 2 vond hij het niet nodig om op een mail over de fouten te reageren.
Bij het afwijzen van de twee foute offertes ook de reden aangegeven, maar Zonnemarkt reageert gewoon niet.
Als een bedrijf niet in staat is een correcte offerte te sturen en niet reageert op mail om de fouten te herstellen, dan heb je geen andere keuze dan naar een andere leverancier op zoek te gaan.
Prima project van het Regionaal Energieloket, maar bedroevende uitvoering van Zonnemarkt.

Super ervaring!
Super ervaring! Via de gemeente kon ik zonnepanelen aanvragen bij de Zonnemarkt. De account manager was erg vriendelijk en heeft alles keurig uitgelegd. De installateurs waren echte toppers. Geen dakpan gebroken, binnen 3 uur was alles gelegd. De applicatie werkt top. Goede informatie voorafgaand via de e-mail. Kortom: ik raad het iedereen aan! Ook voor mensen die geen kennis hebben van zonnepanelen zoals ik, want het bedrijf neemt alles uit handen.

Antwoord van Zonnemarkt BV
Ik heb tegen meerprijs zwarte panelen…
Ik heb tegen meerprijs zwarte panelen gekocht die na 2 jaar bruim-blauw zijn geworden .Ik heb inmiddels foto.s naar zonnemarkt opgestuurd en wacht nu op reaktie

Antwoord van Zonnemarkt BV
Na wat hobbels toch tevreden
Na ondertekenen van het contract start de ellende. Vandaag voor de tweede maal tevergeefs thuis gewacht op de installatie. Telefonisch is niemand te bereiken. Ook geen bericht ontvangen waarom men niet komt. Gelukkig schijnt de zon nog niet zo uitbundig, dat is het enige voordeel.
Update: Een week later zijn de panelen alsnog naar volle tevredenheid geïnstalleerd door een drietal hard werkende goede monteurs.

Antwoord van Zonnemarkt BV
Vanaf het begin tot aan het eind een…klantvriendelijke en professionele benadering
Vanaf het begin tot aan het eind een plezierige ervaring om met Zonnemarkt "in zee" te gaan! Eerst het bezoek van een adviseur aan huis, die professioneel advies geeft en echt met je meedenkt! De informatie die je ontvangt, de offerte alles is duidelijk. Zijn er toch vragen, dan kun je altijd mailen of bellen en er volgt een snelle response. Ook de installatie wordt gedaan door een enthousiast en professioneel team. Ook zij beantwoorden alle vragen en weten ze het niet, dan wordt je direct doorverwezen. Er wordt netjes en vlot gewerkt. Ik zou Zonnemarkt B.V. aan een ieder willen aanraden.

Antwoord van Zonnemarkt BV
Lang gewacht, toch gekregen.
De aanloop naar de feitelijke installatie was lang en niet zonder problemen. Op de dag van de installatie verliep alles echter op rolletjes, bleek het drie man sterke team - inclusief de elektriciën- exact op de hoogte van alle details en werkte het goed samen. Alles functioneert en het flauwe januari zonnetje levert een bescheiden stroompje op.

Blijf hier ver vandaan!
De verkoper was aardig, dit is het enige positive punt. Het kastje en de bedrading is zeer slordig geplaatst. De monteur heeft hem eerst zo gemonteerd dat de meterkast niet meer dicht kon. Bij de tweede poging is het kastje scheef geplaatst, met 3 zichtbare grote gaten in de muur die niet hersteld zijn. 'Dit kon niet anders' volgens de monteur, waterpas is te ingewikkeld blijkbaar. Deze klacht loopt vanaf half november. Vervolgens zijn wij niet aangemeld om gebruik te kunnen maken van de app. Toen dat na enkele weken en meerdere keren bellen eindelijk lukte, bleek dat zonnemarkt te verkeerde omvormers heeft geplaatst, goedkopere met minder capaciteit. Deze klacht loopt sinds half december en is tot op heden niet opgelost. Op 12 januari kwam hier ook nog eens lekkage bij! Dit zou met spoed worden opgelost, ik zou teruggebeld worden. De volgende dag zelf weer gebeld, na wat over en weer zou de monteur uiterlijk donderdag de 19de langskomen voor de lekkage en de andere klachten. Niks meer vernomen. De 19de zelf gebeld. Mevrouw zou mij terugbellen. Is niet gebeurd. Vrijdag nog afgewacht, niks. Vandaag collega gesproken en geeist dat er vandaag een datum komt om de drie klachten te verhelpen. Ik wilde niet teruggebeld worden want ik ben het vertrouwen kwijt. Maar niet iedereen is hetzelfde wist hij me te vertellen. Blijkbaar bij zonnemarkt wel, want ook vandaag ben ik wederom niet teruggebeld. Wat mij betreft kunnen we het contract beeindigen wegens in gebreke blijven en niet leveren wat er gekocht is, waarbij er geen enkel initiatief getoond wordt om dit op te lossen. Bezint eer ge begint!
tevreden met de installatie
helaas door regen en wind is de 1e afspraak niet doorgegaan maar de 2e afspraak die snel daarna kon, is heel positief.
De installatie binnen en buiten is zeer netjes uitgevoerd en de monteurs zijn keurig netjes en voorkomend te werk gegaan.
1 klein minpuntje is het feit dat de monteur voor de afwerking binnen geen verstand had van de wifi/monitoring aansluiting maar die is gelijk rechtgezet door Zonnemarkt zelf.
kortom zeer tevreden met de uitvoering en oplevering

Antwoord van Zonnemarkt BV
Ik heb gekregen waar ik om gevraagd heb…
Ik heb gekregen waar ik om gevraagd heb en in goed overleg de aansluiting gemaakt. Het zijn flexibele vakmensen die zelfs toen donker werdt gewoon het karwei afgemaakt hebben.

Antwoord van Zonnemarkt BV
Misser bij planning en installatie
De tijd tussen de offerte en de installatie afspraak was relatief kort, echter wegens ziekte afgezegd. Dat kan. Drie weken later alsnog geïnstalleerd. Installateurs waren aardige gasten en volgens mij met weinig ervaring en kennis. Ze waren lang bezig. Kwaliteit van leggen was niet best, panelen scheef en niet goed vast op het pannendak en omvormers lagen los op het platte dak. Dat mag absoluut niet. Elektricien was overigens prima en snel klaar.
Service afspraak gemaakt met Zonnemarkt. Die afspraak is vier keer niet nagekomen. Ze kwamen gewoon niet ondanks bevestigingen via de mail. Vijfde dag eindelijk omvormers vastgezet. Personeel op kantoor is vriendelijk en welwillend, maar op de èèn of andere manier hebben ze de logistiek niet goed in de hand. Planning komt nogal chaotisch over. Technische helpdesk is prima en regelt alles voor je. BTW teruggave loop soepel, documentatie is in orde. Geen reden om hier geen zonnepanelen te kopen, maar ze kunnen nog veel verbeteren, met name in de installatie en planning.
25 zonnepanelen met micro omvormers…
25 zonnepanelen met micro omvormers aangeschaft bij Zonnemarkt. Snel geleverd gezien de huidige drukte op de markt. Tijdens installatie bleek dat het legplan niet optimaal was. Na een telefoontje met de vertegenwoordiger was deze snel ter plaatse en samen met de leggers is een prima oplossing gevonden waardoor er zelfs 5 extra panelen geplaatst kunnen worden. Die heb ik dan ook direct besteld en worden hopelijk snel geleverd.
Wat betreft de vertegenwoordiger, monteurs en electro, prima vakmensen die luisteren naar de klant en keurig werk afleveren. Dat is tegenwoordig helaas niet vanzelfsprekend. Klasse dus.

Geen vertouwen meer
In oktober vorig jaar hebben wij een offerte getekend bij Zonnemarkt B.V. Er werd ons gegarandeerd dat de panelen er voor het einde van het jaar geplaatst zouden worden. Sindsdien is er geen contact meer met ons opgenomen. Wij hebben zelf moeten bellen om een afspraak te maken. Na veel onderhandelen konden ze op 12 januari komen om de panelen te plaatsen.
In de ochtend van 12 januari kregen wij een half uur van te voren een telefoontje van de monteur dat ze niet konden komen ivm de harde wind. De monteur heeft met mij afgesproken dat hij maandag 16 januari de panelen komt plaatsen. Word ik vandaag gebeld door Zonnemarkt B.V. dat de afspraak niet door kan gaan de 16e . Zonnemarkt komt met een voorstel om de panelen pas te plaatsen half februari met als excuus dat de wind nog wel 2 weken zou aanhouden. Mijn vertrouwen is volledig weg bij Zonnemarkt. Gezien de recensies en mijn ervaring tot nu toe over Zonnemarkt zou ik geen zaken met ze doen.

Antwoord van Zonnemarkt BV
Vanochtend zouden ze komen installeren
Vanochtend zouden ze komen installeren. Om 9 uur was er nog niemand - even gebeld en klaarblijkelijk was planning om onbekende reden geannuleerd. Ik wacht nu nog steeds op hun reactie over waarom deze afspraak geannuleerd is en wanneer ze weer zouden komen. Volledig onbetrouwbaar

Komen de afspraken
Komen de afspraken na. Hebben snel de panelen geplaatst. Top !!